Muzeális borokat kóstolhatsz péntek este az egyik legnagyobb hazai élő borászlegendával2020. július 24-én kinyílik a Hilltop bormúzeum trezorja az érdeklődők előtt. Itt őrzik a több, mint negyed évszázaddal ezelőtti első szüret (1993) óta gyűjtött palackokat. Egy olyan eseményre invitálnak most Téged is, ahol ezeket a kis szériában, 20, maximum 200 palackos tételben megvásárolható bortörténelmi tételeket kóstolhatod meg Kamocsay Ákos főborász vezetésével. Borértőknek és borkedvelőknek egyaránt tartogat izgalmakat ez a nem mindennapi esemény.
Még mindig menő és gazdaságos online tanulni a borrólFedezd fel a virtuális borkóstolás világát, tanulj otthon egyetlen laptop segítségével! Tanácsot is adunk, hogyan tedd!
Felhívás: borverseny projektvezetőt, teszt koordinátort keresünkVezető borpiaci szereplő borversenyéhez (Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor) projektvezetőt keres 2020 áprilisától júliusig.
5+1 bor, amit meg kell kóstolnod az Olaszrizling Októberen Akik ugyanannyira szeretik az olaszrizlinget – és a rajnai rizlinget – mint mi, azoknak októberben már kötelező programnak számít a közelgő Olaszrizling Október Nagykóstoló. És ha te sem szeretnél elveszni a közel 200 bor kavalkádjában, javasoljuk, érkezz konkrét tervvel. Mint ezúttal mi.
Nyakunkon a szüret, egyre több a programEz a hét is elérkezett; lassan búcsút veszünk a nyártól és rákészülünk a szüretre. De semmi pánik, ugyanis boros programokból a nyár végeztével sem lesz hiány, úgyhogy elő a party szerelésekkel, mert a héten bőven lesz hol ünnepeljetek – természetesen jó borok kíséretében!
Kezdjük az alapoknál az ismerkedést!Az ember úgy születik, hogy tejet iszik. Aztán, amikor kamaszodik, a közbülső tej-kakaó-kóla-szörp variációkról kezd áttérni a különböző alkoholos italok kipróbálására, leggyakrabban kíváncsiságból, a haverok hatására.
Márciusi Bárdos – Berecz borvacsora az Araz étterembenMárciusban, a nőnap apropóján ismét két női borász kiváló borait kóstolhattuk meg az Araz étteremben egy újabb remek borvacsora keretében. Mindkét pince a tokaji borvidéken található: Bárdos Sarolta a bodrogkeresztúri Nobilis szőlőbirtokról, Berecz Stephanie a tarcali Kikelet Pincéből érkezett.
Könnyű vörösborok bemutatkozásaA Borkollégium kóstolósorozatának újabb állomásán Vancsik Ivett nemzetközi borakadémikus vezetett be minket a könnyű vörösborok nem is olyan könnyű világába.
Munka után jó merítést kaptunk TokajbólEgy hideg, késő őszi éjszakán mitől lehetne jobban átmelegedni, mint egy sor tokaji bortól? A szép színek, különleges és édes ízek ilyenkor még inkább feltöltenek. Amikor beléptem a Pesti Vígadóba, egy igazi mesevilágba csöppentem a hideg novemberből.