Felejthetetlen karácsonyi menük #22: a jolly joker-mártás és borNyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Sorozatunk mai részében az alapokat biztosítjuk egy tökéletes menühöz.
Felejthetetlen karácsonyi menük #10: megvadított töltött káposzta és egri bikavérNyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Következzen a felturbózott töltött káposzta és az egyik legmagyarabb bor találkozása!
Minden napra egy bor: Varsányi Pincészet GS Egri Bikavér Superior 2018November 14-én kerül megrendezésre a Bordói November, a bordói vörös fajták legnagyobb hazai kóstolója. A rendezvény napjáig bemutatjuk a Csúcsborok Termének tételeit, vagyis a csúcsok csúcsát. Álljon most itt a bizonyíték, hogy még kiváló egri bikavér is készülhet a Bordeaux-i fajtákból!
A Thummerer-titokLakókocsin és virágkertészeten át vezetve teljesedett ki az újkori magyar bor egyik legnagyobb sikertörténete: a Kárpátaljáról elszármazott, utóbb Noszvajon otthonra lelt Thummerer család pincészete 2020-ban két negyedszázados jubileumot is ünnepelhet.
Mennyit tudsz Magyarország első számú szőlőfajtájáról?Magyarország legnagyobb területen termesztett szőlőfajtája elképesztően gyönyörű borokat ad, ha megfelelő odafigyeléssel készítik. De hol termesztik még, melyik az ő éve és hol neveztek el róla hivatalos fizetőeszközt?
Ez volt a legszebb egri bikavér áprilisbanA Borászportál és a Vinoport közös, a Kékfrankos Április tartott vaktesztjén a 11 tagú bizottság legjobb bikavérnek a 2011-es Thummerer Egri Bikvér Superior-t választotta. Nézzük miért!
St. Andrea, ahol az elegancia a fő vezérlő elvIzgalmasan indult az idei Kékfrankos Április, hiszen a rendezvény kezdetének pillanatában startolt az egri St. Andrea pincészet mesterkurzusa. Egyedinek ígérkezett, nemcsak az előre meghirdetett impozáns borsor miatt, hanem azért is, mert a borászat az eseményen nem volt jelen kiállítóként, így akinek a kíváncsiságát felkeltették a tételek, annak igyekeznie kellett mielőbb ülőhelyet biztosítani magának az előadásra.
Juhász Ádám: a bikavér Eger egyik kiugrási lehetősége A Kékfrankos Április Nagykóstoló VIP bora idén a Juhász Testvérek Pincészete 2011-es Egri Bikavére lett. A borról és arról, hogyan ünnepli születésnapját az idén 20 éves pincészet, Juhász Ádámot kérdeztük.
Vincze Béla, aki a Mész-hegyre hordja a francia aranyatVincze Béla szerencsés ember, hiszen vallja: övé a világ legszebb szakmája. Az egyik legismertebb egri borásszal és sommelier kollégájával, Erőss Jánossal a pince fűthető padjaira ültünk le beszélgetni, ami a február végi zimankóban nagyon jó ötletnek tűnt...