Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Bordóibb a bordeaux-inál

Bordóibb a bordeaux-inálA Bordói November Csúcsbor Termében harminc hazai bordói típusú fajtabor és házasítás várta a kóstolókat. Öt borvidék 24 borászatának prémium palackjai nyíltak és mutatták meg a cabernet sauvignon, cabernet franc és merlot különböző arcait, az évjárat, a termőhely és a borász koncepciójának megfelelően.

Készítsd el a saját bikavéredet!

Készítsd el a saját bikavéredet!Cuvée-t készíteni bárki tud, csak venni kell egy, kettő, három, négy különböző tételt, aztán addig keresgélni a legjobb házasítási arányt, amíg meg nem találjuk – vagy amíg hatalmas buliba nem torkoll az alkalom. Szekszárdi bikavért készíteni azonban már nagyobb kihívás – így nagyobb izgalom is, derült ki a Mészáros Borházban. A 2016-os Év Bortermelőjénél jártunk!

Kérdések a furminthoz

Kérdések a furminthozA magyar borvilág hagyománya szerint – ami egy nagyon jó hagyomány – az idei február is a furmint jegyében telik. A hónap elején megrendezésre került a szőlőfajtához kapcsolódó fő rendezvény a budapesti Vajdahunyad Várban.

ifj. Gál Tibor: Eger jövője a dűlőszelektált házasításokban van

ifj. Gál Tibor: Eger jövője a dűlőszelektált házasításokban vanA Magyar Borok Bálján derül fény, hogy ki kapja az idei évben a Gál Tibor Emlékdíjat, amely fontos elismerést jelenthet egy fiatal borász számára. Ennek kapcsán beszélgettünk ifjabb Gál Tiborral, aki arról is mesélt, hogyan látja Eger jövőjét.

Rá kell majd írni a palackra a borházasítás arányát is

Rá kell majd írni a palackra a borházasítás arányát isKötelező lesz a boros palack címkéjén megjelölni, hogy melyik országból származó és milyen arányú borral házasították a magyar terméket egy készülő rendelet-módosítás alapján.

Válaszd az alkalomhoz illő borházasítást!

Válaszd az alkalomhoz illő borházasítást! Franciásan cuvée, angolosan blend. A magyar elnevezése azonban mindent elárul róla: házasítás – vagyis egymáshoz illő, egymást kiegészítő, és harmonikus összhangot teremtő szőlőfajtákból készült bor. Lehet együtt erjesztett, vagy csak érleléshez elegyítve.

Keressük a legjobb nevű magyar bort! Szavazz!

Keressük a legjobb nevű magyar bort! Szavazz!15 blikkfangos nevű magyar házasítást gyűjtöttünk össze, és arra vagyunk kíváncsiak, melyik elnevezés tetszik a legjobban nektek. 100% Balaton, Távoli világ, Cucc, Pinceátlag és Esküvé. Szavazz!

Kvíz! Mennyire ismered a híres magyar küvéket?

Kvíz! Mennyire ismered a híres magyar küvéket?Regnum, Capella, Infusio, Indián nyár. Ismerősen csengnek ezek az elnevezések, ugye? Kiváló magyar borházasításokat gyűjtöttünk össze, a kérdés pedig az, hogy tudod-e ki készíti őket.

Saját bort házasítottunk

Saját bort házasítottunk Sajnos nem a szerkesztőségét, hanem a SofitelBudapest új tételét, de természetesen így is izgalmas élmény volt. Az immár hagyományos eseményen a Szentesi József által összeállított küvékből választott győztest a borkedvelő csapat.  
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
09. 01.

Sikeres pezsgőfajták a világban – és a 4. Pezsgőkonferencián

Etyek, EtyekEtyek, Etyek
KonferenciaKonferencia
09. 17.

Winelovers 100 Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
Fröccs
július 12.
Bor: kultúra ínyenceknek
Bor: kultúra ínyenceknek
június 13.
Workshopok országszerte az ePincekönyv rendszerre való átállásról
Workshopok országszerte az ePincekönyv rendszerre való átállásról
június 02.
Érezd+ a rosét!
Érezd+ a rosét!
május 26.
Koch Csaba lett a Magyar Bor Akadémia új elnöke
Koch Csaba lett a Magyar Bor Akadémia új elnöke
május 12.
Kivételes siker állít emléket a kivételes magyar borásznak, Thummerer Vilmosnak
április 28.
Már jelentkezhetsz a Borkollégium őszi kurzusaira
Már jelentkezhetsz a Borkollégium őszi kurzusaira
április 25.
Rohály Gábortól, a magyar borkultúra megújítójától búcsúzunk
Rohály Gábortól, a magyar borkultúra megújítójától búcsúzunk
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás