Íme a 11 legjobb magyar gasztroblog

Németh Richárd
2011. augusztus 29., 21:16


Idén hetedik alkalommal, július 7-től indította útjára hagyományos blogversenyét a hvg.hu, ahol kilenc kategóriában osztanak majd díjakat. A korábbi évektől eltérően most párhuzamosan zajlott a kategóriák versenye, továbbá a legjobbak az olvasók és a szakmai zsűri szavazatai alapján külön-külön is nyerhetnek díjakat.

Íme a 11 legjobb magyar gasztroblog
 
A szakmai zsűri a következő blogokat emelte ki (11 holtverseny alakult ki a tízedik helyen). A lista abc sorrendben: Együnkigyunk, Gasztrogyerek, Gasztroszex, Hedonism, Mirelle konyhája, Régi receptek nyomában, Soulkitchen, Sörbúvár, Tealevelek, TOPliszt, Világevő(A cikk a hirdetés után folytatódik!)
 
A zsűri a fenti 11-es listából tehát a következő három blogot tartotta a legjobbnak (ábécé sorrendben): Régi receptek nyomában, Soulkitchen, Világevő (a szeptember nyolcadikai díjátadón pedig az is ki fog derülni, hogy melyikük nyerte a zsűri fődíját).
Íme a 11 legjobb magyar gasztroblog
Régi receptek nyomában
Igazi gasztrotörténeti municiót ad a mai kor emberének. Cseppet sem érezve idejét múltnak sem a hangvételt, sem a stílust, megismerjük elődeink gasztronómiai hagyományait, kulináris szokásait. Az igényes, érdekes bejegyzések aktualitását az évszakok, az ünnepek adják. A válogatott irodalmi idézeteket, a régi szakácskönyvekből kiemelt részleteket, a napjainkban is hasznosítható recepteket, a bemutatott ételeket gondos illusztrációválogatás kíséri.
 
 
Íme a 11 legjobb magyar gasztroblog
Soulkitchen
Nomen est omen, a nevében hordozza a lényegét: lélekmelegítő, vidító, egyszerűen jó vele lenni. Ez az a blog, amelybe akkor is érdemes belenézni, ha se főzni, se olyan nagyon „okosodni” nem akarunk, csak kikapcsolódni, pontosabban éppen, hogy bekapcsolódni egy olyan világba, ami érdekel minket. A kicsit megtévesztő külső stílusos, humoros, friss tartalmat takar.
 
 
 
Íme a 11 legjobb magyar gasztroblog
Világevő
A műfajának tökéletesen megfelelő, igazi személyes hangvételű, széles kitekintésű, saját készítésű, színvonalas fotókkal és videókkal illusztrált gasztroblog, naprakész aktualitásokkal, friss hírekkel, széles körű nemzetközi kitekintéssel, miközben nyomon követi a hazai gasztronómiai életet.
 
 
 
 
Hogy a fenti három dobogós gasztroblog közül melyik végzett az élen, azt a szeptember nyolcadikai Goldenblog bulin fog kiderülni. A dobogósokkal emailben fogják felvenni a kapcsolatot.
Az idei Goldenblogon a közönségszavazás eredménye szerint a következők a legnépszerűbb hazai gasztroblogok: Olcsó receptek, Gasztrozseni.hu, Malackaraj, Praktikák sok gyerekhez, Limara péksége, A Két Cica Konyhája, Az élet napos oldala, Világevő, A Zsuzsi főz, Fűszer és Lélek.
Íme a 11 legjobb magyar gasztroblog