Balatoni nyárutó az Araz Étteremben
Az Araz Étterem BorDuett sorozata szeptember végén, a nyárutót idézve két balatoni pincészettel folytatódott. A Balaton északi felét a Bezerics Borászat, míg a délit a Kristinus Borbirtok képviselte.
Csutorás Ferenc és Ludányi Balázs, vagyis az egri Almagyar Érseki és a mátrai Centurio Szőlőbirtok volt az Araz Étterem vendége a legutóbbi BorDuett vacsorán. Most először kóstoltam Kovács Ákos étteremvezető és Barka Áron chef de cuisine munkáit, de apró meglepetéseiket sokáig emlegetni fogom.
Az Araz Étterem márciusi BorDuett vacsoráján két meghatározó, vörösboros pincészet tételeihez komponálta meg az ételeket Barka Áron Chef de Cuisine és csapata. A fogások mellé állított borpárok izgalmakat tartogattak, sőt az évjáratokkal is játszadozhattunk egy kicsit.
Rendhagyó módon február utolsó csütörtökén BorDuett vacsorát rendeztek az Araz Étteremben. Két fiatal, ám mégis meghatározó borászat tételeit kóstolhattuk végig, amelyekhez Barka Áron - Chef de Cuisine, Kovács Gábor, a Magyar Sommelier Club elnöke és Kovács Ákos, az Araz Étterem igazgatója állítottak össze egy különleges hatfogásos vacsoramenüt.
Az Araz Étterem október BorDuett vacsoráján ezúttal két kisebb pincészet boraihoz készített ételeket Barka Áron Chef de Cuisine és csapata. Azt, hogy a syrah és a liba haverok, sejtettük, de, hogy a kadarka és a fahéjas cékla ekkora cimborák, már nem gondoltuk volna...
Minden hónap utolsó csütörtökén BorDuett vacsorát szerveznek az Araz Étteremben, amely program most sem maradhatott ki az impozáns vendéglátóhely kulináris naptárából. Áprilisban a szekszárdi Bodri István és az egri Gál Lajos személyesen mutatták be izgalmas tételeiket az egyes fogásokhoz.