Végre ihatnak a sofőrök a Balatonon!

Borászportál
2014. szeptember 30., 10:08


Közel 160 szálláshely, több mint 90 pincészet és étterem segíti azt a kampányt, amelynek ideje alatt lovaskocsival, kisbusszal, vagy hajóval szállítják azokat, akik leteszik autójukat és gyalogosan indulnak felfedezni egy-egy régió pincéit!
Végre ihatnak a sofőrök a Balatonon!
 
Az “Ősszel is Balaton” elnevezésű kampány közleményében olvasható Fekete Tamás, a Regionális TDM Szövetség alelnökének nyilatkozata is: szerinte a turisták körében eddig gyakori probléma volt, hogy egy valaki sosem tudta élvezni a pincelátogatásokat. Most azonban a sofőrök is ihatnak majd. A baráti társaságoknak nem kell aggódni azon ki az, aki hazaviszi őket a harmadik, negyedik pince bevétele után.
 
A borturisták mellett a családi programokra vágyóknak is számos eseményt szerveznek október 22- és november 2. között. Szigligeten tartják például a Süllőfesztivált, Balatonszárszón a Csokoládéfesztivált, Siófokon pedig Kálmán Imre emléknapokat szerveznek. A rendezvénysorozatban operett-előadás, zenés beszélgetések és kiállítás várja az érdeklődőket. A zeneszerző leghíresebb dalait közkedvelt előadóművészek tolmácsolják a műértő közönségnek.
A rendezvény programjai között más stílusok kedvelői és a gyermekek is találhatnak kedvükre való kikapcsolódási formát.
Fekete Tamás szerint a november 2 -ig tartó eseménysorozat tulajdonképpen a tavaszi Nyitott Balaton elnevezésű akció őszi változata. Az a célja, hogy felhívják a figyelmet arra, nem csak nyáron érdemes a tóhoz utazni. A jó programoknak köszönhetően hosszabb távon az ősz egyfajta „harmadik szezon” lehet a Balatonnál – mondta a turisztikai szakember.
Winelovers borok az olvasás mellé