Felejthetetlen karácsonyi menük #17: amikor a bor választja az ételtNyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Tésztát eddig még nem ajánlottunk a vörösborokhoz, most pótoljuk a "mulasztást". Persze ezt is kicsit rendhagyó módon, ahogy azt tőlünk megszokhattad.
Bemutatkoznak a Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor tételei #6Szeptember 5-én jelent meg a Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor magazin, melynek célja a legjobb magyar borok népszerűsítése, illetve a fogyasztók segítése a számukra megfelelő bor kiválasztásában. A Borászportálon időről időre bemutatunk egy bort a 100-ból, ebben a cikkben Balatonboglár van soron.
Akik palackba zárták a balatoni nyaratBalatoni Kerülőutunk során tettük pár kanyart a Balaton déli partján is. Balatonlellén a Bujdosó Pincészetet sem hagytuk ki, ahol az alapító Feri papa fia, a második generáció legidősebb tagja, Bujdosó Ferenc fogadott bennünket.
Ragadd meg a „kormánykereket” és kóstolj bele a balatoni nyárba!Vitorlázás, Dél-Balaton, kormánykerék, friss, gyöngyöző buborékok. Ezekből a legtöbb borkedvelő már sejtheti, hogy a balatonlellei Bujdosó Pincészet Frisecco néven elhíresült borát írtuk körbe, amelynek új évjáratát a napokban mutatták be.
A habzóborokról és a pezsgőkről szól majd a Dél-BalatonBujdosó Ferenc leginkább az őszt szereti a Balatonnál. A Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet borász-tulajdonosa a magyar tenger mellett időnként az Adrián is vitorlázik, a még ismeretlen vizek közül pedig legszívesebben Új-Zéland partjai felé venné az irányt. Interjú.
Nézd meg, nyertél-e Bujdosó borcsomagot!A Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet exkluzív borválogatását nyerhették meg azon olvasóink, akik eltalálták, a Dél-balatoni pincészet melyik borának leírását adtuk meg.
Ezt kóstold a Balaton déli partján!A Balaton déli partján egy merőben más vidék tárul elénk, mint az északi parton. A gyermekek a sekélyvízű strandokat élvezhetik, a kerékpárosok a síkságon tekerhetnek a part mentén, mindezek mellett pihenési, sportolási, gaszrtonómiai és kulturális élmények várják az idelátogató turistákat.
Szezonzáró-nyárköszöntő rozé borvacsora az ARAZ ÉtterembenAz ARAZ Étterem borvacsora sorozatát ezúttal kiváló magyar pincészetek kellemes rozé boraihoz párosított könnyed nyári fogásokkal zártuk.
Most akkor már nem a pezsgő a sikk?Buborék - Évről évre többszörösére nő a buborékos szeszesitalok fogyasztása, mely hazánkban még mindig szezonális. Leginkább év végén vagy ünnepekkor fogyasztunk pezsgőt. De mi a helyzet a habzóborral? Ez egy frissítő ital, melyet bármikor szívesen kortyolunk el. Aki szereti nyáron a fröccsöt, de elegánsabb hűsítő italt szeretne, biztos kezekkel nyúl majd a nagy melegben a habzóborok felé.