Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Töltse az ünnepeket a 2019-es Év Bortermelőjével!

Töltse az ünnepeket a 2019-es Év Bortermelőjével!Koch Csaba borász segítségével összeállítottuk Neked a tökéletes karácsonyi és szilveszteri borsort minden hangulathoz és fogáshoz egy-egy odaillő tétellel. Bónuszként a gyerekekre is gondoltunk.

Mivel készül a „rizlingkirály”?

Mivel készül a „rizlingkirály”?A Borbély Családi Pincészet neve az évek során egybeforrt az olaszrizlinggel. Ha valaki éppen ismerkedik a fajtával azért, ha valaki szereti, akkor pedig azért kötelező a látogatás a standjuknál az Olaszrizling Októberen. Borbély Tamás borász árulta el nekünk, a széles szortimentből melyik tételeket választotta ki az eseményre.

Olaszrizling, a biztos pont

Olaszrizling, a biztos pontStílusok, technológiák és elképzelések feszültek egymásnak október 13-án a Winelovers Olaszrizling Október Nagykóstolón Budapesten, a Corinthia Hotelben. Következzenek a tanulságok.

Mitől jégbor a jégbor?

Mitől jégbor a jégbor?Fridzsider és kamionok bevetésével is született már jégbor, és még Luxemburgban is készítik. Tények és tévhitek a borkülönlegességről.

A világ egyik szegletében még a 2015-ös évjáratot szüretelik

A világ egyik szegletében még a 2015-ös évjáratot szüretelikEz a hely a különleges mikroklímájának köszönheti rendkívüli adottságait, ahol még most is folyik a szüret. Végre beköszöntött a tél és elkezdődhet a jégbor alapanyagának a betakarítása a New York állambeli Finger Lakes AVA borvidéken.  

Kalandozások az édes borok világában - II. rész

Kalandozások az édes borok világában - II. részBorismeret - Az édes borokat sokféleképpen elő lehet állítani, ahogy láttuk azt az első részben. Így például avinálással (alkohol hozzáadásával) megállíthatjuk az erjesztést és a megmaradt, ki nem erjedt cukortól a borunk édes lesz. Sok egyéb megoldás is van még természetesen, amiről lehetne beszélni, de az édes borkészítés komolyságának megőrzése érdekében ehelyütt csak a nemes édes borokat vesszük figyelembe. Eltekintünk a must sűrítményektől is, s ez alkalommal csak a botritiszes édes borokra és a jégborokra koncentrálunk.

Tokaji Aszú vagy Jégbor?

Tokaji Aszú vagy Jégbor?Desszertborok - A magyar bortörvény szerint a jégbor egy olyan meghatározott termőhelyről származó minőségi bor, amelyet túléretten, megfagyottan szüretelt és préselt szőlőbogyók felhasználásával készítenek és minimum 282 g/l cukrot tartalmaz. A hagyományok hiányán túl inkább klimatikus okai vannak a kevés magyar jégbornak, amely nem minden évben születhető, s az egész országban néhány száz litert készítenek belőle, meglehetősen borsos áron értékesítve.

Jégbor lett az idei Savaria Történelmi Karnevál hivatalos bora

Jégbor lett az idei Savaria Történelmi Karnevál hivatalos boraBorválasztás - Badacsonyi olaszrizlingből készített jégbor lett az idei Savaria Történelmi Karnevál hivatalos bora. A karnevál borát 12 magyarországi borvidék 35 borászától beérkezett 84 borminta közül választották ki.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
01. 30.

Alap ízek, alap étel- és bor párosítások

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
GasztronómiaGasztronómia
01. 19. - 02. 23.

Borkollégium alapfok - Borismeret A-tól Z-ig

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
Fröccs
január 12.
Kávéval sokkolnak a tudósok
január 11.
Újabb mérföldkőhöz érkezett a pálinka-szabadságharc
december 27.
Megválasztották az Agrárminisztérium pálinkáját
december 15.
Rendhagyó borverseny zajlott Miskolcon – íme az eredmények
december 12.
Gesztenyepüréket, gesztenyemasszákat teszteltek: melyik legjobb?
december 03.
Mennyi zöldséget és gyümölcsöt kell(ene) ennünk naponta?
november 25.
Több bort iszunk a koronavírus-járvány kitörése óta. De mennyivel?

Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás