Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKvízekBorlexikon

A boros bűnözők nincsenek karanténban

A boros bűnözők nincsenek karanténbanA Wine Spectator összeszedte a közelmúlt borral kapcsolatos bűntetteit. Egészen abszurdak is akadnak közöttük.

Élő közvetítés a Sommelier Európa Bajnokságról

Élő közvetítés a Sommelier Európa BajnokságrólAz Év Sommelier-je 2017 címet Horváth Máté (Mák Bisztró) szerezte meg magának. Ennek értelmében ő képviselheti hazánkat ezen a héten Bécsben, a Sommelier Európa Bajnokságon, ahonnan az őt elkísérő magyar csapat ezúttal élőben közvetít!

900 forintot kell fizetni a csapvízért a kávézókban

900 forintot kell fizetni a csapvízért a kávézókbanBécsi vendéglátás - Egyre több bécsi kávéház és étterem szakít az eddigi szokással és az idáig ingyen felszolgált csapvizet is felszámítja vendégeinek. A téma a nyár közepén visszatért hőségben az osztrák sajtót sem hagyta hidegen. A médiában megjelent összeállításokból kiderül, hogy egy pohár víz ára 60 eurócenttől (mintegy 180 forinttól) akár három euróig (majdnem 900 forintig) is terjedhet.

Minden, amit tudni akartál a bécsi szeletről

Minden, amit tudni akartál a bécsi szeletrőlBécsi konyha - A Wiener Schnitzel eredetéről megoszlanak a vélemények, annyi azonban biztos, hogy borjúból készítik és ropogósan, aranybarnára sütve a legfinomabb. A Figlmüller étterem 34 cm-es mega változatából 250 000 szelet fogy évente, az osztrákok pedig évi 66,4 kg hús elfogyasztásával táplálják a hagyományokat. Mielőtt azonban tradicionális ételnek bélyegeznénk a bécsi borjút, érdemes megismerkedni a bécsi konyha reformalakjának, Christian Petznek a törekvésével is, aki a többi klasszikushoz hasonlóan ezt a fogást is könnyebb és egészségesebb formában tálalja.

Terítéken az új bécsi konyha

Terítéken az új bécsi konyhaCsúcsgasztronómia - Sokkal több hal és zöldség, még a polip is belefér. Míg a klasszikus bécsi konyha a környező országok tradicionális ételeit gyűjtötte össze és öntötte új formába, addig modern változata a mediterráneum egészséges alapanyagait integrálja a jól ismert hozzávalókkal. A június végén Budapestre érkező sztárséf, Christian Petz egy bécsi állóhajó gyomrában - farmerben és pólóban - most azon dolgozik, hogy a csúcsgasztronómia közelebb kerüljön hozzánk, mint valaha volt.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
11. 22.

Bordói November Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
09. 27.

Winelovers 100 Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
07. 24.

Winelovers River Night

Pesti Vigadó , BudapestPesti Vigadó , Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
06. 21. - 08. 10.

Varga BalaTone: Egy korty zene

Varga Pincészet, BadacsonyörsVarga Pincészet, Badacsonyörs
BuliBuli
12. 29.

Sparkling Night

InterContinental Budapest, BudapestInterContinental Budapest, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
Fröccs
június 19.
Amforában érlelt Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében
Amforában érlelt Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében
június 17.
Botrányt kavart Wáberer György antialkohol-kampánya Tokajban
Botrányt kavart Wáberer György antialkohol-kampánya Tokajban
június 16.
A magyar bor új arca - Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség
A magyar bor új arca - Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség
június 13.
Új korszak kezdődik a balatoni borturizmusban: Megnyílt a Balaton Wines Visitor Center Balatonszőlősön
Új korszak kezdődik a balatoni borturizmusban: Megnyílt a Balaton Wines Visitor Center Balatonszőlősön
május 26.
​Buborékban az igazság – Te mennyit tudsz a magyar pezsgőről?
​Buborékban az igazság – Te mennyit tudsz a magyar pezsgőről?
május 21.
Teszteld magad kvízünkkel, mennyire vagy képben a fröccsök terén!
Teszteld magad kvízünkkel, mennyire vagy képben a fröccsök terén!
május 19.
A 70 éves Hungaria márkát ünnepelték
A 70 éves Hungaria márkát ünnepelték
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás