Milyen vörösbort igyunk a vegetáriánus ételekhez?Azt gondolnánk, nem könnyű összepárosítani a vörösborokat olyan ételekkel, ahol hiányzik a vezérelem, a karakteres hús a tányérról. Nos, most megmutatjuk, hogy ez egyáltalán nem így van.
Rántott csirke két pisztolygolyóval – gasztromesék a 230 év után most megszűnt MárványmenyasszonyrólA tavaly bezárt Márványmenyasszony négy évszázadon átnyúló története korhű lenyomata a budai vendéglátás folyamatos változásának. Kiderül belőle, milyen étel kedvéért rándult át a közönség még Pestről is 100 éve és mit mutattak a külföldieknek a magyar gasztronómiából a szocializmusban.
Megnyitott Budapest legkülönlegesebb, pezsgőbe oltott csokiszalonjaKézzel festett egyedi csoki, benne és mellette a világ egyik legnemesebb pezsgője. És ezt még tudják fokozni! A ZAX új belvárosi boltját kóstoltam végig. Bónusz: megtudtam, hány fokon a legfinomabb a bonbon és hogy mi az drazsírozás.
Pannonhalmi Jazznyár – VendégségbenA kifinomult borok, a minőségi gasztronómia, a természeti-épített környezet és az igényes jazz-zene összhangzatát megteremtő Pannonhalmi Jazznyár csaknem másfél évtizedes történetében több okból is különleges lesz az idei szezon.
Gasztroújságírás és gasztromédia – Merre tartunk?Ezúttal rendhagyó cikkel jelentkezünk a bor- és gasztroújságírás témakörében. Az apropó egy rendkívül érdekes meetup, mely február 27-én került megrendezésre a Piqniq Budapest és a Nosalty jóvoltából. Az eseményen két nagyon informatív és elgondolkodtató előadás mellett sor került egy kerekasztalbeszélgetésre is, trendi témákkal és vitaindító gondolatokkal. A legfrissebb gasztrotrendekről is szót ejtünk, tartsatok velünk és ismerjétek meg, mi zajlik most a gasztromédiában!
A Téli Etyeki Piknik teljes programjaA január 18-i Téli Etyeki Piknik a tüzes és gőzölgő italokról, a toros ételekről és a karácsonyi-farsangi időszak ellenállhatatlan édességeiről szól.
A budapesti szoba, ahol Jane Fonda, a nepáli király, Kirk Duglas és Sir Andrew Lloyd Webber is megfordultIdén kilencedik alkalommal várja a vendégeket Budapest legnagyobb és legkülönlegesebb Márton-napi fesztiválja a Danubius Hotel Gellértbe. Sörfesztivál, borfesztivál, gasztrofesztivál, koncertek négy napba sürítve.
Must, murci, bor, pezsgő, pálinka, borecet kóstolható az Etyeki BorangolónSzüreti hangulat, hagyományok, őszi színek és ízek, nyugalom és béke. Présházak, pincék, műhelyek, birtokok engednek betekintést, s vétek lenne nem megkóstolni a szőlőt hozzád legközelebb álló formájában.
Tudj meg mindent a furmintról #11: A furmint és a tapasokMagyarország talán legtöbbre hivatott szőlőfajtájának nem hivatalos oldalát, a megújult furmint.hu-t bemutató sorozatunkban ezen a héten a legjobb furmintokhoz a legjobb tapasokat keressük.