40 bor a koronavírus karanténra - 2. rész

Borászportál
2020. április 07., 09:34


A karantén eredeti jelentését szó szerint értelmezve négy részes ajánlónkban összesen 40 bort mutatunk be nektek a járvány idejére. Közös jellemzőjük, hogy különleges tételek és hogy kívánságodra bármikor házhoz mennek. Következzen a  második 10-es blokk!
40 bor a koronavírus karanténra - 2. rész
A karantén szó eredetileg a 14. századi Quaranta giorni olasz kifejezésből ered, ami negyven napot jelent, a hajók és a hajózó személyzet 40 napos elszigeteltségét jelentette, mielőtt beléptek volna a velencei kikötőbe, ugyanis ennyi idő alatt kiderült, van-e ragályos beteg a hajón.
 
Ebben a cikksorozatban tartjuk magunkat a mágikus 40-es számhoz, a négy részben összesen ennyi kedvenc tételünket fogjuk neked ajánlani. Változatos a kép, de egy dolog közös bennük: mindet házhoz tudod rendelni magadnak.
 
 
Kristinus SAS 2017
 
40 bor a koronavírus karanténra - 2. rész
 
Tiszta, mélyvörös megjelenés, rubin karimával. Illatban csokoládé, chili és menta harmonikus kombinációja, melyben idővel visszaköszön a hordóra jellemző vanília. Ízben tökéletesen adja az illat után várt elegáns karaktert, bors, csokoládé, kakaó, dohány és piros bogyós gyümölcsök zamata érezhető. Tanninszerkezete simulékony, a korty hosszú és komplex lecsenegése jellemzi, összességében rendkívül karakteres és egyensúlyos bor. Vörös húsból készült ételek mellé ajánljuk.
 
 
Hudák - Európa 2015
 
40 bor a koronavírus karanténra - 2. rész
 
"Tisztelgés a bor kontinense, Európa és az európai borászember szőlő- és bortermelési hagyományai, valamint vívmányai előtt." Különleges minőségű száraz fehérbor, magyar és francia fajták házasítása. Illata és íze gyümölcsös, üde, a több éves palackérlelés komolyságával. Diszkrét, légies elegancia jellemzi.
 
A borászat a weboldalán regisztrált felhasználók által megrendelt borok árából a járványügyi veszélyhelyzet megszűnéséig 50% kedvezményt biztosít. Rendeld meg a bort a pincészet honlapján!
 
Varga Aranymetszés Friss Egri Sauvignon Blanc 2019
 
40 bor a koronavírus karanténra - 2. rész
 
A Friss Aranymetszés borcsalád a gyümölcsös, gyorsan fogyasztható tételekről szól. Ez a sauvignon blanc tökéletesen beleillik a sorba: hihetetlen erős illattal nyit, majd intenzív ízzel folytatódik a szájban. Illata száradó szénára és bodzavirágra, íze déligyümölcsökre emlékeztet. Fogyasztását 12-14 °C-on levesekhez, fűszeres fehér húsokból készült ételekhez ajánljuk.
 
 
Jackfall Portugieser Prémium Gesztenyés 2016
 
40 bor a koronavírus karanténra - 2. rész
 
Az oportó illat kiugrik a pohárból. Megkóstolva is szépen hozza az oportó egyértelmű jegyeit, feszes test, kellemes savérzet, ropogós gyümölcsök. Nagyszerű fajtajelleges portugieser, érezhető potenciállal,
 
 
Dobosi Bio Gyöngyöző 2019
 
40 bor a koronavírus karanténra - 2. rész
 
Ezt az ottonel muskotály alapú gyöngyöző bort a borkóstolók és étkezések előtt ajánljuk jól behűtve fogyasztani. A könnyű nyári hangulatú beszélgetésekhez elengedhetetlen. Színe halvány sárga, Illatában virágos jegyek, ízében citrusos, könnyed, frissítő szép savakkal rendelkező bor.
 
