"A borok világa óriási, a folyamatos tanulás és felfedezés kulcsfontosságú" – Két németországi sommelier-rel beszélgettünkKét Németországban élő, különböző háttérrel rendelkező sommelier, Benkő László és Markus Ruhland, eltérő utakon ugyan, de hasonló szenvedéllyel találták meg hivatásukat a borok világában. Az interjú során bepillantást nyerhetünk gasztronómiai pályájukba, megismerhetjük a német borfogyasztási szokásokat, a globális trendek helyi hatását, valamint azt is, hogyan látják a magyar borok esélyeit a német piacon. Őszintén beszélnek a kihívásokról, inspirációról, oktatásról – és arról, miért nincs borélmény történet nélkül.
Közérthetően magyarázzuk el a borkészítés egyes lépéseitA must erjesztése, az élesztők használata és a préselés után elmagyarázzuk, hogy mi a különbség a fehér- és vörösbor erjesztése között, ill. mi az a szűrés, az almasavbontás és a házasítás.
Öt tudnivaló Villányról: a kikericstől a nagyharsányi ördögig – 1. részA legdélebben fekvő és legmelegebb borvidékünk egyben az egyik legismertebb. Amíg a fehérborai a frissességükkel együtt is kerekebb testtel, érett gyümölcsösséggel és lágyabb savakkal örvendeztetik meg a fogyasztót, addig a vörösborai komplex „gyümölcskosár” mellett a fűszeresség magasiskoláját képviselik. Lássunk öt tudnivalót Villányról, ami a borvidéki látogatást még izgalmasabbá teheti.
Merjünk bátran kísérletezni a bor-étel párosításokkal!Mi köt össze egy informatikust egy belsőépítésszel? Egy pincért egy adózási specialistával? Bizony hosszan el kellene gondolkodnunk azon, hogy megadjuk a megfelelő választ, pedig a megfejtés igen egyszerű: a bor.
Tudod-e, miért bordói a bor, ha Villányban is készítik?15 gyors kérdés és válasz Magyarország egyik legnépszerűbb borházasításáról, a bordóiról.