Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKvízekBorlexikon

Nagy boros illat- és ízszótár: gyümölcsök a borban – 3. rész

Nagy boros illat- és ízszótár: gyümölcsök a borban – 3. részSorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. A harmadik részben befejezzük a borokban található gyümölcsös aromák bemutatását.

Nagy boros illat- és ízszótár: gyümölcsök a borban – 1. rész

Nagy boros illat- és ízszótár: gyümölcsök a borban – 1. részA most induló sorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. Az első részben a gyümölcsökkel (vagyis azok első adagjával) foglalkozunk.

Felejthetetlen karácsonyi menük #11: boros gyümölcs és gyümölcsös bor

Felejthetetlen karácsonyi menük #11: boros gyümölcs és gyümölcsös borNyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Ma bor és étel tökéletes szimbiózisának lehetünk tanúi, hiszen a borból már a főzés során is fel kell használnod. De nem úgy, ahogy gondolod!  

Vajon másképp készült régen a bor?

Vajon másképp készült régen a bor?„Mit értünk hagyományos kontra modern borstíluson” – teszi fel a kérdést egy olvasó a Wine spectator egyik erre szakosodott rovatában. Valóban sokat hallani a borszakmában az „old school" és „new school" kifejezéseket, de értjük is, mit jelentenek? Hát mi most elmondjuk.

Még mindig keresed az ideális borkorcsolyát?

 Még mindig keresed az ideális borkorcsolyát?Ropi, chips, sajtos tallér, nachos, pilótakeksz… klasszikus nassolnivalók, amelyek nem hiányozhatnak a kamrából, és jó szolgálatot tesznek, ha váratlanul érkező látogatóidat szeretnéd megkínálni, vagy ha átugranak a barátok és kell valami gyors harapnivaló a bor mellé. 
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
05. 21.

Vulkánok nyomában

Ménesi Borbár, BudapestMénesi Borbár, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
11. 22.

Bordói November Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
06. 21. - 08. 10.

Varga BalaTone: Egy korty zene

Varga Pincészet, BadacsonyörsVarga Pincészet, Badacsonyörs
BuliBuli
06. 04.

A világ roséi

Ménesi Borbár, BudapestMénesi Borbár, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
12. 29.

Sparkling Night

InterContinental Budapest, BudapestInterContinental Budapest, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
06. 18.

I love Balaton

Ménesi Borbár, BudapestMénesi Borbár, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
07. 24.

Winelovers River Night

Pesti Vigadó , BudapestPesti Vigadó , Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
05. 18.

Magyar Borok Ünnepe - Borgála 2025

Kimpton Bem Buda Hotel*****, BudapestKimpton Bem Buda Hotel*****, Budapest
BorgálaBorgála
Fröccs
május 07.
Thummerer 92,5 pontos Syrah-ja a világ élvonalába került
Thummerer 92,5 pontos Syrah-ja a világ élvonalába került
április 29.
Tedd próbára tudásod, és játssz velünk! Kitől származnak a következő boros idézetek?
Tedd próbára tudásod, és játssz velünk! Kitől származnak a következő boros idézetek?
április 14.
A kommunikációs kiadások befektetésnek tekinthetők és hosszútávon megtérülnek - Érdemes pályázni az új, kétszer 750 ezer eurós keretösszegre
A kommunikációs kiadások befektetésnek tekinthetők és hosszútávon megtérülnek - Érdemes pályázni az új, kétszer 750 ezer eurós keretösszegre
március 31.
Ők öten a Borászok Borásza díj várományosai
Ők öten a Borászok Borásza díj várományosai
március 27.
Saját birtok! Saját bor! Illusztrált kézikönyv a megvalósításhoz
Saját birtok! Saját bor! Illusztrált kézikönyv a megvalósításhoz
március 10.
Wine Travel Awards 2024-2025 – Megnyílt a közönségszavazás!
Wine Travel Awards 2024-2025 – Megnyílt a közönségszavazás!
február 24.
Bálint László, dipWSET, a Borkollégium oktatója lett a Tokaj Art Wine nagykövete
Bálint László, dipWSET, a Borkollégium oktatója lett a Tokaj Art Wine nagykövete
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás