Töltse az ünnepeket a 2019-es Év Bortermelőjével!

Borászportál
2020. december 16., 08:29


Koch Csaba borász segítségével összeállítottuk Neked a tökéletes karácsonyi és szilveszteri borsort minden hangulathoz és fogáshoz egy-egy odaillő tétellel. Bónuszként a gyerekekre is gondoltunk.
Töltse az ünnepeket a 2019-es Év Bortermelőjével!
A Koch Borászatnál két borvidéken összesen 150 hektárról készítenek bort, szortimentjükben tucatnyi szőlőfajta és majdnem ugyanennyi borstílus megtalálható. Ha csak egy helyről akarsz bort rendelni az ünnepekre, válaszd őket, hiszen minden alkalomra, a család minden tagja számára (még a gyerekeknek is) van valami jó ajánlatuk. De hallgassuk meg erről Koch Csabát magát, akit 2019-ben az Év Bortermelőjének választottak!
 
Ha az alábbi ajánló meghozza a kedvedet, szerezd be a Koch Borászat termékeit még az ünnepek előtt valamelyik nagy áruházláncban, az ország több pontján megtalálható Koch borkereskedésben vagy a borászat webáruházában. Ha utóbbiban legalább 5 kartonnal vásárolsz, akkor Budapesten és az ország középső részén 1 nap alatt házhoz is szállítják neked.
 
 
Koch Chardonnay Brut és Extra Brut pezsgők
 
„2016-ban készítettünk először pezsgőt, a brut volt az első. Azóta folyamatosan tanuljuk tovább ezt a mesterséget, halmozzuk a tudást, ennek eredményeként a 2018-as évjáratból egy likőrözetlen, kizárólag chardonnay-t tartalmazó készült Extra Brut pezsgőt is forgalomba hoztunk nemrég. Ki merem jelenteni, ez az eddigi legjobban sikerült pezsgőnk, érezni rajta a három év szakmai szakmai tapasztalatot, kísérletezést, valamint azt, hogy egy kiváló évjáratról van szó. Ezúttal kicsit klasszikusabb irányba mozdultunk vele, az alapanyag korábbi szüretből származik,  több időpontban szedtünk hozzá szőlőt, a végeredmény ennek megfelelően feszesebb, ropogósabb. A legjobb persze mind a kettőt beszerezni, az érettebb, tartalmasabb Brutöt javaslom a karácsonyi asztalra, míg a kicsit könnyedebb Extra Brut kiváló választás az újévi koccintáshoz.”
 
Koch Ice Wine 2007
 
„Igazi különlegesség, jól mutatja ezt, hogy 2006 és 2007 után legközelebb tavaly sikerült újra készítenünk. Ez egy játék, amihez a Hajós-Bajai borvidéken adottak a feltételek. Hazánkban talán ez a terület a legalkalmasabb jégbor készítésére köszönhetően az ősszel viszonylag korán megérkező nagy lehüléseknek, hiszen tartósan minusz 7 fok alatt kell legyen a hőmérséklet. Egyelőre még a 2007-es van forgalomban, amivel rengeteg hazai és nemzetközi díjat nyertünk, legutóbb tavaly az Országos Borversenyen kapott aranyérmet, vagyis még mindig nagyon jó formában van. Egy 4-5 puttonyos aszú beltartalmi értékeivel rendelkezik, nagyon unikális, ott a helye az asztalon a különleges alkalmakkor. Igazi desszertbor, birsalmás, diós, mézes süteményekhez, de akár libamájhoz is bátran párosítható.”
 
Koch Frisch borok, 2020-as évjárat
 
„Talán mondhatom, mi voltunk Magyarországon az elsők, akik az illatos, könnyedebb borokat adó fajtáknál kipróbálták, milyen változást jelent a minőségben, ha dűlőválogatott és hozamkorlátozott alapanyagból készülnek a tételek. Így született meg a Frisch borcsalád gondolata, ennek tagjai az előbb elmondottak miatt méltó kísérői az ünnepeknek. Annál is inkább, mert az idei kimagasló évjárat volt. A viszonylag száraz tavasz és nyárelő miatt a szőlők nem hoztak nagy termést, vagyis a természet maga végezte el az első hozamkorlátozást. A későbbi meleg, száraz időszakok viszont elegendőek volt arra, hogy a fürtök behozzák a lemaradást az érésben, így nagyon koncentrált, nagy beltartalmú gyümölccsel dolgozhattunk.  Ez a Frisch család mindhárom már megjelent tagjára (Irsai Olivér, cserszegi fűszeres, rozé) igaz, illatban, aromákban gazdag borok készültek.”
 
Koch Kadarka

„Az ünnepi asztal kötelező eleme a hal, sütve vagy halászléként is tökéletes társ mellé egy kadarka, amiből mi két félét is kínálunk. A prémium kategóriás, illetve a Frisch borcsaládba tartozó  tételeink is a legjobb dűlőinkből, hozámkorlátozott alapanyagból készülnek, és egyaránt szép eredményt értek már el a borversenyeken.  A Frisch kicsit gyümölcsösebb, míg a prémium hagyományos fahordós érlelésű."
 
Töltse az ünnepeket a 2019-es Év Bortermelőjével!
 
Koch vörösek Villányból

„Nehezen tudok választani, mert két tétel is különösen közel áll a szívemhez, ráadásul idén mindkettő elismerésekben részesült. A 2015-ös Csanád Cuvée-t éppen a Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor tesztjén választotta meg a szakmai zsűri a második legjobb vörösbornak. A Villányi Franc-unkat pedig beválogatták az Országház borai közé, a Vinagorán a legjobb franc-nak bizonyult, 96 pontot kapott az USA-ban egy világversenyen, és aranyat nyert a borvidéki versenyen. Szóval ha nagy villányi vöröset akarunk kibontani, márpedig úgy gondolom, ennek is helye van az ünnepi borsorban, akkor én ezeket javaslom."
 
+1 a család minden tagjának: Koch frissen préselt gyümölcslevek
 
"Idén elkezdtünk alkoholmentes gyümölcsleveket készíteni, mondhatni, itt is kijött belőlem a borász, ugyanis mindjárt négy különböző változatot is összeállítottunk. Itt sem engedtünk a minőséggel kapcsolatos elveinkből, természetesen mindegyiknek a saját birtokunkon szüretelt és feldolgozott szőlő az alapja, de a többi gyümölcsre is nagyon odafigyeltünk, az almát például saját kezüleg szedtük és válogattuk. A prémium kategóriát képviselik.
 
A négy típus a következő:
  • Irsai Olivér-alma: a belépő termék, önmagában és szódavízzel, vagyis fröccsként is kiváló üdítő
  • kékfrankos rozé-alma-málna: a málna nagyon pikánssá teszi az gyümölcslevet
  • kékszőlő-alma-erdei gyümölcs: a szőlőt kicsit hagytuk a héjon ázni, mielőtt kipréseltük, ez ízben és színben is kis vörösboros jelleget kölcsönöz a gyümölcslének
  • bio kékszőlő: nagyon magas az antioxidáns-tartalma, a szőlő mellett bio céklalé van még benne, minősített bioital"
Winelovers borok az olvasás mellé