Tiwári House – az elmúlt évek legizgalmasabb boros projektje BadacsonybanFenntarthatóság, ösztönző program, kutatási központ. Nem megszokott kifejezések ezek ma még egy borászat kapcsán. Már ebből is látszik, a Balaton északi partján valami nagyon különleges van születőben. És a borokról még nem is esett szó!
Tegyük tisztába a fogalmakat: mi az, hogy édes bor, mi az, hogy pezsgő és mi az OEM?Vöröset vagy fehéret? Szárazat vagy édeset? Simát vagy habzót? Gyakran elhangzó kérdések, ha szeretnénk inni egy pohár bort egy bárban. Sokan rendelkeznek határozott preferenciákkal, kialakult ízléssel, miközben nem tudják hogy ezen kategóriák nemcsak termelői megszokáson alapulnak, hanem a legtöbb esetben szigorú törvényi szabályrendszert követnek? Nézzük át együtt a lehetőségek teljes spektrumát.
A világ két legszuperebb dolgát kombinálták OlaszországbanHivatalosan bejegyzett új termék született. Mi már most tudjuk, hogy évekig nem fogsz tudni lejönni róla. Nyáron biztosan.
Oscar kertjében a fröccstől a pezsgőigA nyár célegyenesbe fordult, most még kihasználhatjuk az örömeit. Hét ágra süt a nap, remeg a levegő, és a kertben, fák alatt épp elviselhető a meleg. Harminc fok felett viszont elkél a frissítő. Vigyázat, a rossz választás könnyebben megárt! Egy borínyenc nem hazudtolja meg magát, ilyenkor is kedvenc itala körül forognak a gondolatai. De mit igyon kánikulában?
Buborék nélkül is lehet élni... de érdemes?A mai magyar borpiacon az első olyan világtrend, amely időben gyűrűzött be, és mind a termelők, mind a fogyasztók komolyan vették, az a „buborékos” borok fogyasztásának népszerűsége.
Minden napra jut buborék: GyuseccoA nyár közeledtével egyre inkább vágyakozunk az üde gyöngyözőborokra és izgalmas pezsgőkre is. Éppen ezért készítettük el napi ajánlónkat; ismerkedj meg a Pezsgő Június legmenőbb tételeivel!
Buborékos kóstoló Fricitől RoedererigA Borkollégium kóstolótréning sorozatának Pezsgők és Habzóborok eseményén remek buborékos italokkal készültek a szervezők.
Tíz buborékos szilveszteri ital, ami már bevált!Ha szilveszter, akkor alkohol és buborék. Gyöngyözők, habzók és pezsgők – mi ezt a tizest szeretjük most a legjobban!
Pezsgőn innen, habzón túlA világ minden táján készítenek pezsgőt, különféle szőlőkből és módszerekkel. Az etalonnak számító francia Champagne csak kivételes alkalmakkor kerül az asztalunkra, de szerencsére egy hétköznapon sem kell lemondanunk a buborékokról; a választék ugyanis végtelen.