Hallottál már a bor-félmaratonról? Kipróbálnád?A szekszárdi Fekete Borpincénél befejeződött a szüret, Fekete Mihály tulajdonos-borász tartott évjárat-értékelőt a Borászportálnak. A nem mindennapi beszélgetésen szóba kerültek az újszülöttek és a kotkodácsoló tyúkok is.
1 nap 1 bor a karanténra (#37): Balla Géza Kadarka Classic 2017A koronavírus járvány miatti #stayathome #maradjotthon idején is vágysz egy kis borra? Semmi gond! Minden nap mutatunk neked egy kiváló tételt a Winelovers webshopból, és ismertetjük az aktuális különleges ajánlatainkat is. Balla Géza méltán népszerű kadarkáját javasoljuk ma neked kipróbálásra.
40 bor a koronavírus karanténra - 3. részA karantén eredeti jelentését szó szerint értelmezve négy részes ajánlónkban összesen 40 bort mutatunk be neked a járvány idejére. Közös jellemzőjük, hogy kívánságodra akár most rögtön házhot mennek. És még az is, hogy mind kiváló bor. Következzen a harmadik lista.
Hasonmások és elfajzottak II. rész: kékszőlőkÖsszehasonlító borkóstoló – néhány kárpát-medencei fajta helye a világban. Sorozatunk második részében a világfajtákhoz hasonló kékszőlőinket kívánjuk bemutatni.
Polgár Zoltán: számvetés a múltról, tervek a jövőbőlA többszörös jubileum okán különleges év a 2020-as a villányi Polgár Pincészetnél. Polgár Zoltánnak, mint mindig, rengeteg terve van, egy valamin azonban nem szeretne változtatni.
Bemutatkoznak a Borkollégium oktatói: Sue Tolson, a nemzetközi erőA Borkollégium jelenlegi oktatói közül valószínűleg Sue Tolson története a legegyedibb: a brit hölgynek sokáig nemhogy a borokhoz, de nem meglepő módon Magyarországhoz sem volt kötődése.
Ősszhang természet és ember között – látogatóban MuzslánCikkíró versenyünk élménybeszámoló kategóriájának második helyezettje, Kassai Endre meg sem állt északi szomszédainkig, hogy a természet és a borok bensőséges kapcsolatáról tanulhasson.
Deme László: Pompásan borozunkAz Esernyős nincs még fent a bormegszállottak kultikus helyeit listázó térképen, de a Vörös hungarikumok címmel meghirdetett kóstoló borsora – két palackkal a Szentesi pincészettől! – meggyőzően csábított: Jöjjön, ki Óbudára! Persze nem túrós csuszára, ahogy a sláger dúdolja, hanem Káli Ildikó sommelier karakteres válogatására, amely a Wine Time sorozatban ezúttal izgalmas magyar fajták közé invitálta a borkedvelőet. A cikkíró verseny élménybeszámoló kategóriájának győztes írása.
„A szüret a legszebb időszaka az évnek”A szüretről, a borász szakmáról és magáról is mesél egy kicsit Tóth Sándor, a villányi Vylyan Pincészet munkatársa.