 
Gyukli Bio Solaris 2018
 
40 bor a koronavírus karanténra - 2. rész
 
A Solaris egy gombás betegségeknek ellenálló szőlőfajta, melyet elsőként telepített a balatonfüredi pincészet Magyarországon. A fajtával 2010 óta mind a szőlőben, mind pedig a pincében kemikáliák és állati összetevők teljes kizárásával gazdálkodnak. A tökéletesen beérett szőlőfürtöket júliusban kézzel szedték, az extrém korai szüret ellenére elképesztő magas cukor- és savtartalmakat mértek a friss mustban. Acéltartályban irányított erjesztés mellett a fajtától elvárható kiemelkedő minőség született. A friss borban az egzotikus gyümölcsök aromái tobzódnak. A licsi, ananász, mangó kavalkádot a határozott savgerinc támasztja meg kóstoláskor. Hosszan tart a korty, a nyelvünk minden pontján érezhető a magas beltartalom. Meggyőző sűrűségű, mégsem tolakodó textúrájú. Aromájában elegáns, összetett, fogyasztáskor nagy benyomást keltő bor.
 
 
Bodri Gold Optimus Cuvée
 
40 bor a koronavírus karanténra - 2. rész

A prémium kategóriájú „Optimus” Cuvée borunk alapanyagát szelektáltuk. Merlot, Cabernet Sauvignon és Cabernet Franc leginkább különleges és kiemelkedő kishordóit házasítottuk össze. A nagy vörösborok kedvelőinek ajánljuk 16-18 °C fokon nemes vadak és marhahúsból készült ételek, leginkább steakek kísérőjeként. Az élet nagy pillanatainak el nem feledésére kiváló társ…
 
 
Polgár Redy2018
 
40 bor a koronavírus karanténra - 2. rész
 
Színe rubin fénnyel csillan a pohárban, a májusi nap sugaraiban. Illata mintha egy nyári gyümölcsös kertbe érkeztünk volna. Játékosan kacérkodnak a piros bogyós gyümölcsök a cseresznye és a meggy méltóságos nyugalmat árasztó illatával. Meleg mézes kedvesség, és sok-sok izgalmas bombasztikus gyümölcs. Ez az izgalmasság és sok szép gyümölcs határozottan köszön vissza a bor ízében is. Lecsengése kifejezetten hosszú, úgy is mondhatnánk „soknyeletű”. Összetételében a fajták csökkenő sorrendben: Portugieser, Merlot, Kadarka, Kékfrankos. Egy tipikus Polgár Cuvée, mely hűen tükrözi a pincészet  borfilozófiáját: Tradíció- Szakértelem- Elegancia, a borban is. Fogyasztását javasoljuk szárnyasokhoz, sertés és bárány húsból készült ételekhez, grillezett zöldségekhez. De nagyon jól passzol baráti beszélgetésekhez, teraszos borozgatásokhoz, vagy csak úgy kortyolgatva elmerengeni felette.
 
 
Thummerer Egri Rosé 2019
 
40 bor a koronavírus karanténra - 2. rész
 
Élénk eperbe hajló szín cseresznyés árnyalatokkal, intenzív, friss, üde illat. A kevés természetes CO2 tartalom miatt még intenzívebb gyümölcsös ízvilág. Védett eredetű classicus száraz rosé bor.
 
 
Royal Tokaji Furmint Dülőválogatás 2017
 
40 bor a koronavírus karanténra - 2. rész
 
A Szent Tamás- és Úrágya-dűlők termésének házasítása, még nagyon fiatal és rendkívül energikus. Klasszikus aromatika jellemzi: vérnarancs, goldenalma, körte a hordó vaníliájával és kovás mineralitással kiegészülve. Közepes test és jó hossz, a lecsengésben dió, kenyérhéj, már-már champagne-os elegancia.
 
Winelovers borok az olvasás mellé