Magyar borok a karácsonyi vacsorához
Hagyományos és kevésbé megszokott receptek hazai borokkal.
Nyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Jöjjön most egy fenséges nyúl és egy több szempontból különleges cabernet franc!
November 14-én kerül megrendezésre a Bordói November, a bordói vörös fajták legnagyobb hazai kóstolója. A rendezvény napjáig bemutatjuk a Csúcsborok Termének tételeit, vagyis a csúcsok csúcsát. Ezúttal egy pannonhalmi cabernet franc-nal ismerkedhetsz meg.
Ha valaki kételkedik a rajnai rizling sokoldalúságában, látogassa meg a Cseri Pincészet standját az Olaszrizling Októberen. Hogyan lehet egyetlen szőlőfajtából hat teljesen különböző stílusú bort készíteni? Cseri Barnabás most elmondja, szombaton pedig megmutatja.
A Pannonhalmi borvidéken a rajnai rizling jól érzi magát. A Cseri Pincészetnél pedig egyenesen kiválóan. De az a mutatvány, amire ők készülnek a fajtával, még így is miminum lélegzetelállító. Ismerkedjünk most meg a 80 méteres és a 120 méteres borok titkaival!
Újraéledő borvidékeink nyomában címmel idén szeptemberben tanulmányút-sorozatot indított a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). A második kirándulás a Pannonhalmi Borvidéken volt. A beszámoló mostani, befejező részében többek a Pannonhalmi főapátságban szerzett élményekről lesz szó.