Taste of bubbles – Duna, budai panoráma, luxus és buborékok több héten át

Máté Alexandra
2020. szeptember 18., 08:30


Szeptember 3-án megnyitotta kapuit az InterContinental csodálatos panorámával kápráztató Corso bárjának teraszán a Taste of bubbles fantázianévre keresztelt eseménysorozat, melynek küldetése, hogy megismertesse a nagyközönséget a buborékos italok világával.
Taste of bubbles – Duna, budai panoráma, luxus és buborékok több héten át
A rendezvény megálmodója és életrehívója Borsos Gergely, aki a pezsgők igazi conoisseur-je. Nem véletlen, hiszen budafoki születésű lévén gyakorlatilag a Törley-ben nevelkedett, Törley pezsgőlovag, aki olyan lelkesedéssel beszél a pezsgők különböző típusairól, hogy mindenkinek azonnal megjön a kedve a buborékos italok kóstolgatásához.
 
TASTE OF BUBBLES
Időpont: 2020.09.03.-2020.10.03.
Helyszín: InterContinental Budapest, 1052 Budapest, Apáczai Csere János utca 12-14
 
 
Ő maga azt vallja, hogy sosincs korán egy jó champagne-hoz – egy minőségi ital nem csupán kiváló kísérője egy kellemes reggelinek, de hozzájárul a megfelelő napindításhoz is. Azt is kiemelte, hogy ha már egy jó palack champagne-hoz nyúlunk, bontsunk egyből magnum palackot! Na persze nem csak azért, mert úgyis elfogy, hanem mert a nagyobb palackban érlelt tételek egészen más ízélményt nyújtanak, mint a klasszikus 0,75-ös üvegek. Érdemes akár a Corso teraszon saját magunknak is megpróbálkoznunk egy adott tétel kis- és nagyüveges változatának összekóstolásával. Szerencsére erre bőven jut lehetőségünk, hiszen több magnum tétel is szerepel az itallapon.
 

Ha már a kínálatról esik szó: mindent megtalálunk itt, mi szem-szájnak ingere. Az árakat illetően Gergely igyekezett úgy összeállítani a tételeket, hogy mindenki megtalálja a pénztárcájának megfelelőt – a kedvezőbb árúaktól kezdve egészen az exkluzív tételekig találunk kedvünkre valót.
A származás helye szerint is igen sokrétű az itallap kínálata – a kiváló magyar pezsgőkön túl kóstolhatunk spanyol cava-t, olasz prosecco-t, valódi francia champagne-t is.
 
Taste of bubbles – Duna, budai panoráma, luxus és buborékok több héten át

Épp erre épül az eseménysorozat is: szeptember 3. és 13. között a cava-ké volt a főszerep, míg szeptember 14. és 20. között a Hungária pezsgőké a porond, ekkor kerül bemutatásra a Hungária Chardonnay Sparkling wine is, ami Magyarországon elsőként ízlelhetnek meg az ide betérő vendégek.

Szeptember 21-27-ig az etyeki Francios President különlegességei kerülnek a poharakba, míg a záróhéten az igazi nagyágyúk kóstolhatók: két híres francia champagne pincészet, az Alfred Gratien és a Laurent Perrier tételeit prezentálják a bárba érkezőknek.
 
A Corso terasz pop up bárja egészen október 3-ig várja a vendégeket, minden nap 17 és 23 óra között. Ez idő alatt az idelátogatók a hét bármely napján számos buborékos tétel közül választhatnak, valamint a hozzájuk illő falatokból is csemegézhetnek.
 
Az étlap összeállításánál is igyekeztek a szervezők minden szempontot figyelembe venni. Bár mindössze 3 étel közül választhatunk, van köztük húsos és húsmentes fogás is, és természetesen az is szempont volt, hogy az ételek megfelelően egészítsék ki a kóstolt italokat. Kérjünk bátran segítséget a választáshoz, ha valódi ízélményben szeretnénk részesülni!
 
Taste of bubbles – Duna, budai panoráma, luxus és buborékok több héten át

A pénteki és szombati napokon különösen javasolt a Duna part ezen szakaszán sétálgatni, hiszen extra programokkal is jelentkeznek a szervezők: lesz például lehetőség online beszélgetésre külföldi szakemberekkel, de a Törley pezsgőlovagok különleges bemutatója is érdekes élményt tartogat.

Aki pedig valami könnyedebb különlegességre vágyik, mindenképp tegyen egy próbát a Törley „Limóza” névre keresztelt pezsgőkoktéljával, melyet egy igazán páratlan borskivonatot tartalmazó szirup tesz egyedivé!
 
Az eseménysorozat részletei megtalálhatók a hivatalos weboldalon.
 
Winelovers borok az olvasás mellé