Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Sherry hotel, kolna és egy fantasztikus borászhölgy

Sherry hotel, kolna és egy fantasztikus borászhölgyAugusztus hónap legolvasottabb Borászportál cikkei még egyértelműen a nyárról szóltak. 

Durva képek a világ első sherry hoteljéről

Durva képek a világ első sherry hoteljérőlA González Byass világhírű spanyol sherry üzem júliusban megnyitotta a Hotel Bodega Tio Pepét. A 27 szobás butikhotel közvetlenül a 19. században felhúzott jerezi pincészetük mellett található. 

Sánta Zoltán emlékére: Sherry - a szabályok továbbra is szigorúak, de már nincsenek tabuk

Sánta Zoltán emlékére: Sherry - a szabályok továbbra is szigorúak, de már nincsenek tabukEgy éve ment el közülünk kollégánk, Sánta Zoltán nemzetközi borakadémikus. Tele volt energiával, tervekkel, életerővel. 2017-ben például megszerezte a Certified Sherry Educator képesítést, vagyis hivatalos sherry oktató lett. Ez a beszélgetés akkor készült vele.  

Bemutatkoznak a Borkollégium oktatói: Petzold Attila, a pálinkaguru

Bemutatkoznak a Borkollégium oktatói: Petzold Attila, a pálinkaguruHosszú utat járt be Petzold Attila, amíg  az eredeti szakmájától eljutott addig, hogy ma ő Magyarország talán legfelkészültebb pálinkaszakértője és többek között párlatkurzusokat tart az ország egyik elismert boros iskolájában.

Újra felfedezett klasszikusok lesznek 2018 sztárjai

Újra felfedezett klasszikusok lesznek 2018 sztárjaiA thedrinksbusiness.com összeszedte az alkoholos italokkal kapcsolatos 2018-as trendeket. Mit iszik, aki menő akar lenni idén? Milyen ízesítésű alkoholok hódítanak az évben? Mit nem ihatunk többet?

Kvíz! Melyik ország világhírű bora van a képen?

Kvíz! Melyik ország világhírű bora van a képen?Kóstoltál már tempranillot, sherryt, chablist, primitivot? És azt tudod, hogy a világ mely részén készítik őket? Teszteld tudásod kvízünkben!

Kalandozások az édes borok világában - I. rész

Kalandozások az édes borok világában - I. részBorismeret - Küszöbön a karácsony és ilyenkor valamiért több édes bor szokott fogyni. Pedig ez a világ sokkal izgalmasabb és sokrétűbb annál, mintsem hogy az évnek pusztán egy-két napján nyissunk meg egy édes palackot. Az alábbiakban a nemzetközi borakadémikus (AIWS) Kielmayer Kristian az erősített (vagyis avinált) édes borok rejtelmes területeire kalauzolja el az Önöket; Portugáliából, Spanyolországból indulva Franciaországon keresztül majd többek között Ausztráliába is. 

Horvátország nem használhatja a prosek bornevet

Horvátország nem használhatja a prosek bornevetHagyománygyilkosság - Mivel nagyon hasonlít az olasz prosecco kifejezéshez, ezért Horvátország nem használhatja tradicionális borának prosek elnevezését az Európai Unióhoz való csatlakozását követően. Az Európai Bizottság (EB) szerint megtévesztené a fogyasztókat a két név közötti hasonlóság, s így aki az olasz habzóbort szeretné megvásárolni, meglehet, hogy véletlenül a tőle teljesen különböző dalmát desszertbort emelné le a polcról.

Sherry & curry

Sherry & curryOlyan nincs, hogy valaki ne vágyna Andalúziába. Már maga a név, „Andalúzia” is gyönyörű, dallamos, jó kimondani. Maga a hely pedig (könyvekből, képekről, dokumentumfilmekből tájékozódva) éppen olyan, mint a neve. Perzselő napsütés, végeláthatatlan tengerpart, fehér homok, olajfák, egy buja, Magyarország méretű oázisa egy sosem létezett sivatagnak.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
01. 19. - 02. 23.

Borkollégium alapfok - Borismeret A-tól Z-ig

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
01. 30.

Alap ízek, alap étel- és bor párosítások

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
GasztronómiaGasztronómia
Fröccs
január 21.
Megszületett az első "vakcinabor"
Megszületett az első \
január 18.
Magyar siker egy francia pezsgőversenyen
január 12.
Kávéval sokkolnak a tudósok
január 11.
Újabb mérföldkőhöz érkezett a pálinka-szabadságharc
december 27.
Megválasztották az Agrárminisztérium pálinkáját
december 15.
Rendhagyó borverseny zajlott Miskolcon – íme az eredmények
december 12.
Gesztenyepüréket, gesztenyemasszákat teszteltek: melyik legjobb?

Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás