Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Május a fehér szőlőfajták hónapja

Május a fehér szőlőfajták hónapja A legszebb tavaszi hónapban több fehér szőlőfajta is a születésnapját ünnepli. A te kedvenced közöttük van?

Te vajon helyesen ejted ki a borok neveit?

Te vajon helyesen ejted ki a borok neveit?Kárdonáj, portudzsájzer, brü pezsgő, piros noár és bordóksz  hogy csak néhányat említsünk a borok legcifrább kiejtési baleseteiből. Most egyszer és mindenkorra végigmegyünk a kritikus pontokon, audiokommentárral.

Badacsonyi roadshow Budapesten

Badacsonyi roadshow BudapestenSummarium - Valami változás van folyamatban a badacsonyi borvidéken. Kezdjük felismerni, hogy a természet tiszteletet érdemel, és ezt csakis minőségi borokon keresztül tudjuk elérni. A tapasztalt borfogyasztók jó borokat követelnek, és a keresletben rejlik az erő. A cél az, hogy a vidéken végzett bortermelés minősége javuljon és ezáltal a vidék a hírnevét is öregbíteni tudja, hiszen rendkívül sok lehetőség rejlik ebben a gyönyörű helyben.  Kóstolási jegyzet a Badacsony New Yorkban, avagy a szürke 30 árnyalata elnevezésű rendezvényről.

Badacsony New Yorkban 2. rész - avagy a szürke 30 árnyalata

Badacsony New Yorkban 2. rész - avagy a szürke 30 árnyalataSétálókóstoló - Az idei Badacsony kóstoló a szürkebarát bemutatásáról, hírnevének újraépítéséről szólt, de nem csak ez volt a cél, mint azt Laposa Bencétől megtudtuk a rendezvényt megelőző „sajtótájékoztatón”. Az idézőjel annak szól, hogy a sajtó - sajnálatos módon - nem képviseltette magát valami nagy létszámmal. Mire lehetett kóstolni, persze, szépen lassan megjelent mindenki és feltűntek a budapesti kóstolók törzsarcai is, akik között igazán szakmainak nevezhető forma viccesen kevés volt. Megjegyzendő továbbá, hogy a borásztársadalom ismételten nem volt kíváncsi arra, hogy mit csinál a másik borvidéken ténykedő kolléga; inkább egy badacsonyi borász-házibulin érezhettük magunkat. Megígérem, ezenkívül már csak egy kritikai észrevételem lesz.

Svéd hoszpeszek Badacsonyban

Svéd hoszpeszek BadacsonybanKóstolójegyzet - Badacsonyra felfigyeltek. Úgy tűnik, a néma bazaltkúpok meleg fenségessége nem csak minket ejt rabul. És ez jó. Nem igaz, hogy nem kellenek külföldi befektetők, hiszen jól tudjuk: Szekszárd sehol sem lenne a sváb, Tokaj pedig a vallon telepesek közreműködése nélkül. Szepsy István szerint "a Tokaji név akkor került igazán veszélybe, amikor elhurcolták a zsidókat".
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
06. 06.

TOKAJMAGIC: Pezsgőleckék ***Demeter Zoltánnal

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
07. 27.

Winelovers River Night

Pesti Vigadó , BudapestPesti Vigadó , Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
11. 25.

Bordói November Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
09. 16.

Winelovers 100 Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
07. 07. - 07. 09.

Winelovers Wine Awards 2023

Continental Hotel Budapest ****superoir, BudapestContinental Hotel Budapest ****superoir, Budapest
BorversenyBorverseny
Fröccs
május 15.
Szőlőskerti Party Etyeken
Szőlőskerti Party Etyeken
április 18.
A Kárpát-medence 5 legjobb borásza
A Kárpát-medence 5 legjobb borásza
április 05.
Jön a legendás TAVASZI PIKNIK
Jön a legendás TAVASZI PIKNIK
március 24.
Borász a Kanapén: Interaktív Wine- és Soul Coaching Frittmann Péterrel
Borász a Kanapén: Interaktív Wine- és Soul Coaching Frittmann Péterrel
március 14.
Március 18-án Dűlőbisztró Etyeken
Március 18-án Dűlőbisztró Etyeken
március 09.
Az 50 legjobb magyar borász Budapesten
Az 50 legjobb magyar borász Budapesten
március 01.
Újra fellángol a vita a zéró toleranciáról a 11. Borkonferencián
Újra fellángol a vita a zéró toleranciáról a 11. Borkonferencián
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás