Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Mennyit tudsz Magyarország első számú szőlőfajtájáról?

Mennyit tudsz Magyarország első számú szőlőfajtájáról?Magyarország legnagyobb területen termesztett szőlőfajtája elképesztően gyönyörű borokat ad, ha megfelelő odafigyeléssel készítik. De hol termesztik még, melyik az ő éve és hol neveztek el róla hivatalos fizetőeszközt?

Készítsd el a saját bikavéredet!

Készítsd el a saját bikavéredet!Cuvée-t készíteni bárki tud, csak venni kell egy, kettő, három, négy különböző tételt, aztán addig keresgélni a legjobb házasítási arányt, amíg meg nem találjuk – vagy amíg hatalmas buliba nem torkoll az alkalom. Szekszárdi bikavért készíteni azonban már nagyobb kihívás – így nagyobb izgalom is, derült ki a Mészáros Borházban. A 2016-os Év Bortermelőjénél jártunk!

Változott a szekszárdi bikavér hivatalos „receptje”

Változott a szekszárdi bikavér hivatalos „receptje”Emelkedett a kékfrankos kötelező részaránya a szekszárdi bikavérben. A legfrissebb termékleírás szerint a borban legalább 50%-nak kell lennie a kékfrankosnak és a kadarkának. Minimum 45% kékfrankos és minimum 5% kadarka kell ezentúl a szekszárdi bikavérhez.

Vesztergombi Csaba: „Meg vagyok győződve arról, hogy a bor élőlény.”

Vesztergombi Csaba: „Meg vagyok győződve arról, hogy a bor élőlény.”A Vesztergombi Pince már jó előre látszik a 6-os út fölé tornyosodva. Impozáns külseje komoly szakértelmet, és még komolyabb tradíciót rejt magában. Vesztergombi Csaba fogadott minket.

Extravagáns az új szekszárdi palack

Extravagáns az új szekszárdi palackSzeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.

Eszterbauer Ildikó: bikavérrel Amerikába

Eszterbauer Ildikó: bikavérrel AmerikábaEgy család, amely generációk óta szőlőtermesztéssel-borkészítéssel foglalkozik, egy tősgyökeres szekszárdi bor, amit Párizsban is imádtak a szakemberek, egy vörös róka és egy jól működő borvidéki összefogás - Eszterbauer Ildikóval beszélgettünk.

Szekszárdi Bikavér: alakul a konszenzus

Szekszárdi Bikavér: alakul a konszenzusHeimann Zoltán szerint Szekszárdon konszenzus kezd kialakulni a bikavérrel kapcsolatban. A Corinthia Hotel Budapestben megrendezett Eger-Szekszárd Bikavér Párbajon borászokat kérdeztünk a bikavérről.

Legtöbbször ajándékba visszük a bikavért

Legtöbbször ajándékba visszük a bikavértAz Egri és a Szekszárdi borvidék az elmúlt évtizedekben sokat tett a bikavér hírnevének emeléséért. Úgy tűnik nem dolgoztak hiába. Most közös kóstolóra készülnek, az ország legjobb bikavéreivel.

Mi készül jövőre Szekszárdon?

Közeledik a karácsony, az év vége ilyenkor mindenki számot vet. Így van ez a pincészeteknél is. Kíváncsiak voltunk a Takler pincénél, hogyan értékelik az idei évjáratot, hogy telik az ünnep a családban és a jövő évben milyen változások, megújulások lesznek. Takler Andrással beszélgettünk.
Korábbi cikkek
Fröccs
március 03.
Már 65 magyar termék kapott uniós oltalmat
március 02.
Egri kutatók fejtették meg a tokaji aszú titkát
február 24.
Barackpálinkákat ellenőrzött és kóstolt a hatóság
február 21.
Egy magyar boros könyv a világ legjobbjai között
Egy magyar boros könyv a világ legjobbjai között
február 19.
Itt az első karantén sör
február 18.
Michelle Obama a Netflixen főz
február 16.
Újabb Óvatos Duhaj sört dobott piacra a Soproni

Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás