Minden napra jut buborék: Gyusecco

Borászportál
2017. június 06., 14:25


A nyár közeledtével egyre inkább vágyakozunk az üde gyöngyözőborokra és izgalmas pezsgőkre is. Éppen ezért készítettük el napi ajánlónkat; ismerkedj meg a Pezsgő Június legmenőbb tételeivel!
Minden napra jut buborék: Gyusecco

Gyusecco (2016)

 

A borról:
A Gyusecco gyöngyözőbor Irsai Olivér és ottonel muskotály izgalmas házasítása, amelyben az intezív florális illatokat a szénsav bolondítja meg. Jéghidegen a legjobb nyári szomjoltó, de emellett a Gyusecco kiváló kísérője a kaszinótojásnak, a padlizsánkrémes előételnek, vagy akár egy könnyű friss zöldsalátának.
A pincészetről:
Családi vállalkozásuk története valamikor 1983 táján kezdődik. Gyukli Gyula ekkor vágott bele a borászok izgalmas életébe egy kisebb, háztáji, 600 négyszögölös ültetvénnyel és egy romos pincével.. 
 
Boraikat eleinte a Balaton északi partján levő éttermek és borozók árulták. Nem sokkal később a Balatonfüredi Borhetek kiállítójaként rohamosan bővült fogyasztóközönségük. Az első években még egy Pinceszövetkezet színeiben képviseltették magukat, de 1995-től már egyedi készítésű borokkal álltak a fogyasztók elé. Ezalatt több helyi, területi, sőt országos rendezvényen mutatták be a különböző szőlőfajtákból a saját elgondolásuk szerint készített borokat. Palackba először az 1996-os évjárat termése került. A siker magáért beszélt, így ez a forma szépen lassan leváltotta a folyóbort az eladási lista élén. Barrique fahordóban a 2007-es évjárat vörösborát érlelték elsőként, ami szintén helyes döntésnek bizonyult. 
Winelovers borok az olvasás mellé