Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Barbecue vagy grill? Milyen bort igyak hozzá?

Barbecue vagy grill? Milyen bort igyak hozzá?Bár sokszor szinonimaként használjuk őket, nagyon messze állnak egymástól, és a két technológia különbsége a borválasztás szempontjából is meghatározó. Az egyetlen közös pont, hogy mindkettő a kerti sütögetéssel egybekötött családi-baráti összejövetelek alatt történik.     

Itt a borral grillezés periódusos rendszere!

Itt a borral grillezés periódusos rendszere!Enyhe szél fúj a tó felől, segít a faszénparázsnak. Előbb egy kicsit gyengélkedik, de már szépen izzanak a darabok. A rács lesikálva, a szóda és a borok behűtve, a saláta is kezd összeállni. DE ÁLLJ! Mit nyissak a pisztránghoz? Melyik palackot válasszam a pácolt csirkecombhoz? Jaj, mit nyissak a bárányhoz??? 

Itt a grillszezon - így válassz borokat a sütögetéshez!

Itt a grillszezon - így válassz borokat a sütögetéshez!A csirkét, a halakat, a zöldségeket, vagy a nehezebb húsokat, a marhát, esetleg a disznót szereted jobban grillen elkészítve? Sok fűszert használsz, vagy inkább az alapanyagok ízét hagyod érvényesülni? Itt egy kis segítség, mihez, milyen bort válassz!

Melyik sertésrész a legjobb grillezve? Szavazz!

Melyik sertésrész a legjobb grillezve? Szavazz!Itt a grillszezon, egyre gyakrabban kerülnek különböző finomságok a kerti sütögetések középpontjába. Hogyha a sertés valamely része a főszereplője a grillezésnek, te melyiket szereted? A szárnyát lapockáját, vagy a combját?

Ínycsiklandó ételtippek a hónap borához

Ínycsiklandó ételtippek a hónap borához Szombaton kerül megrendezésre a Kékfrankos MOST! országos eseménysorozat fő rendezvénye a Nagy Kékfrankos Kóstoló. Ez a szőlőfajta az egyik legalkalmasabb arra, hogy gasztroborokat készítsenek belőle, vallja ezt több szakértő is. A kékfrankoshoz könnyen lehet ételeket párosítani, legyen szó a belőle készült rozéról, sillerről vagy vörösborról.

Dobjuk fel a grillre - a megfelelő borválasztás hússütéshez

Dobjuk fel a grillre - a megfelelő borválasztás hússütéshezElőző cikkünkben már szó volt a halak, sajtok és zöldségek grillezéséről és a hozzájuk párosítható borokról. Most ezt folytatjuk azzal, hogy a különböző típusú grillezett húsokhoz milyen borokat érdemes kortyolgatni.

Dobjuk fel a grillre! - a megfelelő borválasztás kerti sütögetéshez

Dobjuk fel a grillre! - a megfelelő borválasztás kerti sütögetéshezA nyári szezon kellős közepén vagyunk, ilyenkor kerülnek elő a grillsütők minden teraszon, kertben, Balaton parti nyaralónál. Mi kell ahhoz, hogy még tökéletesebb legyen a sütés? Egy jól passzoló bor!

Ételfertőzés, ételmérgezés, rákkeltés - a grillezés veszélyei

Ételfertőzés, ételmérgezés, rákkeltés - a grillezés veszélyeiLakossági tájékoztató - Élelmiszerbiztonsági szempontból a nyári hónapok különösen sok kockázatot rejthetnek magukban, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a grillezéssel kapcsolatos jótanácsokból is tájékoztató kiadványt állított össze.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
09. 01.

Sikeres pezsgőfajták a világban – és a 4. Pezsgőkonferencián

Etyek, EtyekEtyek, Etyek
KonferenciaKonferencia
09. 17.

Winelovers 100 Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
Fröccs
július 12.
Bor: kultúra ínyenceknek
Bor: kultúra ínyenceknek
június 13.
Workshopok országszerte az ePincekönyv rendszerre való átállásról
Workshopok országszerte az ePincekönyv rendszerre való átállásról
június 02.
Érezd+ a rosét!
Érezd+ a rosét!
május 26.
Koch Csaba lett a Magyar Bor Akadémia új elnöke
Koch Csaba lett a Magyar Bor Akadémia új elnöke
május 12.
Kivételes siker állít emléket a kivételes magyar borásznak, Thummerer Vilmosnak
április 28.
Már jelentkezhetsz a Borkollégium őszi kurzusaira
Már jelentkezhetsz a Borkollégium őszi kurzusaira
április 25.
Rohály Gábortól, a magyar borkultúra megújítójától búcsúzunk
Rohály Gábortól, a magyar borkultúra megújítójától búcsúzunk
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás