Tíz juniborász, húsz junibor a DiVinoból
Telt házzal robogott a Junibor Újborkóstoló a DiVino Gozsduban éppen két héttel ezelőtt. Sok-sok fiatal borász hozott még több és még fiatalabb borokat, ezek közül válogattunk most nektek.
Tavaly októberben nyílt egy új borbár a Király utcában. Ez önmagában nem is lenne nagy hír, hiszen gombamód nőnek ki a városban. Így kell valami, ami különlegessé tesz egy helyet, hogy törzsközönsége legyen és ne csak egy legyen a tucat közül. Lássuk mit tud az ETAP Deli &Night!
SUMMARIUM - Az olaszrizlinget saját gyerekükként szerető és nevelő borászok úgy döntöttek, hogy helyet követelnek boraiknak egy újabb megmérettetésen, melyben a fajta kiváló tulajdonságaira szeretnék felhívni a nagyérdemű figyelmét februárban. Abban a februárban, ami már öt éve szinte kizárólag a furmintról szól. Azonban, tényleg, bátraké a szerencse. A Jásdi István nevével fémjelzett Olaszrizling szerintünk eseményen, melyet február 1-2. között rendeztek meg Csopakon, annyian voltak az eseménynek helyt adó Jásdi Pincében és Szent Donát Pincében, hogy a falak majdnem kidőltek.
Programajánló - Az Olaszrizling szerintünk rendezvény 2014-ben is megrendezésre kerül. Ebből az alkalomból január hónap utolsó hétvégéjén az olaszrizling fajta jövőjében hívő borászok összegyűlnek Csopakon, hogy bizonyítsák és közelítsék a fajtával kapcsolatos álláspontjukat. Minden borász elhozza olaszrizlingjét a legfrissebb és a legkedvesebb évjáratából, amit ez alkalommal, a találkozót követő napon, február 1-én egy nyílt sétálókóstoló keretében a nagyközönségnek is megmutat.
Kóstolási jegyzet - Bár már november van, egy beszámolóval azért még adós maradtam az olaszrizling hava kapcsán. Október utolsó napján tartotta a CEWI Top 10 Olaszrizling Kóstolóját, ahová azok a tételek kerültek beválogatásra, amelyeket a Nagy Olaszrizling Kóstolón a legtöbbre értékelt a közönség.