Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Szuper oktatók és borok a Borkollégium augusztusi WSET tanfolyamán

Szuper oktatók és borok  a Borkollégium augusztusi WSET tanfolyamánJövő hónapban a Magyarországon elérhető legmagasabb szinttel folytatódik a Borkollégiumban a WSET képzés. Az oktatói gárda egy angol anyanyelvű Master of Wine hallgatóval és egy örökös magyar sommelier bajnokkal erősödött.

Bemutatkoznak a Borkollégium oktatói: Szik Mátyás, a sommelier

Bemutatkoznak a Borkollégium oktatói: Szik Mátyás, a sommelier30 éves korára már örökös magyar sommelier bajnoknak vallhatta magát és azóta sincs megállás. Szik Mátyás mára a hazai borszakma legelismertebb és lefoglalkoztatottabb szereplői közé tartozik. Mégis elvállalta, hogy 2020-tól a Borkollégiumban oktat, mert – mint mondja – ez egy hazatérés számára.

Szekszárdon megnéztük, milyen is az MTÜ ingyenes borkurzusa

Szekszárdon megnéztük, milyen is az MTÜ ingyenes borkurzusaSzakmai feladatainak részeként az MTÜ borszakmai továbbképzés sorozatot indított az országos Tourinform hálózat irodavezetői és munkatársaik számára. Magyarország hat borrégiójának egy-egy településére látogattak el az MTÜ munkatársai, illetve hazai boros szakemberek 2019. novembere és decembere folyamán.

Bormarketing és értékesítés #4: Verseny az egész világ

Bormarketing és értékesítés #4: Verseny az egész világBormarketing és értékesítés tanfolyamunk végéhez érkeztünk: búcsúzóul a borversenyek és az export fontosabb kérdéseit jártuk körbe.

"A kollégák jelentős része megrekedt az egri Szépasszonyvölgynél vagy a badacsonyi Rablósornál"

\A 2017-ben az Év Idegenvezetője díjjal kitüntetett Molnár Attila sokat tesz a magyar bor ügyéért: turistáknak, újságíróknak és kollégáinak szervez tanulmányutakat borvidékeinkre. A Magyar Turisztikai Ügynökségnek (MTÜ) a  Winelovers Pezsgő Június keretében szervezett „Idegenvezetők a magyar borért” nevű kezdeményezése kapcsán elmondta, mi a baj azzal, hogy kollégái Egerben jobbára csak a Szépasszonyvölgyet ismerik.

WL 100 mesterkurzus #8, beszámoló: "Az elmúlt harminc évben kiderült, miben vagyunk abszolút verhetetlenek"

WL 100 mesterkurzus #8, beszámoló: \A Borkollégium soron következő mesterkurzusán a 2013-as évben készült tokaji édesborok kóstolására nyílt lehetősége a résztvevőknek. Az évjáratot az elmúlt évtized egyik legjobbjának tartják a Tokaji borvidéken. Hát most leteszteltük, valóban így van-e!

Figula Mihály a Borászok Borásza 2019-ben!

Figula Mihály a Borászok Borásza 2019-ben!Április 26-án este 13. alkalommal adják át a kárpát-medencei borászok legrangosabb szakmai kitüntetését, a Borászok Borásza díjat. A Borászportál helyszíni, fényképes beszámolót készített a gálavacsorával egybekötött díjátadóról!

WL 100 mesterkurzus #6, beszámoló: „A minőség elmos bizonyos határokat, korlátokat”

WL 100 mesterkurzus #6, beszámoló: „A minőség elmos bizonyos határokat, korlátokat”A Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor listába bekerült borokra épülő nyolc tematikus mesterkurzus soron következő, hatodik része 2019. március 27-én zajlott a Borkollégiumban, Mészáros Gabriella vezetésével. Az „Ahol nem a tanniné a főszerep” címet viselő kóstolón a toplistán a magukat kisebb számban képviselő, kevésbé tanninhangsúlyos tételek kerültek bemutatásra.

Megújul a Terra Benedicta!

Megújul a Terra Benedicta!Idén április végén jelenik meg a nagysikerű könyv várva várt magyar nyelvű verziója, a Terra Benedicta - Áldott föld. A Mészáros Gabriella, Ambrus Lajos és Rohály Gábor által írt kötet mosantól előjegyezhető.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
01. 30.

Alap ízek, alap étel- és bor párosítások

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
GasztronómiaGasztronómia
01. 19. - 02. 23.

Borkollégium alapfok - Borismeret A-tól Z-ig

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
Fröccs
január 12.
Kávéval sokkolnak a tudósok
január 11.
Újabb mérföldkőhöz érkezett a pálinka-szabadságharc
december 27.
Megválasztották az Agrárminisztérium pálinkáját
december 15.
Rendhagyó borverseny zajlott Miskolcon – íme az eredmények
december 12.
Gesztenyepüréket, gesztenyemasszákat teszteltek: melyik legjobb?
december 03.
Mennyi zöldséget és gyümölcsöt kell(ene) ennünk naponta?
november 25.
Több bort iszunk a koronavírus-járvány kitörése óta. De mennyivel?

Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás