A világ legjobb borászata nem a Dunán van

Borászportál
2019. július 31., 06:23


Nyár, napfény, hajó, borteszt, leglegleg – következzenek július hónap legolvasottabb cikkei.
A világ legjobb borászata nem a Dunán van
A hónap első három napján zajlott a már előjegyezhető, szeptemberben megjelenő Winelovers 100 – a 100 legjobb magyar bor magazinhoz kapcsolódó teszt. Bent jártunk a kóstoláson, kilestünk és elpletykáltunk pár kulisszatitkot.
 

Nemrégiben Móron jártunk látogatóban a Paulus Molnár Borháznál. A tulajdonos elmesélte nekünk, igazából akkor fordultak komolyra a dolgok, amikor egy földárverésről a tervezett 12 hektár helyett 168 hektárral tért haza. És nem ez volt a legdurvább sztori, amit hallottunk!

Július közepén egy könnyed nyári kvízzel teszteltük olvasóink tudását. Te vajon tudod-e, hogy a hőmérséklet és a napsütéses órák számának emelkedésével másfajta borokat iszunk? És azt, hogy mi illik legjobban a grill húsok mellé, vagy hogy mit jelent a nyári bor kifejezés? Teszteld tudásod!

Mindent vitt a hónapban a cikk, amiben a kollégánk arról írt, az egyik legtekintélyesebb borverseny, az International Wine Challenge támogatásával megválasztották a világ legjobb borászatát.

Első ízben rendezett sétahajókázással egybekötött borkóstolót a Winelovers csapata. A hangulatról mindent elárul, hogy az egyik vendég Bor Mámor Budapest címmel küldött nekünk róla beszámolót. Aki lemaradt volna az eseményről, vagy újra menne, annak van egy jó hírünk: augusztus 15-én következik a Winelovers River Night vol.2.
 
Winelovers borok az olvasás mellé