Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Minden napra egy bor: Dúzsi Cabernet franc 2017

Minden napra egy bor: Dúzsi Cabernet franc 2017November 14-én kerül megrendezésre a Bordói November, a bordói vörös fajták legnagyobb hazai kóstolója. A rendezvény napjáig bemutatjuk a Csúcsborok Termének tételeit, vagyis a csúcsok csúcsát. Következzen egy nem hétköznapi rozé!

„Bárki, aki az onnan készült borokat kóstolja, egy nagyon érdekes, sós ásványosságot vél felfedezni bennük”

„Bárki, aki az onnan készült borokat kóstolja, egy nagyon érdekes, sós ásványosságot vél felfedezni bennük”Az ösztöneire hallgatott Kamocsay Ákos, a Hilltop Neszmély fő borásza, amikor anno kiválasztotta az olaszrizling helyét a birtokon belül. Az élet őt igazolta, mára pedig már a titkot is sikerült megfejtenie.

A bor világatlasza (8. kiadás) – A bor szellemiségétől a föld illatáig és vissza

A bor világatlasza (8. kiadás) – A bor szellemiségétől a föld illatáig és vissza„Ez nem egy egyszerű képes világatlasz.” Kis Hajnalkának a cikkíróversenyre beküldött írásában a sokak által a borok bibliájaként tisztelt könyv legújabb kiadását mutatja be.

Az eleje és a vége

Az eleje és a végeA klasszikus felépítésű italsor elejét, a pezsgőt és a végét, az aszút kóstolhattuk egy estén, a Winelovers Special: Pezsgő és Aszú rendezvényén, az InterContinental Budapestben, a Duna korzón. A két bortípus, amilyen messze van a menüben (bár tradicionális eljárással készült pezsgőkre, könnyedén fel lehet húzni, egy egész menüsort), olyan sok köztük a hasonlóság.

WL100 mesterkurzus #2, beszámoló: Tokaj Vol. 1. – Az aszúk világa

WL100 mesterkurzus #2, beszámoló: Tokaj Vol. 1. – Az aszúk világaWinelovers100, Tokaj mesterkurzus: már maga a cím is kóstolásra csábít.  A Tokaj nevet meghallva először általában az édes borok jutnak eszünkbe, e tekintetben a Borkollégium kóstolósorozatának második állomása nem okozott csalódást. Ezúttal a borvidék méltán híres különlegességével, az aszúval ismerkedhettünk meg 12 remek tételen keresztül, amelyek mindegyikét beválasztották a Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor közé. Az este során Dr. Konkoly Mihály nemzetközi borakadémikus kalauzolt minket az aszúk világában.

Megújult a BASF hazánkban egyedülálló szőlővédelmi betegség-előrejelző szolgáltatása

Megújult a BASF hazánkban egyedülálló szőlővédelmi  betegség-előrejelző szolgáltatásaFagykár, lisztharmat, botritisz? Bármilyen szélsőséges tényezők tizedelik is a várható termést, ha előrelátóan felkészülünk rá, sokkal kisebb veszteséggel számolhatunk. Ehhez nyújt elengedhetetlen támogatást idén is a BASF, megújult szőlővédelmi  betegség-előrejelző rendszerével.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
09. 01.

Sikeres pezsgőfajták a világban – és a 4. Pezsgőkonferencián

Etyek, EtyekEtyek, Etyek
KonferenciaKonferencia
09. 17.

Winelovers 100 Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
Fröccs
július 12.
Bor: kultúra ínyenceknek
Bor: kultúra ínyenceknek
június 13.
Workshopok országszerte az ePincekönyv rendszerre való átállásról
Workshopok országszerte az ePincekönyv rendszerre való átállásról
június 02.
Érezd+ a rosét!
Érezd+ a rosét!
május 26.
Koch Csaba lett a Magyar Bor Akadémia új elnöke
Koch Csaba lett a Magyar Bor Akadémia új elnöke
május 12.
Kivételes siker állít emléket a kivételes magyar borásznak, Thummerer Vilmosnak
április 28.
Már jelentkezhetsz a Borkollégium őszi kurzusaira
Már jelentkezhetsz a Borkollégium őszi kurzusaira
április 25.
Rohály Gábortól, a magyar borkultúra megújítójától búcsúzunk
Rohály Gábortól, a magyar borkultúra megújítójától búcsúzunk
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás