Már javában zajlik a jelentkezés a 2024-es Winelovers Wine Awards-ra - Early-bird nevezés március 31-ig!

Winelovers
2024. március 14., 17:34


A borvilág legnagyobb szakértői, Master of Wine-ok, Master Sommelier-k, WSET Diplomás szakemberek, valamint borászok, kereskedők és neves sommelier-ek sorakoznak fel idén is, hogy a Winelovers nemzetközi versenyén megtalálják Közép- és Kelet-Európa legjobb borait. A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Winelovers Wine Awards ezúttal a Corinthia Hotel Budapest impozáns termeiben kerül megrendezésre. A megmérettetésre több mint ezer tételt várnak a szervezők a régió országaiból.
Már javában zajlik a jelentkezés a 2024-es Winelovers Wine Awards-ra - Early-bird nevezés március 31-ig!
Időpont: 2024. június 28-30.
Helyszín: Corinthia Hotel Budapest, 1073 Budapest, Erzsébet krt. 43-49.
 
Már javában zajlik a jelentkezés a 2024-es Winelovers Wine Awards-ra - Early-bird nevezés március 31-ig!
Corinthia Hotel Budapest
 
A  Winelovers Wine Awards jó úton van afelé, hogy a közép- és kelet-európai régió legjelentősebb borversenyévé, és ezzel együtt a borvilág egyik fontos nemzetközi rendezvényévé váljon. A 2024. június 28-30. között, Budapesten zajló bírálat ugyanis túlmutat a hagyományos versenyeken, mert nemcsak önmagában egy nemzetközi sztenderdeknek megfelelő megmérettetés, hanem számos mellékeseményével valódi segítséget jelent a bortermelők minőségi termékeinek hazai és nemzetközi promotálásában.
 
Már javában zajlik a jelentkezés a 2024-es Winelovers Wine Awards-ra - Early-bird nevezés március 31-ig!
Essi Avellan Master of Wine idén is biztosan ott lesz majd a zsűriben
 
A Winelovers Wine Awards egy remek lehetőség arra, hogy a régió kitörésre vágyó pincészetei az érmek jelentette marketing-értéket kereskedelmi eredményekké konvertálják. A Winelovers az exportot támogató marketingben is segíti a borászatokat, hiszen a versenyhez a kiterjedt magyarországi kommunikáción túl erőteljes nemzetközi hírverés kapcsolódik. A versenyen eredményt elért borok az angol nyelvű honlapon és a verseny közösségimédia-felületein túl a Wine-Searcher nemzetközi oldalon is megjelennek, sajtóközleményeken keresztül jutnak el a nemzetközi sajtóhoz, továbbá többek között egy szerkesztett, angol nyelvű digitális kiadványban a borpiac legjelentősebb nyugat-európai szereplőihez.
 
Már javában zajlik a jelentkezés a 2024-es Winelovers Wine Awards-ra - Early-bird nevezés március 31-ig!
Bálint László, a Winelovers Wine Awards elnöke
 
A bírálat mellett évről évre egyre több mellékesemény gondoskodik arról, hogy a pincészetek a kereskedelmi kapcsolatok kialakításának terén is megtalálják a számításaikat. 
 
A Winelovers-X már az elmúlt években is megrendezésre került, és a kezdetektől kiemelt célja az, hogy hatékony offline platformot hozzon létre a szakemberek számára, valamint összekösse a borászokat az újdonságokat kereső kereskedőkkel, alkalmat teremtve ezzel gyümölcsöző kapcsolatok kialakítására. 
 
A szakmai találkozó mellett ettől az évtől több kis létszámú, zártkörű eseményre is sor kerül.
Ilyen a Kóstoló szünet szponzoráció, amely a versenynapokon a zsűrizési szünetekben kizárólagos borbemutatásra ad lehetőséget egy-egy pincészet számára, vagy a Kóstolj a szakértővel! zártkörű program, amelyen a borszakma egy-egy világhírű képviselője véleményezi a pincészetek 3-3 tételét.
A verseny keretében színvonalas mesterkurzusok is megrendezésre kerülnek, amelyeket neves szaktekintélyek, Master of Wine szakértők tartanak, így ezek mindig hatalmas népszerűségnek örvendenek. A Winelovers Magyarországra hozza azokat a nagy neveket, akikkel egyébként csak sok szervezés után egy külföldi út során lehetne találkozni. A szakértőkkel való találkozásra nemcsak a mesterkurzusokon, hanem egy exkluzív Gálavacsora keretein belül is lehetőség lesz. 
 
Már javában zajlik a jelentkezés a 2024-es Winelovers Wine Awards-ra - Early-bird nevezés március 31-ig!
Zsiga György, a Novel Wines tulajdonosa, kereskedő a Winelovers Wine Awards-on
 
A 2024-es Winelovers Wine Awardsra a nevezés már elindult, a termelők a szükséges adatok benyújtása mellett, idén is nyolc kategóriában jelentkezhetnek a megmérettetésre a verseny weboldalán. Az early-bird nevezési díjak március 31-ig elérhetőek. További információk a nevezési díjakról
 
Hogy miért éri meg nevezni? Ahogy Meriç Akbay gasztronómiai és borászati ​​tanácsadó a 2023-as versenyen kiemelte: mert egyszerűen
nincs ennél olcsóbb és hatékonyabb módja annak, hogy kitűnj a tömegből.
További információk a Winelovers Wine Awards weboldalán: https://wineloverswineawards.com/ 
A 2023-as eseményről készült videók, továbbá a zsűritagokkal készült interjúk a verseny YouTube-csatornáján találhatók: www.youtube.com/@wineloverswineawards2928
 
A poharak: a Winelovers Wine Awards zsűrije Halimba Crystal poharakból kóstol a borversenyen, a manufaktúra erre a célra egyik vörösboros kelyhét ajánlotta fel. Ez a finom, kecses pohár a Lyra termékcsaládból egy olyan univerzális forma, amely minden borstílus kóstolásakor kiválóan használható. Ugyanez a kehely biztosítja a borok maximális élvezhetőségét a Borkollégium, Magyarország első boriskolája kurzusain.
 
A helyszín: a Corinthia Hotel Budapest építésekor, a 19. században, egész Európában egyedülállónak számított. A csodálatosan felújított grandiózus épület a város egyik legnagyszerűbb létesítménye: messziről felismerhető tiszteletet keltő neoklasszikus homlokzatáról és a lélegzetelállítóan szép üvegtetővel fedett átriumairól. Lenyűgöző épületében a bálterem pompája garantálja a feledhetetlen élményt a rendezvények vendégei számára.
 
Winelovers borok az olvasás mellé