Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

A jövő megérkezett: nem is gondolnád, miből lehet kupakot készíteni

A jövő megérkezett: nem is gondolnád, miből lehet kupakot készíteniA Guala cég a napokban mutatta be újrahasznosított és újrahasznosítható anyagok felhasználásával készülő új termékcsaládját.

Ismét eljött a száraz szamorodnik ideje?

Ismét eljött a száraz szamorodnik ideje?Egy másik italnak köszönhetően megint kezd divatba jönni a már-már elfeledett száraz szamorodni – mondja Makai Gergely. A Tokaj Hétszőlő birtokigazgatójának segítségével alámerültünk a buborékok világába és választ kerestünk arra is, a „bio” miért kevésbé menő itthon, mint külföldön.

40 bor a koronavírus karanténra - 2. rész

40 bor a koronavírus karanténra - 2. részA karantén eredeti jelentését szó szerint értelmezve négy részes ajánlónkban összesen 40 bort mutatunk be nektek a járvány idejére. Közös jellemzőjük, hogy különleges tételek és hogy kívánságodra bármikor házhoz mennek. Következzen a  második 10-es blokk!

1 nap 1 bor a karanténra (#11): Szászi Endre Badacsonyi Olaszrizling 2018 BIO

1 nap 1 bor a karanténra (#11): Szászi Endre Badacsonyi Olaszrizling 2018 BIOA koronavírus járvány miatti #stayathome #maradjotthon idején is vágysz egy kis borra? Semmi gond! Minden nap mutatunk neked egy kiváló tételt a Winelovers webshopból, és ismertetjük az aktuális különleges ajánlatainkat is. Kiránduljunk most el képzeletben Badacsonyra egy kiváló olaszrizling kedvéért!

Biodinamika a buborékokban

Biodinamika a buborékokban“Biodinamika” - sokaknak földöntúli, megfoghatatlan, míg másoknak izgalmas tényeken és hiten alapuló vallás, filozófia, amely visszavezet a természethez és rámutat jelentéktelenségünkre és talán tehetetlenségünkre a világmindenség erőivel szemben.

Bio, biodinamikus vagy épp organikus …

Bio, biodinamikus vagy épp organikus … Mit is jelent mindez a a borászvilágban? A 21. század trendi szóhasználatának valóságos tartalmára kerestem a választ a DiVino Gozsdu udvarban a Juniborászok segítségével.

Hernyák: a bio kategória nem lehet mentség

Hernyák: a bio kategória nem lehet mentségIdén is organikus bormustrára készülnek a Juniborászok, mi pedig Hernyák Tomit kérdeztük, miért döntöttek úgy, hogy átállnak a bio művelésre.

Vajon finomabbak-e az organikus borok?

Vajon finomabbak-e az organikus borok?Több ezer palack bort teszteltek Kaliforniában, annak érdekében, hogy feltárják, van-e összefüggés az organikus és biodinamikus megjelölés és a borok minőségi megítélése között.

Most érdemes biogazdálkodásba fogni!

Most érdemes biogazdálkodásba fogni!2016-ban az eddigi legmagasabb összegű támogatást kaphatnak azok, akik a biogazdálkodás mellett teszik le a voksukat. A pályázatokat november elejétől lehet benyújtani, de a termesztéssel kapcsolatos szigorú követelményeknek eleget kell tenni.
Korábbi cikkek
Fröccs
március 02.
Egri kutatók fejtették meg a tokaji aszú titkát
február 24.
Barackpálinkákat ellenőrzött és kóstolt a hatóság
február 21.
Egy magyar boros könyv a világ legjobbjai között
Egy magyar boros könyv a világ legjobbjai között
február 19.
Itt az első karantén sör
február 18.
Michelle Obama a Netflixen főz
február 16.
Újabb Óvatos Duhaj sört dobott piacra a Soproni
február 08.
Ajándékot vittek a borászok Müller Cecíliának és csapatának
Ajándékot vittek a borászok Müller Cecíliának és csapatának

Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás