Válaszd az alkalomhoz illő borházasítást!

(X)
2015. július 23., 07:03


Franciásan cuvée, angolosan blend. A magyar elnevezése azonban mindent elárul róla: házasítás – vagyis egymáshoz illő, egymást kiegészítő, és harmonikus összhangot teremtő szőlőfajtákból készült bor. Lehet együtt erjesztett, vagy csak érleléshez elegyítve.
Válaszd az alkalomhoz illő borházasítást!
A két, vagy több fajtából házasított, jól megválasztott cuvée bor igencsak kellemes perceket szerezhet társasági összejöveteleken, étkezések kísérőjeként, vagy ünnepélyes alkalmakkor –egyszóval bármikor, csak válasszuk ki az alkalomhoz illőt! Ajánlataink:
 
Válaszd az alkalomhoz illő borházasítást!
 
A Tűzkő Birtok újonnan megjelent cuvée-borcsaládjának fehér tagja, a Tűzkő Fehér Cuvée rajnai rizling, sauvignon blanc és chardonnay fajták házasítása. Reduktív technológiával készült, mérsékelten illatos, gyümölcsös fehérbor. Szárnyasételek, vagy gyümölcsös, pikánsabb ízvilágú desszertek kiváló kísérője.
 
Válaszd az alkalomhoz illő borházasítást!
 
A Tűzkő Rosé Cuvée 2014 jól behűtve egy frissítő bor önmagában is, ám fogyaszthatjuk salátákhoz, vagy fehér húsokhoz is. Fajtaösszetétele: pinot noir, cabernet franc, kékfrankos. Félszáraz tétel, jól áll neki a kevés maradék cukor!
 
Válaszd az alkalomhoz illő borházasítást!
 
A borcsalád vörös tagja a Tűzkő Vörös Cuvée, mely egy kékfrankos – merlot házasítás 2013-ból. A kékfrankos karakteres savgerincet ad neki, fűszerességét pedig selymesen kiegészíti a merlot lágy gyümölcsössége. Magyaros, fűszeres ételekhez fogyasszuk, ugyanakkor remekül illik olaszos és távol-keleti fűszerezésű fogások mellé is. Bátran választhatjuk kísérő italnak, ha a fűszereket hangsúlyosan használjuk a konyhában.
A Tűzkő cuvée család, belső értékei mellett elegáns, ugyanakkor trendi, dekoratív és különleges megjelenésével is hódít mind a fiatal, mind a konzervatív stílus kedvelőinek körében. A bemutatott borokat keresse a pincészetnél (csomagban akár webshopon), illetve hamarosan az Auchan polcain.
Winelovers borok az olvasás mellé