A boros bűnözők nincsenek karanténban

Borászportál
2020. május 16., 07:04


A Wine Spectator összeszedte a közelmúlt borral kapcsolatos bűntetteit. Egészen abszurdak is akadnak közöttük.
A boros bűnözők nincsenek karanténban
Kaliforniai álom
 
A kaliforniai autópálya-rendőrség május 5-én hívást kapott egy kamionsofőrtől, akinek szivárgott a kocsijából a bor. A vezető feltételezése szerint egy hiányos öltözékű férfi kapaszkodott fel az utánfutóra, miután sikertelenül próbált felkéredzkedni a kocsira. A már mozgó járművön kinyitotta az egyik szelepet, közel 4000 liter vörösbor bánta az akciót...
 
 
Borban az igazság?
 
Egy francia rendőr és négy társa egy Champagne-i pincetulajdonostól öt év alatt mintegy 50 millió forintot csaltak ki a legképtelenebb hazugságokkal. Egy ízben egy Barack Obama volt amerikai elnöktől állítólag ajándékba kapott repülő hazaszállítására kértek pénzt, máskor pedig az ígérték, jó pár üveg pezsgőért cserébe elintézik a borásznak, hogy szerepelhessen a készülő új Alain Delon filmben. Végezetül 50 ezer üveg borért és 15 millió forintért „elintéztek” volna egy szerződést a kínai uralkodóval. Az áldozat csak akkor kezdett el gyanakodni, amikor a pincészete már a csőd szélén állt.
 
Kifinomult ízlés
 
Április 3 és 6 között rablók törtek be a Loire-völgyben található Chateau Cassemichere-hez, több ezer palack bort loptak, köztük egy 1601-es évjáratút. A nyomozás még folyik.
 
Egy szelet Bécs
 
Ausztriában 3 év börtönt kapott az a férfi, aki egy Bécs közeli raktárból 150 millió forint értékű árut lopott (többek között 3000 palack Champagne-t), hogy ki tudja fizetni adósságait.
 
Új fegyver született a koronavírus által
 
Március 29-én egy férfi két üveg Champagne-t lopott egy Suffolki boltból egy rablótámadás során. Az alkalmazottakat azzal tartotta sakkban, hogy azzal fenyegetőzött, leköhögi őket.