Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Tegyük tisztába a fogalmakat: mi az, hogy édes bor, mi az, hogy pezsgő és mi az OEM?

Tegyük tisztába a fogalmakat: mi az, hogy édes bor, mi az, hogy pezsgő és mi az OEM?Vöröset vagy fehéret? Szárazat vagy édeset? Simát vagy habzót? Gyakran elhangzó kérdések, ha szeretnénk inni egy pohár bort egy bárban. Sokan rendelkeznek határozott preferenciákkal, kialakult ízléssel, miközben nem tudják hogy ezen kategóriák nemcsak termelői megszokáson alapulnak, hanem a legtöbb esetben szigorú törvényi szabályrendszert követnek? Nézzük át együtt a lehetőségek teljes spektrumát.

A világ két legszuperebb dolgát kombinálták Olaszországban

A világ két legszuperebb dolgát kombinálták OlaszországbanHivatalosan bejegyzett új termék született. Mi már most tudjuk, hogy évekig nem fogsz tudni lejönni róla. Nyáron biztosan.

Oscar kertjében a fröccstől a pezsgőig

Oscar kertjében a fröccstől a pezsgőigA nyár célegyenesbe fordult, most még kihasználhatjuk az örömeit. Hét ágra süt a nap, remeg a levegő, és a kertben, fák alatt épp elviselhető a meleg. Harminc fok felett viszont elkél a frissítő. Vigyázat, a rossz választás könnyebben megárt! Egy borínyenc nem hazudtolja meg magát, ilyenkor is kedvenc itala körül forognak a gondolatai. De mit igyon kánikulában?

Buborék nélkül is lehet élni... de érdemes?

Buborék nélkül is lehet élni... de érdemes?A mai magyar borpiacon az első olyan világtrend, amely időben gyűrűzött be, és mind a termelők, mind a fogyasztók komolyan vették, az a „buborékos” borok fogyasztásának népszerűsége.

Minden napra jut buborék: Gyusecco

Minden napra jut buborék: GyuseccoA nyár közeledtével egyre inkább vágyakozunk az üde gyöngyözőborokra és izgalmas pezsgőkre is. Éppen ezért készítettük el napi ajánlónkat; ismerkedj meg a Pezsgő Június legmenőbb tételeivel!

Buborékos kóstoló Fricitől Roedererig

Buborékos kóstoló Fricitől RoedererigA Borkollégium kóstolótréning sorozatának Pezsgők és Habzóborok eseményén remek buborékos italokkal készültek a szervezők.

Tíz buborékos szilveszteri ital, ami már bevált!

Tíz buborékos szilveszteri ital, ami már bevált!Ha szilveszter, akkor alkohol és buborék. Gyöngyözők, habzók és pezsgők – mi ezt a tizest szeretjük most a legjobban!

Pezsgőn innen, habzón túl

Pezsgőn innen, habzón túlA világ minden táján készítenek pezsgőt, különféle szőlőkből és módszerekkel. Az etalonnak számító francia Champagne csak kivételes alkalmakkor kerül az asztalunkra, de szerencsére egy hétköznapon sem kell lemondanunk a buborékokról; a választék ugyanis végtelen.

Ne habozzunk, menjünk a Balatonra!

Ne habozzunk, menjünk a Balatonra!Az eredeti szerint a kocsmába (Csapd le csacsi! - Szacsvay László), ám a lényeg ugyanaz, egy jót inni indultunk. Vagyis Rádpusztára, Balatoni pezsgő- és gyöngyöző borokat kóstolni.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
01. 30.

Alap ízek, alap étel- és bor párosítások

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
GasztronómiaGasztronómia
01. 19. - 02. 23.

Borkollégium alapfok - Borismeret A-tól Z-ig

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
Fröccs
január 21.
Megszületett az első "vakcinabor"
Megszületett az első \
január 18.
Magyar siker egy francia pezsgőversenyen
január 12.
Kávéval sokkolnak a tudósok
január 11.
Újabb mérföldkőhöz érkezett a pálinka-szabadságharc
december 27.
Megválasztották az Agrárminisztérium pálinkáját
december 15.
Rendhagyó borverseny zajlott Miskolcon – íme az eredmények
december 12.
Gesztenyepüréket, gesztenyemasszákat teszteltek: melyik legjobb?

Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás