Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKvízekBorlexikon

Ha a múlt csütörtök vörös, akkor ez fekete

Ha a múlt csütörtök vörös, akkor ez feketeMíg a Földnek ezen a felén minden november harmadik csütörtöke a Beaujolais könnyed vörösborairól szól, addig a világ másik felén egy hétre rá a pulykák fekete csütörtöke következik: az Egyesült Államokban a hálaadás a második legnagyobb családi ünnep. 

Polgár: 40 csepp bort minden ebéd előtt

Polgár: 40 csepp bort minden ebéd előttNagyapja kedvenc fehér fajtái ma egy elegáns, finoman ászokolt fehér házasításban köszönnek vissza, és tőle tanulta azt is, hogy minden ebéd előtt 40 csepp bort kell inni. Polgár Zoltánt senkinek nem kell bemutatni. Már 1976-ban szüretelt, könyvet is írtak róla, és amellett hogy mostanában a bioborok is érkeklik, továbbra is a hagyományok mellett teszi le a voksát: legyen az szőlőfajta, eljárás vagy egy régi szokás. 

Az Amaronetól a proseccoig - Északkelet-Olaszország

Az Amaronetól a proseccoig - Északkelet-OlaszországA Budavári Borfesztivál díszvendége Olaszország lesz, melynek kapcsán olasz cikksorozatot indítottunk. Első állomás Északnyugat-Olaszország volt. Most tovább haladunk kelet felé, egészen a szlovén határig. 

Ünnepi Borterasszal erősít a Budavári Húsvéti Sokadalom

Ünnepi Borterasszal erősít a Budavári Húsvéti SokadalomProgramajánló - Április 19-21-ig idén harmadik alkalommal várják a hazai családokat és a külföldi turistákat hazánk legrangosabb húsvéti hagyományőrző rendezvényére a Budavári Palotába. A Budavári Húsvéti Sokadalom turisztikai látványosságot és színvonalas szórakoztató családi programot kínál, nem feledkezve meg a bor és a gasztronómiai különlegességek szerelemeseiről sem.

Szent Vince és a bor

Szent Vince és a borHagyomány - A termőfölddel szoros kapcsolatban élő ember számára mindig meghatározó volt a természet iránymutatása. Ilyen tudás a Vince-nap hagyománya is, amely ma újra élő hagyomány, nem csak a borászok, hanem a borkedvelők számára is!

A szabad pálinkafőzés hozzájárult a hagyományok megőrzéséhez

A szabad pálinkafőzés hozzájárult a hagyományok megőrzéséhezVidékfejlesztés - V. Németh Zsolt szerint a szabad pálinkafőzés lehetőségének megteremtése amellett, hogy a szabadság élményét nyújtotta az embereknek, hozzájárult az értékmegőrzéshez és értékteremtéshez, az élő hagyomány megőrzéséhez, s ezzel a vidéki közösségek megtartásához.

Sopron: Leágazóban a hagyományos kézi szüret ideje. Éljenek a gépek...

Sopron: Leágazóban a hagyományos kézi szüret ideje. Éljenek a gépek...Modern idők - Mindinkább gépesítik a betakarítást a soproni borvidéken, ez a munka mellett a szüret hangulatát is megváltoztatja - mondta a hegyközség elnöke, Taschner István. Hozzátette: az idei volt az első év, amikor már kifejezetten munka-, nem pedig ünnepjellege volt a szüretnek.

Ízek, illatok, receptek Veszprémből

Ízek, illatok, receptek VeszprémbőlHagyományápolás - Veszprém megyei kiadványt jelentetett meg a Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány, hogy megőrizze a helyi gasztronómiai értékeket. A receptgyűjtemény bebizonyítja, hogy a Bakony-Balaton térség gasztronómiai kínálata széles és színes; megtalálhatóak benne például a térségben élő nemzetiségek - németek, szlovákok - jellegzetes ételei, valamint egy-egy kevéssé ismert balatoni halrecept.

Badacsonyi roadshow Budapesten

Badacsonyi roadshow BudapestenSummarium - Valami változás van folyamatban a badacsonyi borvidéken. Kezdjük felismerni, hogy a természet tiszteletet érdemel, és ezt csakis minőségi borokon keresztül tudjuk elérni. A tapasztalt borfogyasztók jó borokat követelnek, és a keresletben rejlik az erő. A cél az, hogy a vidéken végzett bortermelés minősége javuljon és ezáltal a vidék a hírnevét is öregbíteni tudja, hiszen rendkívül sok lehetőség rejlik ebben a gyönyörű helyben.  Kóstolási jegyzet a Badacsony New Yorkban, avagy a szürke 30 árnyalata elnevezésű rendezvényről.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
02. 14. - 12. 31.

Tokaji aszú borkóstoló élmény 6 tokaji aszú évjárattal

Holdvölgy Experience, MádHoldvölgy Experience, Mád
BorkóstolóBorkóstoló
01. 17.

Rajnai rizling nagykóstoló

Tóth Ferenc Pincészet, EgerTóth Ferenc Pincészet, Eger
BorkóstolóBorkóstoló
03. 21.

Winelovers Grand

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorgálaBorgála
12. 29.

Sparkling Night

InterContinental Budapest, BudapestInterContinental Budapest, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
12. 03. - 12. 31.

Télen is élménydús a Badacsonyi borvidék

Badacsonyi borvidék, BadacsonyBadacsonyi borvidék, Badacsony
KulturálisKulturális
Fröccs
december 15.
A sóhajtás művészete – az elegáns pezsgőnyitás
A sóhajtás művészete – az elegáns pezsgőnyitás
december 15.
Magyarok és a bor: hagyomány, ízlés és élmény vezérli a fogyasztást
Magyarok és a bor: hagyomány, ízlés és élmény vezérli a fogyasztást
december 05.
Egri borász az „Év bortermelője 2025” győztese
Egri borász az „Év bortermelője 2025” győztese
október 27.
Már csak egyetlen borvidékünkön nem mutatták ki a szőlő aranyszínű sárgasága betegséget
Már csak egyetlen borvidékünkön nem mutatták ki a szőlő aranyszínű sárgasága betegséget
október 24.
Október 24. Champagne Day - Ezen a napon válaszd Te is a pezsgőt!
Október 24. Champagne Day - Ezen a napon válaszd Te is a pezsgőt!
szeptember 02.
Jegyezd elő szeptember 24-ig a Winelovers 100 magazint és nyerj!
Jegyezd elő szeptember 24-ig a Winelovers 100 magazint és nyerj!
augusztus 28.
„Sparkling Central-Europe” - Etyeken lesz a pezsgővilág közepe szeptember 5-én
„Sparkling Central-Europe” - Etyeken lesz a pezsgővilág közepe szeptember 5-én
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás