Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Magkeverékek boros alkalmakra - Újdonság a bor-étel párosítás terén

Magkeverékek boros alkalmakra - Újdonság a bor-étel párosítás terénA Mendula új termékcsaládja, az ötféle Wine Nuts magkeverék szuper finom és egészséges nassolnivaló borok mellé. 

Nemzetközi borvacsorák otthon: olasz klasszikusok borokkal

Nemzetközi borvacsorák otthon: olasz klasszikusok borokkalHa nemzetközi konyháról van szó, tízből kilenc embernek bizonyára elsőként az olasz gasztronómia jut eszébe, és lássuk be, teljesen jogosan. Nagyon sok olasz étel van, ami nem igényel nagyon komoly „előképzettséget”, a megfelelő alapanyagokból szinte bárki csodákra képes. Az itáliai gasztronómia - az olasz borokhoz hasonlóan - ugyanakkor nagyon változatos is: minden tartománynak megvannak a saját kedvencei. 

Bor és sajt: mi a titok?

Bor és sajt: mi a titok?A világ egyik „legtutibb” bor-étel párosítása. Persze csak akkor, ha ehhez is megfelelően választjuk ki egyiket és másikat. Ebben segítünk és közben el is magyarázzuk, miért működik a dolog.

Sokkal többféle bor illik a macaronhoz, mint gondolnád

Sokkal többféle bor illik a macaronhoz, mint gondolnádMárcius 20-a a macaron világnapja. Talán nem árulunk el nagy titkot, hogy a tökéletes étel-bor párosítások szakértői és kiötlői már régen felfedezték maguknak ezt a desszertet is. Következzen most 3 bor, amik remekül passzolnak a macaronok 3 kategóriájához.

A klasszikus és modern tökéletes szimbiózisa: 14. Magyar Borok Bálja

A klasszikus és modern tökéletes szimbiózisa: 14. Magyar Borok BáljaSzubjektív beszámoló az év borgasztronómiai eseményéről. 

Bemutatkoznak a Borkollégium oktatói: Harmath Csaba, a gasztromindenes

Bemutatkoznak a Borkollégium oktatói: Harmath Csaba, a gasztromindenesHa olyan jó hangulatban telnek Harmath Csaba órái a Borkollégiumban, mint egy vele folytatott beszélgetés, az már félsiker. Ráadásul a gasztronómia legkülönbözőbb területein szerzett nagy tapasztalatot, ezért is különösen meglepő, hogy mely kurzusokon oktat.

Íme Heston trükkje, amitől jobban ízlik a bor

Íme Heston trükkje, amitől jobban ízlik a borA molekuláris gasztronómia atyaúristene, Heston Blumenthal tényleg nem egy hétköznapi pasas. Külön trükkje van arra is, amitől ízlik neki jobban a bor: attól, ha olyan személyt képzel maga elé iváskor, akit nagyon szeret.

Miért főzünk borral?

Miért főzünk borral?Imádjuk a bort: nyáron hűsítően-frissen, télen forrón-fűszeresen, nagy lakomákon pedig lustán, fogásokkal párosítva. De mi van akkor, ha nem csak az étel mellé, hanem bele is kerül a borból? És egyáltalán, miért is tennénk ilyet?

Kiderült, mit iszunk szilveszterkor

Kiderült, mit iszunk szilveszterkorAz év utolsó heteiben kerül a legtöbb palack bor illetve pezsgő a magyar bevásárlókosarakba, ráadásul olyan tételekből, amikért hajlandók vagyunk egy picivel mélyebben is zsebbe nyúlni. Az év legutolsó estéjén pedig továbbra is a pezsgő vezet, erősítette meg egy friss felmérés. 
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
09. 16.

Winelovers 100 Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
06. 01.

Winelovers Summer OPENING Party

Corso Restaurant & Bar, BudapestCorso Restaurant & Bar, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
04. 01.

Winelovers Grand

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
02. 14.

Valentin napi vacsora a Vylyan birtokon

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet - Kisharsány, KisharsányVylyan Szőlőbirtok és Pincészet - Kisharsány, Kisharsány
BorvacsoraBorvacsora
03. 10. - 03. 11.

Ausztria mesterkurzus

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
07. 27.

Winelovers River Night

Pesti Vigadó , BudapestPesti Vigadó , Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
11. 25.

Bordói November Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
07. 07. - 07. 09.

Winelovers Wine Awards 2023

Continental Hotel Budapest ****superoir, BudapestContinental Hotel Budapest ****superoir, Budapest
BorversenyBorverseny
Fröccs
január 06.
Jelentkezz key-account munkatársnak a Winelovers-hez!
Jelentkezz key-account munkatársnak a Winelovers-hez!
december 09.
A 2022. Év Bortermelője díj nyertese: Figula Mihály
A 2022. Év Bortermelője díj nyertese: Figula Mihály
november 02.
Új vezető a Pajzos Tokaj élén
Új vezető a Pajzos Tokaj élén
november 02.
November 15-ig pályázhatsz a Jövő Borásza Ösztöndíj Programra
November 15-ig pályázhatsz a Jövő Borásza Ösztöndíj Programra
október 26.
A Somlói Borrend és a Pápai Borklub a Winelovers 100 díjnyertes fehérborait mutatja be
A Somlói Borrend és a Pápai Borklub a Winelovers 100 díjnyertes fehérborait mutatja be
október 19.
Franc&Franc 2022: két napig Villány a cabernet franc világvárosa
Franc&Franc 2022: két napig Villány a cabernet franc világvárosa
október 05.
Makovej Giraldo Sebastian sommelier képviseli Magyarországot Szerbiában
Makovej Giraldo Sebastian sommelier képviseli Magyarországot Szerbiában
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás