Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Felejthetetlen karácsonyi menük #7: különleges halleves és pannonhalmi Infusio

Felejthetetlen karácsonyi menük #7: különleges halleves és pannonhalmi InfusioNyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Az egyedülálló, mediterrán hangulatú Infusiohoz egy hozzá hasonló különleges fogás dukál. Lássuk!

Tudj meg mindent a furmintról #9: Hogy érzi magát a fajta a konyhában?

Tudj meg mindent a furmintról #9: Hogy érzi magát a fajta a konyhában?Magyarország talán legtöbbre hivatott szőlőfajtájának nem hivatalos oldalát, a megújult furmint.hu-t bemutató cikksorozatunk mostani részében az összes borstílushoz hozzárendeljük a legjobban passzoló konyhai alapanyagokat.

Mert a hal úszni akar!

Mert a hal úszni akar!Bár a hazánkhoz legközelebb eső tengerpart is több órás utazásra van, szerencsére egyre szélesebb a határainkon belül is elérhető a tengeri herkentyűk választéka.

Így válassz bort a halételek mellé!

Így válassz bort a halételek mellé!„Fehéret a fehérrel” vallják a franciák, bár tény, hogy a halak leginkább fehér borokkal párosíthatóak, de azért itt is akad kivétel. Gyorstalpaló a tengerpartra készülőknek.

Ezeket a borokat válaszd a halakhoz!

Ezeket a borokat válaszd a halakhoz!Végre itt a nyár, a halételek fogyasztásának igazi szezonja. A halat nehéz megunni, hiszen sokféle, fajtától, elkészítési módtól függően mind más karakter, más ízvilág, és emellett egészséges is. Az ételek közül talán a hal az, mely leginkább bort kíván. Összegyűjtöttük, hogyan válasszunk bort hal mellé.

Ezt kóstold a Balaton északi partján!

Ezt kóstold a Balaton északi partján!A Balaton északi partjának népszerűsége egyre nő. Az elmúlt években sokat javult a szolgáltatások színvonala a tónál. Rengeteg vendéglátó egység, pince nyitotta meg kapuit. Ez nekünk turistáknak nagyon jó hír, hiszen így a bőség édes zavarával küszködhetünk.

Íme a 10 legjobb balatoni halsütöde

Íme a 10 legjobb balatoni halsütödeA legfinomabb halat Balatonalmádiban sütik a Magyar Konyha idei, legjobb halsütőket összegző listája szerint. De Balatonszemesre és Szigligetre is érdemes ellátogatni, hogyha valaki kiválóan elkészített keszegre vagy fogasra vágyik!

A halkolbásztól a halas édességig

A halkolbásztól a halas édességigFESZTIVÁL - Torkos csütörtök, Valentin-napi hallakoma, élőhal bemutató, élményhorgászat, halászléfőző verseny, több száz magyar és nemzetközi halétel, valamint csaknem 50 halfaj bemutatásával várják a látogatókat a 2. Budapesti Halfesztivál szervezői február 13. és 16. között a Nemzeti Múzeum kertjében.

Lesújtó helyzetkép a hazai vadhús- és halfogyasztásról

Lesújtó helyzetkép a hazai vadhús- és halfogyasztásrólÉtkezési szokások - Habár vadászati nagyhatalomnak számít Magyarország a lőtt vad mennyisége és minősége terén is, de a vadhús fogyasztásában az utolsók közt kullogunk. Az egy főre jutó vadhúsfogyasztás Magyarországon évente még a húsz dekagrammot sem éri el. Halfogyasztás tekintetében is sereghajtók vagyunk az EU-ban, hiszen a 22 kg/év átlaghoz képest itthon 4,2-4,5 kg halat fogyasztunk átlagosan évente.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
11. 25.

Bordói November Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
Fröccs
augusztus 29.
Nyárzáró Szőlőskerti Party
Nyárzáró Szőlőskerti Party
július 10.
A Winelovers Wine Awards a nemzetközi borversenyek legújabb generációja
A Winelovers Wine Awards a nemzetközi borversenyek legújabb generációja
június 13.
A bor ott a legjobb, ahol születik - Borindex, a borturisztikai weboldal
A bor ott a legjobb, ahol születik - Borindex, a borturisztikai weboldal
május 15.
Szőlőskerti Party Etyeken
Szőlőskerti Party Etyeken
április 18.
A Kárpát-medence 5 legjobb borásza
A Kárpát-medence 5 legjobb borásza
április 05.
Jön a legendás TAVASZI PIKNIK
Jön a legendás TAVASZI PIKNIK
március 24.
Borász a Kanapén: Interaktív Wine- és Soul Coaching Frittmann Péterrel
Borász a Kanapén: Interaktív Wine- és Soul Coaching Frittmann Péterrel
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás