Fröccs

Csirke és rák - erről szól a Bocuse D'or döntője

Szeptember 05. 13:32
A 30 évvel ezelőtti győztes menü alapján határozták meg az idei Bocuse D'or verseny döntőjének alapanyagait - szúrta ki a rendezváény Facebook oldalán a Chef&Pincér. 
 
Az alapanyagok: Bresse-i csirke és shellfish. Ez egyszerre jelenthet kagylókat, rákokat és egyéb tenger gyümölcseit. A híres Bresse-i csirke egyébként az 1987-es első verseny fő feladványa volt, amelyből húsételt kellett készíteni, és akkor a francia séf, Jacky Fréon győzött - írja a lap.

Már tesztelik az ember nélküli traktort

Szeptember 04. 06:58
Augusztus-szeptember fordulóján tartották az USA egyik leglátványosabb agrárrendezvényét az Egyesült Államok középnyugati államában, Iowában. A látványos innovációkat felvonultató Farm Progress Show egyik legmeghökkentőbb újdonságát a Case IH szolgáltatta, amely egy kezelő nélküli traktorkoncepcióval rukkolt elő - írja az Agrárszektor.
 
Lehet, hogy a jövőben a szüretelőtrakotorok is vezető nélküliek lesznek? No nem így...
 
 

Stílus: boroshordóból készült tűzrakóhely

Szeptember 03. 13:51
Bátran mondhatjuk, hogy bizonyosan bárki elfogadná ezt a boroshordóból készült, csodás tűzrakóhelyet, amelyben a forróságról egy csatlakoztatható gázpalack gondoskodik - tehát azrt sem kell aggódni, hogy a terméket körbeülők füstszagúak lesznek.
 
Stílus: boroshordóból készült tűzrakóhely
 
Kár, hogy az ára egy kicsit borsos: több mint 410 ezer forint...  

Irány Szeged, ha halat ennél a hétvégén

Szeptember 03. 09:51
Jubileumi, huszadik Nemzetközi Tiszai Halfesztivált szervezett erre a hétvégére Szeged. A halfieszta a gasztronómiai érdekességek mellett kulturális és sport programokat is kínál.
 
Több mint kétszáz mázsa halat főznek-sütnek meg és több ezer embert látnak vendégül a huszadik Nemzetközi Tiszai Halfesztiválon mától vasárnapig. Szombaton több száz bográcsban készül majd a hallé.
 
A programok fő helyszíne idén is a Huszár Mátyás rakpart, ahol már napokkal ezelőtt felállították azt a több száz literes óriás bográcsot, amelyben a szegedi hallé fő. A három napra a szervezők csaknem hetven mázsa halfilével készülnek, ami több mint kétszáz mázsa halból nyerhető ki.
 
A fesztivál kiemelt feladata a halfogyasztás népszerűsítése. Míg húsz évvel ezelőtt évente fejenként átlagosan nem egész három kilogramm halat ettek a szegediek, ma már nyolc-kilenc kilogramm körül fogyasztanak.
(Szeged.hu)

Lesz sonka, sajt, szőlő fagyi és persze etyeki borok is az Őszi Pikniken

Szeptember 03. 06:37
Ma kezdődik Etyeken az Őszi Etyeki Piknik, ahol 25 pincében, 40 borász várja a vendégeket.
 
Nemcsak etyeki borászok, hanem vendégborászok is elérhetőek lesznek, mint Tokajból Ács Karcsi vagy az Erdélyben székelő Balla Birtok. Az itteniek közül ott lesz Orosz Gyula családi pincészete vagy a balatoni Szatmári Pincészet. Nemcsak borok lesznek, hanem finom ételek is, az etyeki Sonkamestert, Sajtútállomást már nem kell bemutatni, ott lesz a szörpös és etyeki szőlőből készült fagylaltot is lehet majd fogyasztani a Rezeda teraszon” - mondta Rókusfalvy Pál az InfoRádiónak.
 
A szervező a sok boros program közül a főszervező a Pohárral a kézben című, óránként induló pincetúrára hívta fel a figyelmet, amellyel megtekinthető, mi történik a pincékben szüretkor, valamint a Piknik Borkollégiumot ajánlotta, ahol több mint száz főnek szóló, ingyenes borkóstoló, szakemberek mutatják meg, hogyan kell kóstolni, milyenek a feltételei.

Ínycsiklandó ötlet egy pohár merlothoz

Szeptember 02. 14:21
Nézd ezt a fantasztikus grillezett gombát, amelyet balzsamecettel, szójaszósszal és fokhagymával fűszereztek! El tudnád képzelni egy pohár merlot mellé? :)
 
Ínycsiklandó ötlet egy pohár merlothoz
(Via)