Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Közérthetően magyarázzuk el a borkészítés egyes lépéseit

Közérthetően magyarázzuk el a borkészítés egyes lépéseitA must erjesztése, az élesztők használata és a préselés után elmagyarázzuk, hogy mi a különbség a fehér- és vörösbor erjesztése között, ill. mi az a szűrés, az almasavbontás és a házasítás.

Öt tudnivaló Villányról: a kikericstől a nagyharsányi ördögig – 1. rész

Öt tudnivaló Villányról: a kikericstől a nagyharsányi ördögig – 1. részA legdélebben fekvő és legmelegebb borvidékünk egyben az egyik legismertebb. Amíg a fehérborai a frissességükkel együtt is kerekebb testtel, érett gyümölcsösséggel és lágyabb savakkal örvendeztetik meg a fogyasztót, addig a vörösborai komplex „gyümölcskosár” mellett a fűszeresség magasiskoláját képviselik. Lássunk öt tudnivalót Villányról, ami a borvidéki látogatást még izgalmasabbá teheti.

Merjünk bátran kísérletezni a bor-étel párosításokkal!

Merjünk bátran kísérletezni a bor-étel párosításokkal!Mi köt össze egy informatikust egy belsőépítésszel? Egy pincért egy adózási specialistával? Bizony hosszan el kellene gondolkodnunk azon, hogy megadjuk a megfelelő választ, pedig a megfejtés igen egyszerű: a bor.

Tudod-e, miért bordói a bor, ha Villányban is készítik?

Tudod-e, miért bordói a bor, ha Villányban is készítik?15 gyors kérdés és válasz Magyarország egyik legnépszerűbb borházasításáról, a bordóiról.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
06. 22.

Winelovers Expo

Continental Hotel Budapest ****superoir, BudapestContinental Hotel Budapest ****superoir, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
05. 26.

Kiss Gábor Pincészet Borvacsora

Araz Étterem, BudapestAraz Étterem, Budapest
BorvacsoraBorvacsora
06. 20. - 06. 22.

Winelovers Wine Awards 2022

Continental Hotel Budapest ****superoir, BudapestContinental Hotel Budapest ****superoir, Budapest
BorversenyBorverseny
07. 28.

Winelovers River Night

Pesti Vigadó , BudapestPesti Vigadó , Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
06. 02.

Winelovers Summer OPENING Party

Corso Restaurant & Bar, BudapestCorso Restaurant & Bar, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
Fröccs
május 12.
Kivételes siker állít emléket a kivételes magyar borásznak, Thummerer Vilmosnak
április 28.
Már jelentkezhetsz a Borkollégium őszi kurzusaira
Már jelentkezhetsz a Borkollégium őszi kurzusaira
április 25.
Rohály Gábortól, a magyar borkultúra megújítójától búcsúzunk
Rohály Gábortól, a magyar borkultúra megújítójától búcsúzunk
március 10.
Tornai borsikerek a Mundus Vini 2022 tavaszi fordulóján
Tornai borsikerek a Mundus Vini 2022 tavaszi fordulóján
február 28.
A Neszmélyi borvidék titkai - esszenciális kisfilmek a Hilltop borászat kulisszatitkaival
A Neszmélyi borvidék titkai - esszenciális kisfilmek a Hilltop borászat kulisszatitkaival
február 21.
Káros mértékű alkoholfogyasztás vagy mértékletes borfogyasztás?
Káros mértékű alkoholfogyasztás vagy mértékletes borfogyasztás?
február 17.
Új módszertan a borok hamisítása ellen
Új módszertan a borok hamisítása ellen
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás