Ez volt a legszebb egri bikavér áprilisban

Ferenczi Csilla
2016. május 05., 21:15


A Borászportál és a Vinoport közös, a Kékfrankos Április tartott vaktesztjén a 11 tagú bizottság legjobb bikavérnek a 2011-es Thummerer Egri Bikvér Superior-t választotta. Nézzük miért!
Ez volt a legszebb egri bikavér áprilisban
Fotó: Benkő Molnár Fanni
Mik a recept hozzávalói?
 
  • Csak kiemelkedő évjáratokban készül, és a 2011-es év az volt, a viszonylag korai szüretének hála pedig a szőlő ép és egészséges.
  • Ez a Superior kategóriájú bikavér 50%-ban tartalmaz Kárpát-medencei és 50%-ban világfajtákat.
  • Hosszú héjon erjesztés után 18 hónap fahordós érlelés (barrique és ászok hordó fele-fele arányban), majd hosszú palackérlelés következett.
 
Ez volt a legszebb egri bikavér áprilisban
Fotó: Graselly Balázs
 
A bor még pályája elején van, ám már most érezhető, hogy szép, hosszú élete lesz. Komoly egyensúlyban van a közepesnél vastagabb test, a magas, ám bársonyos tannintartalom, és a 14,3%-os alkoholtartalom. Mélyrubin szín, fülledt-likőrös illat, ízében is az érettség jön, a bogyós gyümölcsök mellett buja, csokis-nugátos jegyekkel. Kacér és szexi. Kétszeres aranyérmes (Egri Bikavér Borverseny, és VinAgora Nemzetközi Borverseny) bor, amit szaftos steakekhez, chorizo-hoz, vagy vadpörköltekhez ennék.
Winelovers borok az olvasás mellé