Magkeverékek boros alkalmakra - Újdonság a bor-étel párosítás terén

(X)
2022. október 12., 10:20


A Mendula új termékcsaládja, az ötféle Wine Nuts magkeverék szuper finom és egészséges nassolnivaló borok mellé. 
Magkeverékek boros alkalmakra - Újdonság a bor-étel párosítás terén
Kizárólag gondosan válogatott minőségi magok, aszalványok és csokoládé kerültek az öt bortípushoz passzoló, Piskor Fanni szőlész-borász mérnök, okleveles borszakértő segítségével megalkotott WINE NUTS magkeverékek dobozaiba. Fehérborokhoz, rozékhoz és vörösborokhoz is megtalálhatod a kedvencedet. Keresd ki a bor alapanyagául szolgáló szőlőfajták közül azt, amelyiket garantáltan feldob majd a hozzá illő magok kavalkádja!
 
MAGKEVERÉK ÜDE, GYÜMÖLCSÖS FEHÉRBOROKHOZ
A mangó és a sárgabarack savassága kiemeli, a pörkölt pisztácia, a kesudió, a blans pörkölt mandula és a pekándió olajossága pedig remekül felturbózza az üde, fiatal borokra jellemző, ropogós gyümölcsösséget és élénk savakat. A pörkölés adta ropogósság tökéletes harmóniát fog alkotni ezekkel a szinte harapható borokkal. 
 
Magkeverékek boros alkalmakra - Újdonság a bor-étel párosítás terén
 
Milyen borhoz válaszd? Irsai Olivér, sauvignon blanc, sárgamuskotály, rajnai rizling
 
MAGKEVERÉK ÉRLELT, TESTESEBB FEHÉRBOROKHOZ
A mixben megtalálható barack és mazsola kiemeli az érettebb fehérborok trópusi gyümölcsös, olykor töppedt szőlős aromáit, míg a sós karamellás fehércsoki a különleges szőlőskertek adta ásványosságra rezonál. A pörkölt mandula, törökmogyoró, kesudió, és pekándió, valamint a kókusz tipikus ízjegyei a hordóban érlelt fehérborok aromáival harmonizálnak, akárcsak az a krémesség, ami a fehércsokinak köszönhetően áthatja a magkeveréket. 
 
Magkeverékek boros alkalmakra - Újdonság a bor-étel párosítás terén
 
Milyen borhoz válaszd? chardonnay, furmint, olaszrizling, Egri Csillag cuvée
 
MAGKEVERÉK KÖNNYED ROZÉ BOROKHOZ
Egy rozé bor mindig maga a megtestesült piros bogyós gyümölcsbomba, akárcsak a mi mixünk a maga vörösáfonya-meggy-cseresznye válogatásával. Mindezt felturbóztuk különleges ruby csokival, amely színben tökéletesen harmonizál a rozé borokkal, miközben lágyságával kiegészíti azok frissességét.
 
Magkeverékek boros alkalmakra - Újdonság a bor-étel párosítás terén
 
Milyen borhoz válaszd? cabernet sauvignon, kékfrankos, merlot, pinot noir fajtákból készült rozék
 
MAGKEVERÉK FIATAL, GYÜMÖLCSÖS VÖRÖSBOROKHOZ
A fiatal vörösborok illatában-ízében fellelhető összes gyümölcsöt beleválogattuk ebbe a mixbe. Legyen szó a pinot noir vörösáfonyájáról, a kadarka cseresznyéjéről, a kékfrankos málnájáról vagy a portugieser meggyéről, itt mindent megtalálsz. Az egészet megfűszereztük még magvakkal, végül pedig leöntöttük különleges ruby csokival, mely igazán selymessé, kedvessé varázsolja a bor virgonc savait.
 
Magkeverékek boros alkalmakra - Újdonság a bor-étel párosítás terén
 
Milyen borhoz válaszd? kadarka, kékfrankos, pinot noir, portugieser
 
 MAGKEVERÉK ÉRLELT, TESTES VÖRÖSBOROKHOZ
A natúr pekándió, a pörkölt törökmogyoró és blans mandula kavalkádja, valamint a kókusz együtt a bor hordós érlelésből származó hasonló aromáival adja az akkordokat, míg a mixnek a meggy, cseresznye, málna és eper kvartettje a testes vörösborok „halkabb” gyümölcsös szólamaival összeállva alkotja a dallamot. A műalkotás a mindent összefogó, selymes textúrájú, simulékony étcsokoládéval teljesedik ki, amit drazsé formában rejtettünk a  dobozba.
 
Magkeverékek boros alkalmakra - Újdonság a bor-étel párosítás terén
 
Milyen borhoz válaszd? cabernet franc, cabernet sauvignon, bikavér, malbec, syrah, tempranillo
 
A Mendula márkáról
A Mendula 2016-ban jött létre, családi vállalkozásként. Dr. Tóth Melinda és férje, Lukács Miklós hosszú évek kísérletezései után a nulláról alakították ki a termékkínálatot. Melinda jogászból lett Mendula-termékfejlesztő, Miklós pedig közgazdász végzettségét kamatoztatta a vállalkozás üzleti terveinek kialakításában.
 
A Mendula alapkoncepciója a tortakészítés- és kiszállítás volt, ill. hosszabb távon csomagolt édes és sós kekszek értékesítése.  Az évek alatt azonban a fogyasztói igények változása miatt a termékkínálat teljesen lecserélődött: a Mendula termékek fő alapanyagai az aszalt gyümölcsök és az olajos magvak lettek. Sorban érkeztek a termékeik: a magvajak és magkrémek, a magmixek, a Hungarocool versenyen 2020-ban a 10 legjobb közé bejutott, és azóta is az Interspar polcain kapható granolák, a nyers szeletek, és most már a borok kísérőjeként alternatívát kínáló bormixek is.
 
Magkeverékek boros alkalmakra - Újdonság a bor-étel párosítás terén
 
Az alapelvük a kezdetektől az, hogy semmi olyat nem raknak a termékeikbe, amit a saját gyerekeiknek nem adnának. "Amikor a mogyorókrémet fejlesztettük, eszünkbe se jutott, hogy némi pálmaolajjal dúsítsuk (=olcsósítsuk), vagy hogy cukorral toljuk tele. Nem, mi olyan mogyorókrémet szerettünk volna csinálni, ami tényleg MOGYORÓkrém, nem cukorkrém vagy pálmaolajkrém. MÁST, JOBBAT akartunk csinálni, mint ami a piacon kapható. És ugyanez vezérelt minket a többi termékünknél is." - ismerteti Melinda a fő vezérelvüket.
 
Minden az alapanyagnál kezdődik
Számukra sosem volt kérdés, hogy a termékek minősége az alapanyagok minőségén múlik. Egy magkeveréknél az a legfontosabb, hogy a magok ne legyenek avas ízűek vagy túlpörköltek, keserűek, küllemre is szép, egész szemekből álljon a termék, a gyümölcsök pedig jó minőségű, és kevesebb cukrot tartalmazó aszalt gyümölcsök legyenek. Melindáék sokáig keresték a megfelelő beszállítókat, akik stabil, egyenletes minőségben tudják biztosítani azokat az alapanyagokat, amelyek megfelelnek az általuk felállított magas minőségbeli követelményeknek.
 
További információk a borokhoz kínált magkeverékekről és webshop: www.nutsandwine.com
 

 
Winelovers borok az olvasás mellé