Bemutatkoznak a Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor tételei #6

Borászportál
2019. november 13., 16:08


Szeptember 5-én jelent meg a Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor magazin, melynek célja a legjobb magyar borok népszerűsítése, illetve a fogyasztók segítése a számukra megfelelő bor kiválasztásában. A Borászportálon időről időre bemutatunk egy bort a 100-ból, ebben a cikkben Balatonboglár van soron.
Bemutatkoznak a Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor tételei #6
A Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor magazin idén megújult formátumban és az előző évinél bővebben, 144 oldalon kerül az olvasók el. Bár középpontjában a száz legkiválóbbnak ítélt bor listája és részletes leírása áll, a magazin 11, hazánkban kiemelt figyelmet érdemlő kategória (pezsgő; illatos fehérbor; olaszrizling; furmint; késői szüretelésű édes bor; aszúbor; rozé; kékfrankos; bikavér; bordói házasítás; Villányi Franc) legjobbjait is bemutatja annak érdekében, hogy az olvasók a lehető legteljesebb képet kapják a magyar borokról. A toplistákon kívül izgalmas és friss anyagokkal jelenik meg jelenik meg. A kiadványt megvásárolhatod a Winelovers webshopban.
 
 
51. helyezett: Bujdosó Szőlőbirtok, Kokas Merlot 2015
 
Bőrös, füstös pörkölési jegyek. Kimondottan vastag bor. Vanília, finoman bőrös íz, hosszú, szárító, fiatal vonások. Konyakmeggy, keserű csokoládé, elegáns kerekség.
 
Borvidék: Balatonboglár
Díjak: Vinalies Internationales 2019 (ezüst), XVIII. Országos Syngenta Borverseny (arany)
 
Kóstold meg a Kokas Merlot november 16-án a Bordói November Nagykóstolón, a cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot és bordeaux-i házasítások legnagyobb hazai kóstolóján. Több mint 60 borászat és 150 bor mutatkozik be, a most debütáló BDX termeben (plusz jeggyel) 20 bordeaux-i tétel kóstolható korlátnaul. További programok: csúcsbor terem hazai csúcstételekkel, 2 mesterkurzus és ingyenes előadások a Pop-up Schoolban.
Winelovers borok az olvasás mellé