Családokról mesélő dűlők és szelíd energiák SzekszárdonFekete Mihály soha nem tartozott a feltűnést kereső szekszárdi termelők közé. Borai mégis évről évre szépen szerepelnek a hazai és nemzetközi versenyeken. A borásznak tettünk fel kérdéseket a pince történetéről, és a közelmúlt sikereiről.
Villány és Szekszárd mellett a Balaton vörösei is az élvonalbanA Winelovers Bordói November nagykóstolón a villányi és szekszárdi nagyágyúk mellett a balatoni vörösek is nagy sikert arattak.
Két őszi programmal, díjnyertes borokkal vár Szekszárdon a Fekete BorpinceAz ősz kitüntetett időszak egy borászat életében, hiszen a szüret sok szempontból meghatározza, milyen borok születnek a pincében. Ilyenkor különösen izgalmas ellátogatnod a pincészetekhez, tájékozódni az aktuális évjáratról, és megkóstolni akár már az újbort is.
Szekszárdi borászokkal csekkolt be a karácsonyKét szekszárdi borász segítségével köszönt el 2016-tól Budapest kedvenc Borduett-sorozata az Araz Étteremben. Vesztergombi Csaba és Bősz Adrián boraikkal megadták az ünnepek alaphangját.
Borok a karácsonyi asztalodraHa karácsony, akkor bor kell a ráhangolódáshoz, az ünnepléshez, az ajándékozához is. A Borászportál szelekciója segít a választásban!
Boldog születésnapot Takler Borbirtok!A Takler család húsz évvel ezelőtt alapította meg pincészetét Szekszárdon, és az eltelt két évtized alatt Magyarország meghatározó borászatává nőtte ki magát. A Takler márkanév lett, vörösborai nemcsak itthon, hanem a nemzetközi porondon is megállják a helyüket.
Megvan a győztes, íme Szekszárd új arcaHétfő este a szekszárdi borászok és az ArtHungry győztest hirdettek, és ezzel el is dőlt, hogy milyen lesz Szekszárd új arculata a jövőben. Két fiatal tervezőgrafikus munkája nyert, hamarosan megkezdődhet a munka az új arculati elemekkel.
Még két napig szavazhatsz Szekszárd logójára!Szekszárd arculatában is szeretne megújulni, ehhez pedig az ArtHungry kreatív online közösséggel karöltve pályázatot írtak ki. A logópályázatra csaknem 140 terv érkezett, a szakmai zsűri ugyan már kiválasztotta a győztes pályamunkát, de a közönségszavazás még javában tart.
Változott a szekszárdi bikavér hivatalos „receptje”Emelkedett a kékfrankos kötelező részaránya a szekszárdi bikavérben. A legfrissebb termékleírás szerint a borban legalább 50%-nak kell lennie a kékfrankosnak és a kadarkának. Minimum 45% kékfrankos és minimum 5% kadarka kell ezentúl a szekszárdi bikavérhez.