Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Felejthetetlen karácsonyi menük #1: olasz bárány + toszkán bor Szekszárdról

Felejthetetlen karácsonyi menük #1: olasz bárány + toszkán bor SzekszárdrólNyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Az első rész két főszereplője egy olaszos bárányborda és egy "toszkán" bor Szekszárdról.

Az Aperol Spritz-en túl: tíz tudnivaló a prosecco-ról

Az Aperol Spritz-en túl: tíz tudnivaló a prosecco-rólNyár, meleg, napsütés! Ballagás, érettségi, diplomaosztó, leánybúcsú, és akkor már bizony esküvők és lagzik sora. Az ideális aperitif – és egyben az ünnepi asztal nélkülözhetetlen kelléke – a flőte-pohárban szervírozott, kellemesen frissítő bubis ital. A piac gazdag választékából talán a két legismertebb pezsgőféle, a prosecco és a champagne elemeit szedtem pontokba, bízva abban, hogy használható tudás birtokában legközelebb a boltok polcai között sétálva magabiztosan választasz, ha egy olasz DOCG-re vagy egy francia BdB-re vágysz.

Pezsgőkoktélokkal is készül az első olasz pezsgőház

Pezsgőkoktélokkal is készül az első olasz pezsgőházIdén harmadik alkalommal vesz részt a Gancia Pezsgőház az év legnagyobb és legprominensebb borfesztiválján és az eddigi évhez hasonlóan most is meglepetéssel készül.

Mostantól nem fogsz zavarba jönni az idegen nyelvű boroscímkéktől

Mostantól nem fogsz zavarba jönni az idegen nyelvű boroscímkéktőlDry, secco, sec, trockener, ezek az idegen szavak egyet jelentenek a mi nyelvünkön azzal, hogy száraz. De nem csak ezzel az egy szóval kell megküzdeni, hogy megértsük a külföldi boroscímkéket, vagy a borlapokat. Íme, egy kis bor-szótár, hogy könnyebben eligazodjunk!
Korábbi cikkek
Fröccs
március 02.
Egri kutatók fejtették meg a tokaji aszú titkát
február 24.
Barackpálinkákat ellenőrzött és kóstolt a hatóság
február 21.
Egy magyar boros könyv a világ legjobbjai között
Egy magyar boros könyv a világ legjobbjai között
február 19.
Itt az első karantén sör
február 18.
Michelle Obama a Netflixen főz
február 16.
Újabb Óvatos Duhaj sört dobott piacra a Soproni
február 08.
Ajándékot vittek a borászok Müller Cecíliának és csapatának
Ajándékot vittek a borászok Müller Cecíliának és csapatának

Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás