Tüzes ételek, hűs borok – a nyári grill party-k legjobb párosaiTombol a nyár, és bár nappal a lakásba húzódunk a meleg miatt, esténként azért csábít a kerti sütögetés. A grillezés nemcsak egy ételkészítési mód, hanem az egyik legkedveltebb családi és baráti program is a nyári szezonban. És mi lehetne jobb kísérője egy jól átsült steaknek vagy ropogósra sült zöldségnyársnak, mint egy jól megválasztott pohár bor? De mégis milyen?
Barbecue vagy grill? Milyen bort igyak hozzá?Bár sokszor szinonimaként használjuk őket, nagyon messze állnak egymástól, és a két technológia különbsége a borválasztás szempontjából is meghatározó. Az egyetlen közös pont, hogy mindkettő a kerti sütögetéssel egybekötött családi-baráti összejövetelek alatt történik.
Itt a borral grillezés periódusos rendszere!Enyhe szél fúj a tó felől, segít a faszénparázsnak. Előbb egy kicsit gyengélkedik, de már szépen izzanak a darabok. A rács lesikálva, a szóda és a borok behűtve, a saláta is kezd összeállni. DE ÁLLJ! Mit nyissak a pisztránghoz? Melyik palackot válasszam a pácolt csirkecombhoz? Jaj, mit nyissak a bárányhoz???
Itt a grillszezon - így válassz borokat a sütögetéshez!A csirkét, a halakat, a zöldségeket, vagy a nehezebb húsokat, a marhát, esetleg a disznót szereted jobban grillen elkészítve? Sok fűszert használsz, vagy inkább az alapanyagok ízét hagyod érvényesülni? Itt egy kis segítség, mihez, milyen bort válassz!
Melyik sertésrész a legjobb grillezve? Szavazz!Itt a grillszezon, egyre gyakrabban kerülnek különböző finomságok a kerti sütögetések középpontjába. Hogyha a sertés valamely része a főszereplője a grillezésnek, te melyiket szereted? A szárnyát lapockáját, vagy a combját?
Ínycsiklandó ételtippek a hónap borához Szombaton kerül megrendezésre a Kékfrankos MOST! országos eseménysorozat fő rendezvénye a Nagy Kékfrankos Kóstoló. Ez a szőlőfajta az egyik legalkalmasabb arra, hogy gasztroborokat készítsenek belőle, vallja ezt több szakértő is. A kékfrankoshoz könnyen lehet ételeket párosítani, legyen szó a belőle készült rozéról, sillerről vagy vörösborról.
Dobjuk fel a grillre - a megfelelő borválasztás hússütéshezElőző cikkünkben már szó volt a halak, sajtok és zöldségek grillezéséről és a hozzájuk párosítható borokról. Most ezt folytatjuk azzal, hogy a különböző típusú grillezett húsokhoz milyen borokat érdemes kortyolgatni.
Dobjuk fel a grillre! - a megfelelő borválasztás kerti sütögetéshezA nyári szezon kellős közepén vagyunk, ilyenkor kerülnek elő a grillsütők minden teraszon, kertben, Balaton parti nyaralónál. Mi kell ahhoz, hogy még tökéletesebb legyen a sütés? Egy jól passzoló bor!
Ételfertőzés, ételmérgezés, rákkeltés - a grillezés veszélyeiLakossági tájékoztató - Élelmiszerbiztonsági szempontból a nyári hónapok különösen sok kockázatot rejthetnek magukban, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a grillezéssel kapcsolatos jótanácsokból is tájékoztató kiadványt állított össze.