Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Nagy boros illat- és ízszótár: gyümölcsök a borban – 3. rész

Nagy boros illat- és ízszótár: gyümölcsök a borban – 3. részSorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. A harmadik részben befejezzük a borokban található gyümölcsös aromák bemutatását.

Nagy boros illat- és ízszótár: gyümölcsök a borban – 1. rész

Nagy boros illat- és ízszótár: gyümölcsök a borban – 1. részA most induló sorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. Az első részben a gyümölcsökkel (vagyis azok első adagjával) foglalkozunk.

Felejthetetlen karácsonyi menük #11: boros gyümölcs és gyümölcsös bor

Felejthetetlen karácsonyi menük #11: boros gyümölcs és gyümölcsös borNyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Ma bor és étel tökéletes szimbiózisának lehetünk tanúi, hiszen a borból már a főzés során is fel kell használnod. De nem úgy, ahogy gondolod!  

Vajon másképp készült régen a bor?

Vajon másképp készült régen a bor?„Mit értünk hagyományos kontra modern borstíluson” – teszi fel a kérdést egy olvasó a Wine spectator egyik erre szakosodott rovatában. Valóban sokat hallani a borszakmában az „old school" és „new school" kifejezéseket, de értjük is, mit jelentenek? Hát mi most elmondjuk.

Még mindig keresed az ideális borkorcsolyát?

 Még mindig keresed az ideális borkorcsolyát?Ropi, chips, sajtos tallér, nachos, pilótakeksz… klasszikus nassolnivalók, amelyek nem hiányozhatnak a kamrából, és jó szolgálatot tesznek, ha váratlanul érkező látogatóidat szeretnéd megkínálni, vagy ha átugranak a barátok és kell valami gyors harapnivaló a bor mellé. 
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
05. 28. - 05. 30.

WSET középfok - WSET® Level 2 Award in Wines

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
04. 13. - 05. 18.

Borkollégium alapfok - Borismeret A-tól Z-ig

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
07. 29.

Winelovers River Night

Budapest, BudapestBudapest, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
05. 25.

Párlat Ízelítő

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
EgyébEgyéb
05. 22.

WSET alapfok - WSET® Level 1 Award in Wines

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
04. 24.

Bevezetés a borkóstolásba – Online kurzus, BORSOR NÉLKÜL

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
06. 22.

Ízelítő kurzus

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
05. 13.

A világ édesborai

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
06. 10.

Ízelítő kurzus

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
04. 22.

Ízelítő kurzus extra

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
Fröccs
április 19.
Az Oscar-gálák séfje Budapesten nyit éttermet
április 17.
Formára, dizájnra egyaránt példa nélküli borcsomagolás került forgalomba - FOTÓ
április 14.
40 millió forintot fizetettek egy borászat meglátogatásáért
április 12.
Unicumot ötvözték a kávéval, ez lett belőle...
április 08.
3,5 millió liter a kocsmákból visszamaradt sörnek találtak új helyet
április 06.
Magyar aranyérem a Chardonnay-világbajnokságon
március 31.
Egy tanulmány szerint 2035-re leszokunk a húsról

Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás