Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKvízekBorlexikon

A sommelier és a borrajongók nélkülözhetetlen (?) eszközei

A sommelier és a borrajongók nélkülözhetetlen (?) eszközeiVannak olyan boros kellékek, amelyekre a jövőben talán kevesebb szükség lesz, de bizonyos eszközök nélkülözhetetlenek maradnak a tökéletes borélmény megteremtéséhez. 

Hogyan tároljuk palackban a bort?

Hogyan tároljuk palackban a bort?Kinyissuk vagy várjunk? Ha eltesszük, meddig és hogyan? Ezekre a kérdésekre érkeznek most válaszok, hogy a bor tényleg olyan nagy élmény legyen, ahogy azt a borász megálmodta. 

9 hétköznapi tárgy, amivel ki tudod nyitni az üveget, ha nincs dugóhúzó

9 hétköznapi tárgy, amivel ki tudod nyitni az üveget, ha nincs dugóhúzóPéntek este van, egész héten erre a társasozós/kiülős/beszélgetős/filmezős estére spájzoltátok a barátokkal az egyik legjobb borotokat. A poharak már az asztalon, megindult a nyálelválasztás...és a dugóhúzó sehol...Mit lehet ilyenkor tenni? Az alábbi 9 tárgy egyike tuti lesz nálatok.

9 meghökkentő és vicces tény a borról

9 meghökkentő és vicces tény a borrólÖsszegyűjtöttünk neked pár tökéletesen haszontalan információt, amivel viszont garantáltan jól elszórakoztathatod magadat és a barátaidat.

Összehasonlították a csavarzár és a parafadugó karbonlábnyomát, az eredmény zavarbaejtő

Összehasonlították a csavarzár és a parafadugó karbonlábnyomát, az eredmény zavarbaejtőEgy új kutatás meglepő eredményt hozott. A környzettudatos fogyasztók készüljenek fel!

Agyő, parafa?

Agyő, parafa?Ideje véglegesen leszámolni azzal a tévhittel és előítélettel, hogy csavarzáras palackba csak a friss, könnyű, gyorsan elfogyasztandó borok kerülnek.

Parafa dugók és borpárjaik

Parafa dugók és borpárjaikA borospalackok lezárásának számos alternatívája van, de mind a fogyasztóknak és a borászoknak is a nagy többsége ragaszkodik a parafa dugóhoz, ám annak is számos fajtája létezik!

Megcáfolták a portugál kutatók parafáról szóló elméletét

Megcáfolták a portugál kutatók parafáról szóló elméletétA Lisszaboni Egyetem kutatói szerint a parafa minősége függ a klimatikus változásoktól, ám most úgy tűnik, hogy abszolút téves következtetésekre jutottak a portugál tudósok.

A klímaváltozás tönkre teszi a parafa dugókat is?

A klímaváltozás tönkre teszi a parafa dugókat is?Úgy tűnik, nem csak a mediterrán borvidékek szőlői miatt aggódhatunk a klímaváltozás miatt. A Lisszaboni Egyetem szakértői szerint a felmelegedés a parafa dugók minőségét is negatívan befolyásolja.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
12. 29.

Sparkling Night

InterContinental Budapest, BudapestInterContinental Budapest, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
Fröccs
október 27.
Már csak egyetlen borvidékünkön nem mutatták ki a szőlő aranyszínű sárgasága betegséget
Már csak egyetlen borvidékünkön nem mutatták ki a szőlő aranyszínű sárgasága betegséget
október 24.
Október 24. Champagne Day - Ezen a napon válaszd Te is a pezsgőt!
Október 24. Champagne Day - Ezen a napon válaszd Te is a pezsgőt!
szeptember 02.
Jegyezd elő szeptember 24-ig a Winelovers 100 magazint és nyerj!
Jegyezd elő szeptember 24-ig a Winelovers 100 magazint és nyerj!
augusztus 28.
„Sparkling Central-Europe” - Etyeken lesz a pezsgővilág közepe szeptember 5-én
„Sparkling Central-Europe” - Etyeken lesz a pezsgővilág közepe szeptember 5-én
augusztus 01.
Augusztus 15-ig nyújtható be a Szőlőkabóca elleni védekezés támogatás kifizetési kérelem
Augusztus 15-ig nyújtható be a Szőlőkabóca elleni védekezés támogatás kifizetési kérelem
július 31.
Megújul és szintet is lép a BB bor- és pezsgőcsalád (X)
Megújul és szintet is lép a BB bor- és pezsgőcsalád (X)
július 11.
​Az olasz borok kiválósága a budapesti Winelovers Wine Awards 2025 rendezvényen
​Az olasz borok kiválósága a budapesti Winelovers Wine Awards 2025 rendezvényen
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás