Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKvízekBorlexikon

Egy hely, ahol mindent megtudhatsz a grúz gasztronómiáról

Egy hely, ahol mindent megtudhatsz a grúz gasztronómiárólEgy éve nyitotta meg kapuit az Aragvi grúz étterem Budapest második kerültében. Végre egy hely, ahol megismerkedhetünk az eredeti grúz gasztronómiával, és a vendéglátóhely egy-egy rendezvénye segít abban, hogy közelebb kerüljünk az étkezési szokásokhoz és a kultúrához is.

Íme a megoldás mindenfajta boldogtalanságra

Íme a megoldás mindenfajta boldogtalanságraA zöldség- és gyümölcsevés boldogabbá teheti az embert - számoltak be kutatásuk eredményéről ausztrál tudósok szerdán.

Férfiak, inkább egyenek húst!

A gyümölcsökben és zöldségekben gazdag, ám húsmentes étrend károsíthatja a férfiak nemzőképességét - derült ki a kaliforniai Loma Linda Egyetem szakembereinek tanulmányából.

Ezeket edd a kánikulában

Ezeket edd a kánikulábanA hidratáltság nyáron elengedhetetlen, s ezért sokat tehet a megfelelő ételek, valamint elegendő víz fogyasztásával- hívja fel a figyelmet a Fox News cikke.

Kiderült mi miatt vágyunk a hízlaló ételekre

Kiderült mi miatt vágyunk a hízlaló ételekreAz Endokrin Társaság San Diego-i éves ülésén kiderült, hogy hamarosan lézethet az a szer, amely gátolná a gerlin, vagyis az "éhséghormon" aktivitását. A gerlin az agy éhségközpontját stimulálja.

Ma nem mernéd megkóstolni a jövő ételeit!

Ma nem mernéd megkóstolni a jövő ételeit!Rovarokat, szintetikus húst, és génmanipulált élelmiszereket eszünk majd a jövőben? A világ népességének növekedésével nő az igény a tápanyagban gazdag élelmiszerekre. A tudósok dolgoznak am egoldáson, de az egyelőre nem tűnik kellemesnek.

Lesújtó helyzetkép a hazai vadhús- és halfogyasztásról

Lesújtó helyzetkép a hazai vadhús- és halfogyasztásrólÉtkezési szokások - Habár vadászati nagyhatalomnak számít Magyarország a lőtt vad mennyisége és minősége terén is, de a vadhús fogyasztásában az utolsók közt kullogunk. Az egy főre jutó vadhúsfogyasztás Magyarországon évente még a húsz dekagrammot sem éri el. Halfogyasztás tekintetében is sereghajtók vagyunk az EU-ban, hiszen a 22 kg/év átlaghoz képest itthon 4,2-4,5 kg halat fogyasztunk átlagosan évente.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
09. 27.

Winelovers 100 Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
12. 29.

Sparkling Night

InterContinental Budapest, BudapestInterContinental Budapest, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
11. 22.

Bordói November Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
09. 05.

Pezsgőkonferencia - Kóstoljuk körbe Közép-Európát!

Rókusfalvy Birtok, EtyekRókusfalvy Birtok, Etyek
KonferenciaKonferencia
Fröccs
augusztus 01.
Augusztus 15-ig nyújtható be a Szőlőkabóca elleni védekezés támogatás kifizetési kérelem
Augusztus 15-ig nyújtható be a Szőlőkabóca elleni védekezés támogatás kifizetési kérelem
július 31.
Megújul és szintet is lép a BB bor- és pezsgőcsalád (X)
Megújul és szintet is lép a BB bor- és pezsgőcsalád (X)
július 11.
​Az olasz borok kiválósága a budapesti Winelovers Wine Awards 2025 rendezvényen
​Az olasz borok kiválósága a budapesti Winelovers Wine Awards 2025 rendezvényen
július 07.
Itt az új alkoholmentesített magyar bor
Itt az új alkoholmentesített magyar bor
július 01.
A nyár emlékei elevenednek meg a Buborékok nyara kampány új dalában - Hallgasd Te is!
A nyár emlékei elevenednek meg a Buborékok nyara kampány új dalában - Hallgasd Te is!
június 19.
Amforában érlelt Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében
Amforában érlelt Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében
június 17.
Botrányt kavart Wáberer György antialkohol-kampánya Tokajban
Botrányt kavart Wáberer György antialkohol-kampánya Tokajban
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás