Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Magyarország 937 pontján rejtettünk el kincset!

Magyarország 937 pontján rejtettünk el kincset!A Google Maps segítségével most két klikkeléssel láthatod, hol tudod megvásárolni a közeledben a Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor magazint.

Hogyan szagoljuk ki a borhibákat, borbetegségeket?

Hogyan szagoljuk ki a borhibákat, borbetegségeket?A bor, mint komplex, élő, folyamatosan változni képes ital, gyakran mutat olyan jegyeket, amik kisebb vagy nagyobb mértékben, de zavaróak lehetnek. Ezek egy része elmúlik, vagy eltávolítható a borból, mások viszont végleg képesek tönkretenni a borélményt. Az alábbiakban a gyakrabban előforduló, vagy többször emlegetett borhibákat mutatjuk be.

10 dolog, amit inkább ne erőltess ezekben a napokban

10 dolog, amit inkább ne erőltess ezekben a napokbanKarácsonykor az önjelölt borszakértők hajlamos büszkén elővenni egy-egy szép üveg bort és előadni magukat. Te is ezt teszed? Csúnya leégés lehet ennek eredménye, ha nem tartod be az alábbiakat.

Életem legrosszabb borkóstolójának története

Életem legrosszabb borkóstolójának történeteA Borháló Liget arra vállalkozott, hogy bevallottan szörnyű borokat kóstoltat, mert „jó kóstolót csinálni jó borokból könnyű! Na de rossz borokból…?”. Nos, azokból valóban nem egyszerű.

Rendhagyó borkóstoló az Ízek és Borok kiállításon

Rendhagyó borkóstoló az Ízek és Borok kiállításonProgramajánló - Az Ízek és Borok fesztiválon a látogatók megismerkedhetnek a hazai és nemzetközi ételekkel, magyar pincészetek új és óboraival. A kiállító pincészetek közt olyan nevekkel találkozhat, mint a Bock, a Polgár, a Gedeon, az Eszterbauer és a Mészáros pincészetek. A kiállított borokból a kóstolás mellett nagyobb tételben is vásárolhatnak.

Hogyan írjunk rendszerezett kóstolási jegyzetet?

Hogyan írjunk rendszerezett kóstolási jegyzetet?A borokról sokféleképpen lehet írni, és minden bizonnyal egy idő után mindenkinél kialakul egyfajta stílus, szokás is. Azért hasznos jegyzeteket készíteni, hogy ne vesszenek a feledés homályába kedvenceink. De egy dologról azért nem szabad elfeledkezni, hogy a bor a kellemes időtöltés mellett azért szakma is. És léteznek a hétköznapi, borbaráti kóstolási jegyzetek mellett szakszerű, rendszerezett kóstolási jegyzetek is. Néha előfordul, hogy ezek nem a legérdekesebb vagy legizgalmasabb kategóriába tartoznak, ám igen hasznosak!

Mineralitás - mítosz vagy valóság?!

Mineralitás - mítosz vagy valóság?!Sokszor beszélünk a bor mineralitásáról. Somlói, Tokaji boroknál rendszeresen felvetődik. De miről is van szó itt pontosan? Hogy hogyan kerülnek ásványi anyagok a borba? Általában úgy gondoljuk, a szőlőgyökerek felvisszik a bogyóba majd onnan belekerül a borba. Sajnos a valóságban nem ilyen egyszerű a dolog.

Borhibák: istálló szag, azaz a brettanomyces

Borhibák: istálló szag, azaz a brettanomycesKezdeti nehézségeim voltak a szó kiejtésében, és ha tudtam volna, hogy a Dekkera lényegében ugyanazt jelenti valószínűleg sosem tanultam volna meg kiejteni a teljes szót és mindig csak brett-nek (ami a hivalatos rövidítése) hívtam volna.

Céltalan üzenet a palackban? – A borok is hibázhatnak

Céltalan üzenet a palackban? – A borok is hibázhatnakMost a csalódásról lesz szó. Arról a kellemetlen, torokszorító érzésről, amikor nem azt kapjuk, amit vártunk. Amiről az irodában ábrándozunk, hogy majd este, a kiállítás után hazatérve, kettesben… Vagy amiről egész évben álmodozunk, hogy majd augusztusban, lent a parton, vagy éppen kint a kertben, a csillagok alatt…
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
05. 08.

Bevezetés a borkóstolásba

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
12. 29.

Pezsgő és Aszú

InterContinental Budapest, BudapestInterContinental Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
04. 09. - 05. 14.

Bormarketing és értékesítés: A borpiac meghatározó szereplői - Online kurzus

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
05. 07. - 05. 09.

Borkollégium alapfok - Borismeret A-tól Z-ig

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
04. 22.

Ízelítő kurzus extra

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
05. 15.

A kávé világa – Specialty kávék

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
GasztronómiaGasztronómia
05. 13.

A világ édesborai

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
05. 20.

Ízelítő kurzus extra

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
06. 12.

Fűszerek világa

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
GasztronómiaGasztronómia
04. 16. - 04. 25.

Borkollégium felsőfok - Nemzetközi borismeret 2.

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
Fröccs
április 19.
Az Oscar-gálák séfje Budapesten nyit éttermet
április 17.
Formára, dizájnra egyaránt példa nélküli borcsomagolás került forgalomba - FOTÓ
április 14.
40 millió forintot fizetettek egy borászat meglátogatásáért
április 12.
Unicumot ötvözték a kávéval, ez lett belőle...
április 08.
3,5 millió liter a kocsmákból visszamaradt sörnek találtak új helyet
április 06.
Magyar aranyérem a Chardonnay-világbajnokságon
március 31.
Egy tanulmány szerint 2035-re leszokunk a húsról

Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás