Villány és Szekszárd látogat a L'Enoteca-ba

(X)
2012. május 15., 13:34


Programajánló - A L'Enoteca Borbár 2012. május 16-án, szerdán 19:00 órától rendezi meg soron következő borkóstolóját, ahol a villányi Ruppert Pince és a szekszárdi Dániel Pincészet borai lesznek maguk, a borászok által prezentálva.
Villány és Szekszárd látogat a L\'Enoteca-ba
 
L’Enoteca, a helyszín
A L’Enoteca Borbár olyan, a maga nemében kuriózumnak számító kínálattal rendelkezik, amelyben a kis kézműves pincék tételei mellett fellelhetők az igazán nagy borászatok remekei is, így mindenki megtalálhatja benne a saját ízlésének megfelelőt. Ehhez mérten mára közel 300 féle olasz-, magyar- és nemzetközi borral várják vendégeiket, amelyből 40-et pohárral is felszolgálnak. A toszkán mintára kialakított borbár filozófiája, hogy borai mellé mindenkor friss és minőségi alapanyagokból álló ételeket tudjanak felszolgálni, melyeket éttermük, a Trattoria Toscana olasz és magyar séfjei készítenek el.
 

Ruppert Szőlőbirtok és Pincészet
1980-ban érkezett a család a borvidék peremére, Babarcszőlősre. Ruppert Ákos eredetileg építőmérnök, ma szőlész-borász, testvére, Annamária viszi a birtok ügyeit, de párjaik is besegítenek a borászat életébe. 2002 és 2004 között 250x08-as térállásra telepített 35 hektárnyi szőlőjükben a vidék minden ismert fajtája megtalálható, de többnyire vörösborokkal (70%) foglalkoznak. Koncentrált, egymáshoz közel eső területek ezek, ahol a jó talajon, a villányi átlagnál vastagabb termőrétegen ízletes gyümölcs és jó bor terem.
Dániel Pince
A Dániel Pince szekszárdi kézműves borászat, a felső kategóriát célozza, kizárólag vörösborokat készít. A pincészet fiatal, 2003-ban alakult. Ültetvényei a kiváló adottságú Porkoláb-völgy dél-nyugati lejtőin és Görögszó dél-keleti teraszain terülnek el. Összes termőterülete kb. 2,5 ha, főként új telepítések. Telepített fajtái Zweigelt, Kékfrankos, Cabernet sauvignon, Canernet franc, Merlot. Terveink között szerepel a Kadarka telepítése is, mely idővel a szekszárdi bikavér egyik alapja lesz. A Dániel Pince filozófiája a természetességet helyezi előtérbe. Fontos számukra az évjáratok közti különbség megőrzése.
Ruppert Pince borai:
Muscat Ottonel 2011
Chardonnay Barrique 2009
Rosé 2011
Merlot 2009
Dániel Pince borai:
Avant 2008
Bleu 2007
Chef 2006
Merlot 2006
A borkóstoló ára: 3.800.- Ft/fő
A borestre jelentkezni lehet a L’Enoteca Borbárban, 1056, Bp. Belgrád rkp. 13.;
vagy telefonon és e-mail-en: 486-1665, 327-0046, lenoteca@t-online.hu