Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Nemzetközi borvacsorák otthon: olasz klasszikusok borokkal

Nemzetközi borvacsorák otthon: olasz klasszikusok borokkalHa nemzetközi konyháról van szó, tízből kilenc embernek bizonyára elsőként az olasz gasztronómia jut eszébe, és lássuk be, teljesen jogosan. Nagyon sok olasz étel van, ami nem igényel nagyon komoly „előképzettséget”, a megfelelő alapanyagokból szinte bárki csodákra képes. Az itáliai gasztronómia - az olasz borokhoz hasonlóan - ugyanakkor nagyon változatos is: minden tartománynak megvannak a saját kedvencei. 

Bor és sajt: mi a titok?

Bor és sajt: mi a titok?A világ egyik „legtutibb” bor-étel párosítása. Persze csak akkor, ha ehhez is megfelelően választjuk ki egyiket és másikat. Ebben segítünk és közben el is magyarázzuk, miért működik a dolog.

Sokkal többféle bor illik a macaronhoz, mint gondolnád

Sokkal többféle bor illik a macaronhoz, mint gondolnádMárcius 20-a a macaron világnapja. Talán nem árulunk el nagy titkot, hogy a tökéletes étel-bor párosítások szakértői és kiötlői már régen felfedezték maguknak ezt a desszertet is. Következzen most 3 bor, amik remekül passzolnak a macaronok 3 kategóriájához.

A klasszikus és modern tökéletes szimbiózisa: 14. Magyar Borok Bálja

A klasszikus és modern tökéletes szimbiózisa: 14. Magyar Borok BáljaSzubjektív beszámoló az év borgasztronómiai eseményéről. 

Bemutatkoznak a Borkollégium oktatói: Harmath Csaba, a gasztromindenes

Bemutatkoznak a Borkollégium oktatói: Harmath Csaba, a gasztromindenesHa olyan jó hangulatban telnek Harmath Csaba órái a Borkollégiumban, mint egy vele folytatott beszélgetés, az már félsiker. Ráadásul a gasztronómia legkülönbözőbb területein szerzett nagy tapasztalatot, ezért is különösen meglepő, hogy mely kurzusokon oktat.

Íme Heston trükkje, amitől jobban ízlik a bor

Íme Heston trükkje, amitől jobban ízlik a borA molekuláris gasztronómia atyaúristene, Heston Blumenthal tényleg nem egy hétköznapi pasas. Külön trükkje van arra is, amitől ízlik neki jobban a bor: attól, ha olyan személyt képzel maga elé iváskor, akit nagyon szeret.

Miért főzünk borral?

Miért főzünk borral?Imádjuk a bort: nyáron hűsítően-frissen, télen forrón-fűszeresen, nagy lakomákon pedig lustán, fogásokkal párosítva. De mi van akkor, ha nem csak az étel mellé, hanem bele is kerül a borból? És egyáltalán, miért is tennénk ilyet?

Kiderült, mit iszunk szilveszterkor

Kiderült, mit iszunk szilveszterkorAz év utolsó heteiben kerül a legtöbb palack bor illetve pezsgő a magyar bevásárlókosarakba, ráadásul olyan tételekből, amikért hajlandók vagyunk egy picivel mélyebben is zsebbe nyúlni. Az év legutolsó estéjén pedig továbbra is a pezsgő vezet, erősítette meg egy friss felmérés. 

Konyhakör: interakcióban a természettel és az extrém terekkel

Konyhakör: interakcióban a természettel és az extrém terekkelKét, extrém sportokban jártas srác három évvel ezelőtt úgy döntött, hogy a modern gasztronómiának egy olyan új formáját osztják meg barátaikkal és a városban lakó vállalkozó szellemű élményhajhászokkal, ami egészen új megvilágításba helyezi a közösségi étkezés fogalmát. A bensőséges, „hosszúasztalos” beszélgetések azóta fontos üzeneteket hordoznak és jobban feszegetik a határokat, mint valaha.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
06. 20. - 06. 22.

Winelovers Wine Awards 2022

Continental Hotel Budapest ****superoir, BudapestContinental Hotel Budapest ****superoir, Budapest
BorversenyBorverseny
05. 26.

Kiss Gábor Pincészet Borvacsora

Araz Étterem, BudapestAraz Étterem, Budapest
BorvacsoraBorvacsora
07. 28.

Winelovers River Night

Pesti Vigadó , BudapestPesti Vigadó , Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
06. 22.

Winelovers Expo

Continental Hotel Budapest ****superoir, BudapestContinental Hotel Budapest ****superoir, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
06. 02.

Winelovers Summer OPENING Party

Corso Restaurant & Bar, BudapestCorso Restaurant & Bar, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
Fröccs
május 12.
Kivételes siker állít emléket a kivételes magyar borásznak, Thummerer Vilmosnak
április 28.
Már jelentkezhetsz a Borkollégium őszi kurzusaira
Már jelentkezhetsz a Borkollégium őszi kurzusaira
április 25.
Rohály Gábortól, a magyar borkultúra megújítójától búcsúzunk
Rohály Gábortól, a magyar borkultúra megújítójától búcsúzunk
március 10.
Tornai borsikerek a Mundus Vini 2022 tavaszi fordulóján
Tornai borsikerek a Mundus Vini 2022 tavaszi fordulóján
február 28.
A Neszmélyi borvidék titkai - esszenciális kisfilmek a Hilltop borászat kulisszatitkaival
A Neszmélyi borvidék titkai - esszenciális kisfilmek a Hilltop borászat kulisszatitkaival
február 21.
Káros mértékű alkoholfogyasztás vagy mértékletes borfogyasztás?
Káros mértékű alkoholfogyasztás vagy mértékletes borfogyasztás?
február 17.
Új módszertan a borok hamisítása ellen
Új módszertan a borok hamisítása ellen
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás