Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Milyen az igazi református bor?

Milyen az igazi református bor?Idén március első hétvégéjén került megrendezésre a BORUM, a Kárpát-medencei református szőlészek és borászok fóruma, ezúttal is a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány szervezésében. Az eseménynek a tokaj-hegyaljai Erdőbénye adott otthont, a falu és a borvidék várta a református borászokat határon innen és túlról.

Egy GRANDiózus kóstoló margójára

Egy GRANDiózus kóstoló margójáraA Corinthiába szervezett első Winelovers Grand a helyszínválasztás és a felhozatal alapján is fényesnek ígérkezett, ám avatott borrajongóként kissé kételkedtem abban, hogy a hasonló programok sorában az újdonság erejével fog hatni rám. Aztán jött a meglepetés!

Villányban született meg a cabernet franc-ok eszenciája

Villányban született meg a cabernet franc-ok eszenciájaHa vannak nagy találkozások az életben, akkor Malatinszky Csaba villányi borászé és Steven Spurrier borszakíróé az volt és mindig az is lesz. Legutóbb a Winelovers Grand hétvégéjén nyílt erre lehetőségük. Az élményt a borász egy sushis hasonlattal idézte fel.

Emlékdíjat kapott Somló legendás borásza

Emlékdíjat kapott Somló legendás borászaDecember 1-én a somlói Tornai Pincészetnél zajlott a hagyományos András-napi bormester találkozó. Az ágazat jövőjéről szóló beszélgetések mellett átadták a Somlóért-Tornai Endre Emlékdíjakat is.

Szepsy István: Előbb alszom el, mint hogy berúgjak

Szepsy István: Előbb alszom el, mint hogy berúgjakHogyan változtat a felmelegedés a Tokaji borvidéken, tervez-e saját könyvet, rúgott-e már be a saját borától? Szepsy István olvasóink kérdéseire válaszolt, 2. rész. 

Felkészülhetünk a brit borokra

Felkészülhetünk a brit borokraA klímaváltozás következtében könnyen előfordulhat, hogy a szőlőtermesztés lehetetlen lesz a nagy borászati tradíciókkal rendelkező területeken. Spanyolországban eltűnhetnek a szőlők, ezzel szemben viszont Anglia felkészülhet az aktív borászkodásra.

Klímaváltozás: a borászat harmadik világháborúja

Klímaváltozás: a borászat harmadik világháborújaEgyes borrégiók profitálnak belőle, mások pedig szenvednek a forróságtól és a szárazságtól. A klímaváltozást némely borvidéken a harmadik világháborúként, máshol pedig a „nagy bónuszként” emlegetik.

Klímaváltozás: itthon is jöhetnek az éjszakai szüretek

Klímaváltozás: itthon is jöhetnek az éjszakai szüretekArra próbáltunk választ kapni magyar borászoktól, hogy miként van hatással a szőlőre és a borra az éghajlat változása, és mit lehet tenni ellene. Ha lehet egyáltalán. A problémák hosszan sorolhatók, egyértelmű válasz pedig nem érkezett...

Hogyan hat a klímaváltozás a borvidékekre?

Hogyan hat a klímaváltozás a borvidékekre? A klímaváltozás a borvidékekre és a borászatra is hatással lesz, de már most is érzezhetőek az átalakulások. Több tanulmány is foglalkozik a címben feltett kérdéssel. Lehet, hogy 2050-ben már nem tudunk majd Bordeaux-i vagy Toszkán borokat inni?
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
01. 19. - 02. 23.

Borkollégium alapfok - Borismeret A-tól Z-ig

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
01. 30.

Alap ízek, alap étel- és bor párosítások

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
GasztronómiaGasztronómia
Fröccs
január 21.
Megszületett az első "vakcinabor"
Megszületett az első \
január 18.
Magyar siker egy francia pezsgőversenyen
január 12.
Kávéval sokkolnak a tudósok
január 11.
Újabb mérföldkőhöz érkezett a pálinka-szabadságharc
december 27.
Megválasztották az Agrárminisztérium pálinkáját
december 15.
Rendhagyó borverseny zajlott Miskolcon – íme az eredmények
december 12.
Gesztenyepüréket, gesztenyemasszákat teszteltek: melyik legjobb?

Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás