Rendhagyó borkóstoló az Ízek és Borok kiállításon

Borászportál
2012. november 21., 16:16


Programajánló - Az Ízek és Borok fesztiválon a látogatók megismerkedhetnek a hazai és nemzetközi ételekkel, magyar pincészetek új és óboraival. A kiállító pincészetek közt olyan nevekkel találkozhat, mint a Bock, a Polgár, a Gedeon, az Eszterbauer és a Mészáros pincészetek. A kiállított borokból a kóstolás mellett nagyobb tételben is vásárolhatnak.
Rendhagyó borkóstoló az Ízek és Borok kiállításon
 
Ami a borokat illeti: az értékeket idén egészen újszerű és egyben rendhagyó módon ismerheti fel az érdeklődő közönség. Új színfoltja lesz a kiállításnak a hibás, beteg borok kóstolója, amelyen vakteszt és illatminták alapján mutatják be a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei a hibákra utaló ismérveket. A közönség megismerheti továbbá a borászati termékek analitikai vizsgálataihoz használt műszereket is. Az ízlelés mellett a szaglás is szerepet kap: bemutatják az OIV által elfogadott 54 illatmintát. Különleges lehetőség nyílik autentikus borok kóstolására, amely során a termőhelyre, szőlőfajtára, készítési módra jellemző tulajdonságokat is megismerhetik.

A kóstolások mellett számos színpadi program, Kerekes Band és Balkan Fanatik koncertek várják az ízek és borok szerelmeseit.
A kiállítás egyidejű rendezvénye a Télköszöntő Vigasság.

A két kiállításra egy belépő érvényes és az érdeklődők elővételben kedvezményes online jegyet is válthatnak.
 
Winelovers borok az olvasás mellé