Magyarország 937 pontján rejtettünk el kincset!
A Google Maps segítségével most két klikkeléssel láthatod, hol tudod megvásárolni a közeledben a Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor magazint.
A bor, mint komplex, élő, folyamatosan változni képes ital, gyakran mutat olyan jegyeket, amik kisebb vagy nagyobb mértékben, de zavaróak lehetnek. Ezek egy része elmúlik, vagy eltávolítható a borból, mások viszont végleg képesek tönkretenni a borélményt. Az alábbiakban a gyakrabban előforduló, vagy többször emlegetett borhibákat mutatjuk be.
Programajánló - Az Ízek és Borok fesztiválon a látogatók megismerkedhetnek a hazai és nemzetközi ételekkel, magyar pincészetek új és óboraival. A kiállító pincészetek közt olyan nevekkel találkozhat, mint a Bock, a Polgár, a Gedeon, az Eszterbauer és a Mészáros pincészetek. A kiállított borokból a kóstolás mellett nagyobb tételben is vásárolhatnak.
A borokról sokféleképpen lehet írni, és minden bizonnyal egy idő után mindenkinél kialakul egyfajta stílus, szokás is. Azért hasznos jegyzeteket készíteni, hogy ne vesszenek a feledés homályába kedvenceink. De egy dologról azért nem szabad elfeledkezni, hogy a bor a kellemes időtöltés mellett azért szakma is. És léteznek a hétköznapi, borbaráti kóstolási jegyzetek mellett szakszerű, rendszerezett kóstolási jegyzetek is. Néha előfordul, hogy ezek nem a legérdekesebb vagy legizgalmasabb kategóriába tartoznak, ám igen hasznosak!
Sokszor beszélünk a bor mineralitásáról. Somlói, Tokaji boroknál rendszeresen felvetődik. De miről is van szó itt pontosan? Hogy hogyan kerülnek ásványi anyagok a borba? Általában úgy gondoljuk, a szőlőgyökerek felvisszik a bogyóba majd onnan belekerül a borba. Sajnos a valóságban nem ilyen egyszerű a dolog.