"Meg kell szelidíteni a napsütést a pohárban"A világszinten elismert pezsgő szakértő, Essi Avellan Master of Wine már a kezdetektől ott van a Winelovers Wine Awards zsűrijében, évről évre megfogalmazza a véleményét a magyar pezsgőkről, és ad látleletet a világ buborék-trendjeiről. Interjúnkban ezúttal szóba kerül az örök "fajta-kérdés", a Blanc de Noir térnyerése és a growerek forradalma is.
Merre tart a Champagne, melyek a világtrendek? Többek között ezekről is kérdezte Bor Judit Essi Avellan Master of Wine szakértőt.
A pezsgőkészítés olyan műfaj, amely döntően a termelő képességein múlikEssi Avellan-nal az első, 2022-es Winelovers Wine Awards-on készítettük az alábbi interjút. Ő már biztosan ott lesz az idei versenyen is. Kíváncsian várjuk, milyen véleménnyel lesz majd a 2023-as felhozatalról!
Elindult a nevezés a Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyreFebruár 15-ig a lehető legkedvezőbb áron nevezhetnek a hazai borászatok. Soroljuk, miért éri meg nevezni!
De Gaulle és az amazonok, avagy a családi birtoktól a szövetkezetigEssi Avellan nem mindennapi champagne mesterkurzusain jártunk, és nem kellett messze mennünk.