Elindult a nevezés a Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyre

Winelovers
2023. január 16., 14:15


Február 15-ig a lehető legkedvezőbb áron nevezhetnek a hazai borászatok. Soroljuk, miért éri meg nevezni!
Elindult a nevezés a Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyre
Hogy miért érdemes versenyeztetni a borokat? 
 
1. A 2022-ben debütált Winelovers Wine Awards a kelet-közép-európai régió kiemelkedő borait mutatja be a nemzetközi piacnak, növelve ezzel külföldön a hazai borok ismertségét és elismertségét is. A nyertes tételek kitüntetett figyelemben részesülnek, és megjelenést kapnak nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi sajtóban is. 
 
2. A versenyen az angolszász kultúrában gyökerező borbírálati rendszert alkalmazzák, amelynek során szabadabban határozzák meg a szabályokat, több kategória kialakítása is lehetséges, ezáltal többen részesülhetnek díjazásban, miközben persze a legmagasabb szakmai elvárásoknak felelnek meg.
 
Elindult a nevezés a Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyre
 
3. A Winelovers Wine Awards borverseny arra fókuszál, hogy mit érzékel a fogyasztó. Ezt a megközelítést főleg a borkereskedelem, a piac alkalmazza, amelynek lényege, hogy adott áron és adott információk (termőhely, szőlőfajta, évjárat stb.) alapján megvásárolt bor hozza-e az elvárásoknak megfelelő minőséget. Ez az osztályozás kötetlenebb, a bírálat során így a fogyasztók szempontjai is hangsúlyosabban megjelennek. Márpedig ami a fogyasztóknak jó, az jó a borászoknak is.
 
4. A bírálók csapatát neves külföldi és hazai véleményformáló szakemberek, számos Master of Wine, Master Sommelier, dipWSET, továbbá borkereskedők és borszakírók egészítik ki. Olyanok kóstolják és bírálják a borokat, akik aztán nemzetközi mederbe terelik az eredményeket, írnak és beszélnek róluk, tehát azok, akik a piaccal közvetlen kapcsolatban vannak, és a borágazatban nagy befolyással rendelkeznek. a 2023-as versenyen Essi Avellan és Rose Murray Brown Master of Wine-ok már biztosan ott lesznek. Egy általuk megfogalmazott jó vélemény a borodról aranyat ér a nemzetközi piacon. Vannak még kételyeid?
 
Elindult a nevezés a Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyre
 
5. A Winelovers Wine Awards-on hat kategóriában lehet nevezni (pezsgő, illatos fehér, száraz fehér, rozé, vörös és édes bor). Akár egyszerűbb borokkal is lehet indulni, hiszen van esély az éremszerzésre. Nemcsak a szakma által legnagyobbra tartott borokat szeretnék kiemelni ezen a versenyen (amely jellemzően aszú vagy valamely komplexebb fehér- vagy száraz vörösbor), hanem a fogyasztói preferenciák figyelembevételével a könnyedebb, illatosabb vagy rozé típusú borok rangsorát is felállítják. Ne várj tovább, küldd be a borod!
 
6. A Grand Gold, Gold, Silver érmek mellett, Bronze és Commended díjak is kiosztásra kerülnek. Továbbá kiosztanak olyan díjat, amelyet egy ország legjobb bora nyerhet el (Best of Country), a Best of Grape Variety díjat egy adott fajta kaphatja meg, a Best of Indigenous Grape Variety díj pedig az őshonos vagy autochton fajták közül választja ki a legjobbat. Ha őshonos fajtából készült a borod, ne habozz beküldeni!
 
7. A Winelovers Wine Awards túlmutat egy szűken értelmezett borbírálaton, és a díjakon felül további előnyökkel jár. A verseny keretében színvonalas mesterkurzusok is megrendezésre kerülnek, valamint alkalmat teremtenek a borászok és a borágazat szereplőinek találkozására is, amely gyümölcsöző kapcsolatok kialakítását eredményezheti.
 
Elindult a nevezés a Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyre
 
8. A Winelovers Wine Awards-ra beküldött borokból kerül kiválasztásra a 100 legjobb magyar bor, amelynek listája a hagyományokhoz híven a Winelovers 100 magazinban jelenik meg, ill. amelyek a Winelovers 100 Nagykóstolón is bemutatásra kerülnek szeptemberben.
 
9. A nevezési díj a nemzetközi borversenyekével összehasonlítva alacsonynak számít: a Super early bird nevezési díj mindössze 19.900 Ft + ÁFA, amely magában foglalja azt a “reklámköltséget” is, amely a Winelovers Wine Awards díjakkal jár. Vagyis megjelenést biztosít a top szakértők nemzetközi felületein, a verseny külföldi facebook oldalán, a szakmabelieket és fogyasztókat egyaránt elérő Winelovers 100 magazinban, egy kifejezetten promóciós célra elkészített angol nyelvű digitális magazinban, a Borászportál, a Vinoport cikkeiben, és a a Winelovers 100 nagykóstolón. Ennél kevesebbet egyszerűen nem tudsz költeni marketingre.
 
Jelezheted munkatársunknak is nevezési igényed, aki személyre szabott segítséget nyújt a nevezéshez szükséges cég adatlap és bor adatlapok kitöltésében, a borok logisztikájában, valamint kezeli a nevezéssel járó adminisztratív feladatokat, számlázást.
Fejes Olivér
oliver.fejes@winelovers.hu
+36 70 628-6072

Az email tárgysorába kérjük, írd be: Winelovers Wine Awards 2023 - nevezés
Itt minden információt megtalálsz a versennyel kapcsolatos időpontokról.
 
Ha még bizonytalan vagy, olvasd el beszámolónkat a Winelovers Wine Awards 2022-ről!
 
 
 
 
Winelovers borok az olvasás mellé