Minden napra egy bor: Dúzsi Cabernet franc 2017

Borászportál
2020. október 30., 10:21


November 14-én kerül megrendezésre a Bordói November, a bordói vörös fajták legnagyobb hazai kóstolója. A rendezvény napjáig bemutatjuk a Csúcsborok Termének tételeit, vagyis a csúcsok csúcsát. Következzen egy nem hétköznapi rozé!
Minden napra egy bor: Dúzsi Cabernet franc 2017
 

 
Dúzsi Borászat (Szekszárd) Cabernet franc rozé 2017
 
Ehhez a borhoz a 2017-es év októberének utolsó napjaiban szüretelték a szőlőt. Miután hetekkel előtte egy lehűlés és eső következtében meg tudott jelenni a botrytis cinerea, a jó idő újra beköszöntével ezen szemek megszáradtak, így cabernet franc aszúszemekkel tarkított termést tudtak betakarítani, s ezek a botritiszes jegyek meg is jelennek a boron. Nagyon vastag rozébor, nagy vörös cabernet-k extraktjával, paramétereivel. Új, medium pörkölésű, 300 literes fahordókban érlelődött javarészt 3-6 hónapig. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 15-16 °C. Grillezett csirkéhez, barbecue-hoz és bárányéletek mellé is el tudjuk képzelni társnak.
 
Sav: 7 g/l
Cukor: 4,8 g/l
Összes extrakt: 32,6 g/l