Felejthetetlen karácsonyi menük #1: olasz bárány + toszkán bor SzekszárdrólNyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Az első rész két főszereplője egy olaszos bárányborda és egy "toszkán" bor Szekszárdról.
Az Aperol Spritz-en túl: tíz tudnivaló a prosecco-rólNyár, meleg, napsütés! Ballagás, érettségi, diplomaosztó, leánybúcsú, és akkor már bizony esküvők és lagzik sora. Az ideális aperitif – és egyben az ünnepi asztal nélkülözhetetlen kelléke – a flőte-pohárban szervírozott, kellemesen frissítő bubis ital. A piac gazdag választékából talán a két legismertebb pezsgőféle, a prosecco és a champagne elemeit szedtem pontokba, bízva abban, hogy használható tudás birtokában legközelebb a boltok polcai között sétálva magabiztosan választasz, ha egy olasz DOCG-re vagy egy francia BdB-re vágysz.
Pezsgőkoktélokkal is készül az első olasz pezsgőházIdén harmadik alkalommal vesz részt a Gancia Pezsgőház az év legnagyobb és legprominensebb borfesztiválján és az eddigi évhez hasonlóan most is meglepetéssel készül.
Mostantól nem fogsz zavarba jönni az idegen nyelvű boroscímkéktőlDry, secco, sec, trockener, ezek az idegen szavak egyet jelentenek a mi nyelvünkön azzal, hogy száraz. De nem csak ezzel az egy szóval kell megküzdeni, hogy megértsük a külföldi boroscímkéket, vagy a borlapokat. Íme, egy kis bor-szótár, hogy könnyebben eligazodjunk!