Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Villányban született meg a cabernet franc-ok eszenciája

Villányban született meg a cabernet franc-ok eszenciájaHa vannak nagy találkozások az életben, akkor Malatinszky Csaba villányi borászé és Steven Spurrier borszakíróé az volt és mindig az is lesz. Legutóbb a Winelovers Grand hétvégéjén nyílt erre lehetőségük. Az élményt a borász egy sushis hasonlattal idézte fel.

Organikus az Öreg Király és a borai is

Organikus az Öreg Király és a borai isA Barta Pince ars poeticája már a kezdetek óta tartó természetes módon való, környezettudatos szőlőművelésen, és az ennek megfelelő borkészítési technológián alapul.

Olasz meló – A lány aki fittyet hány a DOCG-re…

Olasz meló – A lány aki fittyet hány a DOCG-re…Szicília. Krémesen kavargó gelato, nap szívta sós haj, homokos tengerpart, tengeri herkentyűk, maffia. Kinek mi jut eszébe… De mi van, ha azt mondom, hogy frappato? Valamilyen titkos kód, vagy fedőnév lehet?

Biodinamika a buborékokban

Biodinamika a buborékokban“Biodinamika” - sokaknak földöntúli, megfoghatatlan, míg másoknak izgalmas tényeken és hiten alapuló vallás, filozófia, amely visszavezet a természethez és rámutat jelentéktelenségünkre és talán tehetetlenségünkre a világmindenség erőivel szemben.

Természethűség

TermészethűségÉppen valami kevéssé izgalmas főzőműsor megy a tévében, és az átlagos felkészültségű, önjelölt szakács is a biotermékek használatát dicséri, mantrázza. Mindeközben Kató Andrásnak, a természethű borok magyarországi apostolának (Mitiszol?, Terra Hungarica, Terroir Club) a Borkollégium mesterkurzusán elmondott bevezető gondolatai járnak a fejemben.

Bio, biodinamikus vagy épp organikus …

Bio, biodinamikus vagy épp organikus … Mit is jelent mindez a a borászvilágban? A 21. század trendi szóhasználatának valóságos tartalmára kerestem a választ a DiVino Gozsdu udvarban a Juniborászok segítségével.

Hernyák: a bio kategória nem lehet mentség

Hernyák: a bio kategória nem lehet mentségIdén is organikus bormustrára készülnek a Juniborászok, mi pedig Hernyák Tomit kérdeztük, miért döntöttek úgy, hogy átállnak a bio művelésre.

Barát és ellenség: miért kell kén a borba?

Barát és ellenség: miért kell kén a borba?Sok borász úgy véli, hogy a minőségi borkészítés során szükség van a kén-dioxidra. Mások pedig vitatkoznak ezzel, és felhagynak a használatával. Valóban károsak a borban található szulfitok?

Vajon finomabbak-e az organikus borok?

Vajon finomabbak-e az organikus borok?Több ezer palack bort teszteltek Kaliforniában, annak érdekében, hogy feltárják, van-e összefüggés az organikus és biodinamikus megjelölés és a borok minőségi megítélése között.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
02. 14.

Valentin napi vacsora a Vylyan birtokon

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet - Kisharsány, KisharsányVylyan Szőlőbirtok és Pincészet - Kisharsány, Kisharsány
BorvacsoraBorvacsora
04. 01.

Winelovers Grand

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
07. 27.

Winelovers River Night

Pesti Vigadó , BudapestPesti Vigadó , Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
06. 01.

Winelovers Summer OPENING Party

Corso Restaurant & Bar, BudapestCorso Restaurant & Bar, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
07. 07. - 07. 09.

Winelovers Wine Awards 2023

Continental Hotel Budapest ****superoir, BudapestContinental Hotel Budapest ****superoir, Budapest
BorversenyBorverseny
03. 10. - 03. 11.

Ausztria mesterkurzus

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
11. 25.

Bordói November Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
09. 16.

Winelovers 100 Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
Fröccs
január 06.
Jelentkezz key-account munkatársnak a Winelovers-hez!
Jelentkezz key-account munkatársnak a Winelovers-hez!
december 09.
A 2022. Év Bortermelője díj nyertese: Figula Mihály
A 2022. Év Bortermelője díj nyertese: Figula Mihály
november 02.
Új vezető a Pajzos Tokaj élén
Új vezető a Pajzos Tokaj élén
november 02.
November 15-ig pályázhatsz a Jövő Borásza Ösztöndíj Programra
November 15-ig pályázhatsz a Jövő Borásza Ösztöndíj Programra
október 26.
A Somlói Borrend és a Pápai Borklub a Winelovers 100 díjnyertes fehérborait mutatja be
A Somlói Borrend és a Pápai Borklub a Winelovers 100 díjnyertes fehérborait mutatja be
október 19.
Franc&Franc 2022: két napig Villány a cabernet franc világvárosa
Franc&Franc 2022: két napig Villány a cabernet franc világvárosa
október 05.
Makovej Giraldo Sebastian sommelier képviseli Magyarországot Szerbiában
Makovej Giraldo Sebastian sommelier képviseli Magyarországot Szerbiában
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás